RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Oboseala – adversarul Energiei

/ 9 ianuarie 2016
Trupa lui Diamantakos a cedat în prima manșă a sferturilor Cupei României și continuă fără victorie în fața lui Dinamo. Bucureștenii au 4-0 contra Energiei, cu două succese în campionat și câte unul în presezon și Cupa României.

18-qpr3

Gorjenii întâmpină din ce în ce mai multe probleme în starturile de meci, oboseala fiind de acum principalul adversar al Energiei. La 14 zile de la eșecul cu Dinamo din campionat, câinii au început fulminant și partida de cupă de la Târgu Jiu și aveau 15-2 după primele 5 minute. Dominarea oaspeților s-a menținut până la pauza mare, iar bucureștenii intrau cu 39-26 la cabine.

Surmenați de programul infernal, băieții lui Diamantakos au tras de ei pentru a forța revenirea în meci, dar chiar și așa, înaintea ultimului act, gruparea din Capitală se afla la 8 puncte de Troupe&Co. Ultimul sfert a adus micșorarea ecartului, iar Energia a lăsat impresia că poate răsturna din nou soarta unei partide după cea cu Le Havre din FIBA EuropeCup. Deși venise la un singur punct de adversari prin două libere transformate de Eziukwu, singura reprezentantă a României în Europa și-a pierdut luciditatea în ultimele 60 de secunde, diferența fiind făcută de un român, Vlad Corpodean, care a îngropat practic gazdele printr-o pereche de libere transformate, o „triță” și o recuperare ofensivă de care se mai agățau speranțele mici ale Energiei pentru scoaterea unui rezultat favorabil. 78-72 s-a impus Dinamo la Târgu Jiu și are, în acest moment, prima șansă la calificarea în Final-Four. Returul este programat pentru data de 15 februarie.

Energia Târgu Jiu – Dinamo București 72-78 (17-23, 9-16, 21-16, 25-23)

Energia: Sanda, Troupe (18), Eziukwu (3), Andrei, Santa, Mack (5), Radosavljevic (11), Horne (9), Aktas (2), Berca, Guțoaia (11), Diggs(11). Antrenor: Iannis Diamantakos.

Dinamo: Vîrnă, Sutalo (11), Orbeanu (3), Marinică, Paliciuc (6), Marinov (11), Babkauskas (3), Sulovic (13), Corpodean (12), Balaban (12), Bădulescu, Dahlman (7). Antrenor: Aleksandar Todorov.

foto: www. csenergia.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.