RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Uciși în overtime

/ 17 decembrie 2015
Energia a început grupa a doua a calificărilor din FIBA Europe Cup cu un eșec, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, pe parcursul campaniilor europene ale echipei de baschet gorjene.

horne cibona       Trupa lui Antonis Constantinides s-a duelat cu o echipă care deține o istorie mai mare decât tot baschetul românesc, dar istoria rămâne istorie și cu toate trofeele pe care Cibona Zagreb le are în vintrină, Energia a ratat la mustață un succes în Croația.

Primul joc disputat de gorjeni în Grupa S s-a înscheiat cu o înfrângere în overtime, după un meci destul de echilibrat, în care Energia a avut șansa ei la victorie, dar pe care a ratat-o. Echipa gorjeană a început curajos meciul în imensa sală de baschet ce poartă numele legendarului Drazen Petrovic și a condus pe tabelă până aproape de finalul sfertului inițial. Cibona a preluat conducerea după circa 8 minute de joc, scor 18-17, dar Energia a fost cea care a fost ăn avantaj după 10 minute, 23-24 fiind scorul primului sfert. Din păcate, următoarele zece minute de joc au fost ale gazdelor. Cibona a preluat din nou conducerea la jumătatea sfertului secund, 34-33, și cu un run de 9-0 s-a distanțat pe tabelă, scor 41-33. Energia a arătat că poate reveni și a preluat din nou conducerea la jumătatea sfertului trei, când tabela arăta 54-55, însă gazdele au forțat din nou și înaintea ultimului sfert croații aveau avantajul a două posesii, scor 66-62.

Finalul a fost încins, iar Energia a dat impresia la un moment dat că nu va mai înscrie decât din afara semicercului, primele 15 puncte fiind opera aruncărilor de trei puncte reușite de Diggs, Troupe și Mack, ultimul cu trei reușite de acest fel consecutive. Chiar dacă gazdele au avut un avantaj important, scor 81-74, înaintea ultimelor două minute și jumătate din timpul regulamentar, Cibona nu a mai reușit să înscrie și cu un run de 7-0 Energia a egalat. La 81-81, Energia a avut ultimul atac, dar Diggs a aruncat în ultima secundă, de trei puncte, însă nu a reușit să aducă victoria pentru echipa sa și s-a intrat în overtime.

Ca și cele patru sferturi, overtime-ul a fost echilibrat, dar doar în prima sa parte. Energia a dat impresia că va forța victoria, a condus cu 83-81 și 86-84, dar după ce Eziukwu a marcat două puncte cu care echipa gorjeană se apropia la doar un punct de Cibona, scor 89-88, ultimele două minute au fost negre pentru trupa lui Constantinides. Troupe și Mack au cedat presiunii, au ratat aruncări importante și au pierdut posesiile care puteau ține Energia în joc, asta în timp ce gazdele au punctat decisiv câștigând meciul cu 93-88.

„Am pierdut o bună șansă pentru că nu se ivește în fiecare zi oportunitatea de a învinge Cibona Zagreb la ea acasă. Nu sunt supărat pentru că am pierdut, sunt supărat pentru modul în care jucătorii noștri au evoluat. Să primești 93 de puncte este foarte mult, iar acest lucru s-a întâmplat pentru că adversarii au făcut prea multe recuperări”, Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu Jiu.

„Fără Rozic și Hukic, care nu au putut juca, am de remarcat dorința tinerilor noștri jucători de a câștiga. Nu mi-a plăcut că am intrat în acest overtime pentru că trebuia să terminăm meciul mult mai devreme. Zubac a avut câteva reacții foarte bune, Slavica a făcut și el un joc bun. Nu ne-a fost deloc ușor să jucăm fără jucătorii accidentați, de aceea sunt și cu adevărat mulțumit după acest joc”, Damir Mulamerovic, antrenor Cibona Zagreb.

Cibona Zagreb – Energia Târgu Jiu 93-88 (23-24, 22-15, 21-23, 15-19, 12-7)

Sala „Drazen Petrovic”, Zagreb, spectatori: 500

Cibona: Florence (23), Kruslin (5), Sisko (4), Hukic, Razic, Jagodic-Kudrica (9), Slavica, Mavra, Joksimovic (7), A. Zizic (23), Zubac (10), Siriscevic (12). Antrenor: Damir Mulamerovic.

Energia: Troupe (19), Eziukwu (19), Andrei (2), Sanda, Șanta, Mihuți, Mack (23), Radosavljevic (6), Horne (5), Aktaș, Guțoaia, Diggs (14). Antrenor: Antonis Constantinides.

Arbitri: Emin Mogulkoc (TUR), Aleksander Pavlov (MKD), Ventsislav Velikov (BUL).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.