RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Prim pas spre play-off pentru trupa lui Rudic

/ 30 noiembrie 2015
Până să-și atingă obiectivul, acela de a prinde play-off-ul, echipa de handbal a Energiei mai are mult de muncit, dar a făcut deja un mic pas trecând de echipa care i-a provocat mari bătăi de cap în primul joc de campionat. Trupa lui Rudic a trecut cu 25-19 de HC Vaslui și a trecut în clasament peste moldoveni.

IMG_3831  Meciul a început abrupt pentru gorjeni, cu un 0-4 și încă 4-5 intervenții ale lui Șelaru între buturuile Energiei te făceau să crezi că oaspeți la Târgu Jiu ar fi Flensburg sau Barcelona și nu HC Vaslui. După ce a fost luată prin surprindere de atitudinea moldovenilor, Energia a avut 18 minute în care a marcat de opt ori primind un singur gol, iar scorul devenea unul și pe placul suporterilor din tribune, 8-5. Energia a avut în două rânduri un avantaj de patru puncte pe parcursul primei reprize, dar la capătul a 30 de minute de joc, după trei goluri consecutive ale oaspeților, HC Vaslui rămânea la un sigur gol în spatele gazdelor, scor 11-10.

Pentru Energia doar victoria conta și asta s-a simțit în joc pe parcursul întregii partide, însă și oaspeții au venit montați să obțină ceva de la acest meci, așa că deseori au ieșit scântei din disputele de pe parchet, iar un rol important au avut în acest sens și arbitrii, care nu au știut să țină în frâu nervii, care puteau conduce la un moment dat la accidentări destul de grave.  Elevii lui Bozo Rudic au mărit avantajul în primele secvențe ale reprizei secunde și au fost capabili să mențină mereu un avantaj de minim două goluri. Spre final, în minutul 50, Energia a atins și diferența la care pierduse în tur, iar de la 20-15 echipa gorjeană și-a stabilit ca obiectiv pentru finalul jocului să poată să termine la o diferență de cel puțin cinci goluri. Chiar dacă a fost nevoită să joace pe final cu doar patru jucători de câmp după ce Chiruț și Șoldănescu au fost eliminați la distanță de doar cinci secunde, Energia a avut maturitatea de a termina cu avantajul dorit, 25-19, ceea ce îi permite ca în caz de egalitate de puncte să se claseze peste vasluieni în clasamentul Ligii Naționale.

Energia a urcat pe locul 10 în Liga Națională, însă distanța este destul de mare până la ultima poziție ce asigură prezența în play-off. Trupa gorjeană are prilejul să adune însă puncte importante în continuare, etapa următoare evoluând la Galați contra lanternei roșii a campionatului, singura echipă care nu a obținut nici măcar un singur punct în acest sezon. Mai mușt decât atât, Rudic are și un nou jucător în lot de la acest meci, pe coordonatorul de joc sârbo-muntenegrean Dejan Pralica, jucător transferat la sfârșitul săptămânii de la Vojvodina Novi Sad. Pralica vine de la o participantă în Velux Champions League, acolo unde a evoluat ultima dată chiar joi seara, împotriva celor de la Tatran Presov, meci câștigat de slovaci la Novi Sad, noul jucător al gorjenilor marcând de trei ori în partida sa adio de la Vojvodina.

Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 25-19 (11-10)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 450

Energia: Șelaru, Bucătaru, Țenghea – Iancu (1), Nistor (1), Bejinariu (2), Chiruț (5), Tîrzioru (2), Țuțu (1), Șoldănescu, Păunică (1), Mledenciu (1), Giotoiu (3), Stoica, Acatrinei (8). Antrenor: Bozo Rudic.

HC Vaslui: Pralea, T. Stănescu – Pasere (1), M. Bujor (2), Sandu, Cotinghiu (1), G. Bujor (2), Polocoșer, Roșu (8), Hrimiuc (1), Moldoveanu, Soare (3), Anton (1), Barac. Antrenor: Sandu Iacob.

Arbitri: Mârza Sebastian / Nedelea Crostian.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.