RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Au pierdut calificarea pe mâna lor!

/ 15 februarie 2016
Trupa lui Hristu Șapera a avut în mâini calificarea în Final-Four-ul de la Oradea, după ce a condus și cu 13 puncte pe terenul celor de la Dinamo București. A câștigat cu patru puncte în Capitală, scor 78-74, insuficient însă pentru a accede în semi-finalele Cupei României.

12722484_1063822767007842_1936229385_o

Ambelor echipe le-a luat ceva mai mult de un minut și jumătate să pună primele puncte pe tabelă, Energia fiind cea care a marcat prima prin stop-șutul lui Jamar Diggs. Trupa lui Hristu Șapera a urcat scorul la 6-0, iar gazdelor le-a trebuit jumătate de sfert pentru a înscrie. Deși tehnicianul gorjenilor a început a treia partidă consecutivă fără un 4 clasic în cvintetul de start, pe bancă s-a aflat pentru prima dată Danys Raimundas, care a fost trimis pe parchetul Sălii Dinamo și a încântat chiar la debut. Lituanianul, de altfel complet străin de schemele noii sale echipe, a știut să-și lase amprenta repede pe manșa retur a sferturilor Cupei României. La pauză, Raimundas avea 13 puncte din totalul de 37, iar Energia conducea la diferență minimă, scor 37-36, pe Dinamo București, după, probabil, cele mai bune 20 de minute înregistrate de olteni în ultima perioadă. Nici zona bucureștenilor nu a avut prea mare efect asupra formei adversarilor din sferturile 1 și 2, aceștia marcând generos din spatele semi-cercului.

Sfertul 3 i-a găsit tot pe oaspeți băgănd mingea în coș și ducându-se la +5, scor 41-36. Iulian Orbeanu își aducea din nou echipa la 2 puncte în spatele Energiei, dar atât Dinamo, cât și gorjenii au marcat aproape la fiecare fază de atac după revenirea de la cabine, până când lituanianul Raimundas a revenit pe teren pentru olteni în minutul 26. Acesta nu s-a mai remarcat la fel ca în prima parte a jocului, dar Troupe&Co. au avut grijă să-și mențină echipa în avantaj, ba chiar în minutul 29, Horne urca diferența la +7, scor 55-48. Înaintea ultimului act, Energia era în Final-Four, scor 57-50, 7 puncte fiindu-i suficiente pentru a-i permite acest lucru.

Energia Târgu Jiu a pierdut calificarea în Final-Four-ul de la Oradea, după ce a condus și cu 13 puncte pe parcursul ultimelor 10 minute. Banca gorjenilor a protestat la o decizie a arbitrilor, încasând greșeală tehnică cu 30 de secunde înainte de final, care s-a dovedit decisivă pentru calificarea dinamoviștilor în semi-finalele Cupei României, în ciuda victoriei trupei lui Șapera din Capitală, scor 78-74.

www.sportingorj.ro
Comentează!

4 Comentarii până acum

 • Radu spune:

  Cat timp îl mai țineți pe îndrăgostit la conducerea secției baschet a clubului? A reușit sa cheltuiasca sute de mii de euro pe niște nulități, în frunte cu CEL MAI SLAB ANTRENOR CARE A FOST PE LA NOI! Omul are probleme grave cu comportamentul fata de jucători, spectatori și colegi, neputandu-se abține nici atunci când este filmat în pauze, atunci când da INDICAȚII! Cum poți sa joci 24 de minute cu un nimic (dragos andrei), sa joci 4 minute fără jucător mare, când dinamo juca în acest timp cu 2 (doi) jucători mari! Sa joci cu un debutant 21 de minute, după ce ti-ai dat afară cel mai bun marcator, pentru ca nu a mai acceptat sa fie înjurat! Continuați tot așa dar va rog frumos sa ne spuneți și noua dacă mai merita sa ne mai consumam pentru echipa asta! Domnul mare conducător, îndrăgostitul de serviciu, romeo îmbătrânit prea repede, a interzis conducerii tehnice sa mai salute spectatorii! Pe când nici jucătorii nu mai au voie sa ne salute? Mulțumim din inima pentru tot!

 • Klauss spune:

  „Din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut Lamont Mack este inadmisibil. Nu se poate face într-o echipă așa ceva, motiv pentru care nu poate să mai stea, în acest moment, pe banca echipei. Este un lucru absolut normal, peste tot în lume unde se joacă baschet adevărat o astfel de atitudine este de netolerat. Vă spun sincer, o asemenea atitudine este o trădare la adresa echipei. ” – Sapera despre Mack
  acum vin si intreb sa faci tehnic in ultimul minut in urma caruia primesti 3 puncte, exact 3 puncte fara de care Dinamo statea acasa si Energia era calificata in Final Four nu este cumva tot o tradare la adresa echipei ??? As vrea sa vad ca se judeca fix cu aceeasi unitate de masura ca in cazul lui Mack, dar n-o sa se intample absolut nimic…

 • energifan spune:

  Asta de care pomenesti tu ca este indragostit,sper ca ai observat cum sta ca Julieta la balcon si supervizeaza reactia celor din sala.Cat de salutul lui Sapera,chiar nu simt nevoia sa defileze prin fata mea.Bag mana in foc,asta o sa se bucure daca debarcarea lui o sa corespunda cu sfarsitul baschetului gorjean!Bafta baieti (jucatori) si multumim pentru momentele frumoase.

 • Radu spune:

  Sfârșitul de care vorbești este aproape, chiar a venit. Din câte știu, vineri este ultima zi de plata a salariilor jucătorilor, apoi toți devin liberi de contract. Oricum, prin intrarea în insolenta a CEO, sportul în gorj moare definitiv și fără cale de întoarcere! Dar măcar un om pleacă fericit, cu bani și iubita! Bravo, ROMEO! Ti-ai atins scopurile! Club, nema, iubita da! Ce sa dorești mai mult de la viață cumpanasule? Pentru tine e perfect. Dar, fără banii gramada de la energia, mai ai iubita? Ca are băiat la facultate și trebuie bani! Din salariul tău, de unde?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.