RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Învinși în primul amical

/ 21 ianuarie 2016
Trupa lui Edi Iordănescu a susținut în Spania primul din cele patru jocuri de verificare programate, Pandurii cedând la limită în fața echipei germane Karlsruher SC, scor 1-0 (0-0).

 

amical 21Pe un teren din apropiere de Marbella, în fața unei echipe care săptămâna trecută învingea cu 2-1 pe Bayern Munchen într-un amical disputat în Germania, Edi Iordănescu nu a experimentat prea mult și a trimis în teren un prim unsprezece din care au lipsit, față de ultimul meci oficial, doar Mingote, Momcilovic și Filippetto, ultimii doi plecați între timp de la Pandurii. În schimb, antrenorul nemților nu și-a trimis pe teren vedetele, alegând să înceapă meciul cu rezerve și jucători care nu au prins nici lotul pentru acel meci eventiment pentru Karlruher, care nu mai jucase cu Bayern din 2009.

Ritm alert

Cele două echipe nu au făcut economie la efort, ritmul primei reprize fiind unul extrem de alert, dar și aspru, multe dintre dueluri fiind duse până la limita regulamentului, fără însă să se treacă cu mult peste aceasta. Austriacul Hoffer a avut prima ocazie a partidei, în minutul 7 șutând peste poartă din marginea careului mare. Hora a replica la capătul unui sfert de oră de joc cu un șut din unghi, la colțul scurt, prins fără mari probleme de Vollath. Doar un minut mai târziu, Pleașcă a centrat foarte bine, în spatele fundașilor adverși, dar Hora a ajuns prea târziu în fața porții pentru a trimite balonul în plasă. A urmat un contraatac al nemților finalizat de Valentini cu un șut din interiorul careului, dar Stanca și-a făcut datoria și a respins cu piciorul in extremis. O ocazie mare la poarta pandură a venit și în minutul 21, la o minge recuperată de nemți în treimea adversă, șutul lui Gulde din marginea careului trecând puțin pe lângă buturi. Răduț și-a adus aminte că peste câteva zile va trece de la antrenorul junior la selecționerul senior și a vrut să impresioneze cu o cursă și o finalizare în minutul 27. Cursa i-a reușit, finalizarea fiind însă ratată, șutul slab trecând mult pe lângă poartă, însă rămâne de remarcat cursa frumoasă reușită și modul în care a reușit să scape de câțiva adversari pe care i-a lăsat pe drum. Hoffer a punctat și el la capitolul artistic, însă nici șutul său nu a fost precis în minutul 35. Pandurii a avut o ocazie mare de a deschide scorul cu trei minute înainte de pauză, dar Nicoară, după o șarjă pe partea dreaptă și o intrare în centrul careului german a întârziat șutul sau pasa și a fost blocat de portarul Vollath și la pauză scorul era alb.

Nemții, mai „nemți”

Edi Iordănescu a făcut câteva modificări la pauză, Ropotan a îmbrăcat pentru prima dată tricoul echipei gorjene, dar nemții au trimis și ei în partea a doua o parte din jucătorii de bază. Gouida a deschis scorul foarte repede după reluare, în minutul 47, iar pandurii au căutat egalarea. În minutul 55, Hora a încercat o lovitură de cap, prea anemică însă pentru a-l surprinde pe Vollath, iar în minutul 71 s-a consemnat una dintre cele mai mari ocazii. Acsinte a centrat pentru Wellington, acesta a lăsat pentru Nistor, dar șutul mijlocașului gorjenilor a trecut puțin peste poarta celor de la Karlsruher. Mai mare a fost însă ocazia lui Vali Munteanu, care s-a trezit cu o minge la picior în minutul 78, dar în ciuda faptului că poarta era părăsită de Vollath, mijlocașul de bandă al Pandurilor a șutat într-un ultim apărător care a deviat mingea în corner.

Partida s-a încheiat cu o înfrângere la limită pentru trupa lui Edi Iordănescu, însă antrenorul Pandurilor se poate declara satisfăcut de ritmul și intensitatea partidei, nemții dovedindu-se un adversar tenace deși Karlsruher nu a trimis pe teren vedetele sale, Diamantakos sau Yamada. Pandurii va juca sâmbătă un nou joc amical și tot în compania unei echipe din al doilea eșalon german, Munchen 1860 fiind adversara echipei gorjene în al doilea joc de verificare din Spania.

Pandurii Târgu Jiu – Karlsruher SC 1-0 (0-0)
Stadion „Los Barios”, Cadiz

A marcat: Gouaida (min. 47)

Pandurii: Stanca – Pleașcă, Vasiljevic, Erico, Grecu – Săpunaru, Pițian – Nicoară, Nistor, Răduț – Hora. Au mai jucat: Lazar, Ungurușan, Vasco, Acsinte, Ropotan, Ciucur, V. Munteanu, Răuță, Wellington, Trifu. Antrenor: Edi Iordănescu.

Karlsruher: Vollath – Gulde, Stoll, Hoffman, Fassnacht – Peitz, Promel – Valentini, Nazarov, Mehlem – Hoffer. Au mai jucat: Bader, Gouaida, Niemann, Barry, Manzon, Vojnovic, Kempe, Meffert, Krebs, Traut, Torres. Antrenor: Markus Kauczinski.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.