RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Legendara Cibona Zagreb vine în România

/ 19 ianuarie 2016
Energia Târgu Jiu va trebui să-i învingă pe croați la Pitești pentru a păstra deschisă lupta la calificarea mai departe din Grupa S a fazei a doua a FIBA EuropeCup.

{01D62EDA-7D3B-4B42-B411-055DE8924F7A}flexible

Energia Târgu Jiu va disputa mâine al patrulea meci din faza a 2-a a FIBA EuropeCup. Gorjenii o primesc la Pitești pe legendara Cibona Zagreb, echipă pe terenul căreia au cedat în prelungiri, scor 93-88.

În celebra sală de baschet Drazen Petrovic, Energia a fost la un pas de obținerea unei victorii mari, dar a irosit șansa în over-time, după ce marcase ultimele 7 puncte ale timpului regulamentar. Andrija Zizic, câștigător al Euroligii în 2014 cu Maccabi Tel-Aviv, este cel mai sonor nume al adversarilor de mâine, el reușind în partida tur 23 de puncte. În lot se mai află Ivan Sirisevic, fost jucător la BC Timișoara.

În Croația, Energia a fost net inferioară Cibonei la recuperări, 44-31. O veste bună în privința acestui aspect este dată de plecarea lui Marko Jagodic-Kuridza, cel care a recuperat împotriva reprezentantei României nu mai puțin de 15 mingi. Acesta a lăsat-o pe Cibona pentru campioana Cehiei, CEZ Nymburk.

Mâine se va consemna debutul lui Hristu Șapera pe banca Energiei, dar tânărul tehnician nu se va putea baza pentru aproximativ o lună de zile pe căpitanul Porter Troupe, care s-a accidentat în partida de campionat cu CSM Oradea. Inițial s-a crezut că americanul are doar o întindere, dar, în urma unui control amănunțit, s-a constatat că Troupe a suferit o ruptură musculară.

Omologul lui Șapera în meciul de la Pitești va fi Damir Mulamurovic.

Energia Târgu Jiu are nevoie de un succes mâine pentru a-și păstra vii șansele de calificare mai departe. Gorjenii se află pe locul 3 în grupă, în spatele Cibonei, diferența între cele două fiind făcută de o singură victorie. Ora de start este 19:30, Digi Sport oferind în direct partida din Trivale celor care nu vor putea fi alături de trupa lui Hristu Șapera de la fața locului.

Cibona Zagreb s-a înființat în anul 1946 și are un palmares impresionant, fiind de două ori câștigătoarea Euroligii și o dată a Ligii Adriatice, chiar în 2014, după ce a mai disputat finala acestei competiții în 2004, 2009 și 2010. Pentru Cibona a evoluat regretatul Drazen Petrovic, unul dintre cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor în Europa.

foto: FIBA Europe
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.