RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Altă față în Europa!

/ 27 octombrie 2015
Energia a dat recital la debutul în FIBA Europe Cup, învingând la pas pe Sigal Prishtina, scor 87-72 (27-14, 18-14, 24-19, 18-25).

ENERGIA-TARGU-JIU-1

Energia a reușit să se revanșeze în fața fanilor pentru începutul slab de campionat. Trupei lui Antonis Constantinides îi priește, fără doar și poate, în competiții europene, iar jocul a suferit, și în această seară, o transformare la 180 de grade. Cu o exuberanță ieșită din comun, gorjenii au rezolvat încă din primul sfert partida cu Sigal Prishtina, când la rampă au ieșit americanii Troupe și Mack. Totuși, apărarea, cea care a făcut diferența și în precedenta ediție, continuă să-i aducă prestigiu continental Energiei.

Veniți la Târgu Jiu fără pivotul Bamba Fall, kosovarii n-au arătat deloc a echipă care să emită pretenții la calificarea mai departe. Tandemul Khalid El-Amin și Mohamed Abukar a combinat pentru 35 din totalul de 72 de puncte ale câștigătoarei Ligii Balcanice. Campion în Liga Națională cu Asesoft, Alhaji Mohammed nu s-a regăsit la întoarcerea în România, contribuind cu doar 3 puncte la eșecul echipei sale.

Revenind la Energia, aceasta a avut, la un moment dat, și 28 de puncte avans. Cu 15 puncte în actul de debut, Mack a încheiat partida cu 17 puncte, Troupe fiind și el senzațional în ziua inaugurală a FIBA Europe Cup. Numărul 5 din lotul lui Constantinides a mitraliat coșul adversarilor de la mare distanță, pentru un procentaj de 57.1%. Anthony Miles a bifat cel mai bun joc de la debutul în echipamentul târgujienilor, 20 de puncte, 7 assisturi și 6 recuperări fiind linia statistică a americanului. De asemenea, remarcat poate fi și Guțoaia. Evoluția românului din meciul cu kosovarii a amintit parțial de Guțoaia dinaintea accidentării. (12 puncte – 42.9% la 2 puncte și 50% la 3 puncte).

Diferența mare în favoarea Energiei i-a dat șansa și tânărului Silviu Sanda să-și facă debutul într-o competiție europeană, tehnicianul cipriot acordându-i jucătorului de 17 ani un minut în finalul încleștării cu Sigal.

Energia revine sâmbătă în campionat, acolo unde situația nu e roz, cu deplasarea de la CSU Sibiu, iar din Ardeal, gorjenii vor lua drumul Ciprului, pentru ca marți aceștia să încerce să lege a doua victorie consecutivă în Europa, pe terenul lui AEK Larnaca.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Cu rabdare, incepem sa avem alta fata. Apararea cred ca a castigat meciul de azi. Tot asa s-o tineti! In sfarsit, incepem sa aratam ca echipa!

  • Florin spune:

    Pe desculții astia de la Prishtina îi bătea și echipa lui Gliga 🙂 🙂 🙂

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.