RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victoria senzaţională a Energiei duce trupa lui Nikolic în play-off

/ 31 martie 2012

Energia a învins după un meci dramatic pe BC Mureş Tg-Mureş cu 85-80 (22-24, 17-17, 20-25, 26-14) şi are în proporţie de 99 % în buzunare biletele pentru play-off.

În fața unei săli arhipline, dornice să sărbătorească o nouă calificare în play-off după o absență de doi ani, Troupe a încins și mai mult atmosfera în debutul meciului cu un coș de trei puncte și o altă reușită de două puncte cu care a făcut ca tabela să arate 5-0. Oaspeții au replicat prin Virgil Stănescu de la linia de libere și Lăpuște cu o aruncare de trei puncte după care Cooley, și el de la linia de fault, dar cu o singură reușită, a adus oaspeții în avantaj, scor 5-6. Sfertul întâi, unul în care Troupe a marcat 11 puncte, a fost unul echilibrat pe toată durata sa, cu Energia aflată mai mereu la conducere, dar pe final Watson a furat avantajul gorjenilor și a făcut ca echipa sa să se impună cu 22-24 după primele zece minute. La fel de echilibrat a fost și sfertul secund, unul încheiat la egalitate, scor 17-17, dar în care oaspeții au fost cei care au condus, chiar și la șase puncte, dar Energia a revenit aflându-se la pauza mare la doar un atac în spatele echipei mureșene. Steffel, după pauză, a adus din nou egalitatea pe tabelă, scor 41-41, dar a urmat o perioadă extraordinară pentru Watson, care a înscris 15 puncte în acest al treilea sfert și și-a ajutat echipa să ia un avans de 14 puncte la un moment dat, scor 48-62. Troupe, cu două reușite de trei puncte, Darby cu un three point play și Stefan Nikolic au reușit însă să reducă diferența și Energia a intrat în sfertul decisiv cu un handicap de doar 7 puncte.

Ultimul sfert a început spectaculos, după două puncte reușite de Cooley, Darby ridicând asistența în picioare cu un alley-up. Virgil Stănescu a acumulat al patrulea fault personal, pivotul mureșenilor a fost trecut pe bancă, iar Energia a reușit să profite de absența acestuia de pe teren. Guțoaia a explodat la jumătatea acestui sfert, a obținut câteva intercepții de efect urmate de contraatacuri pe care le-a și finalizat, reușitele celui mai bun dunker de la ultimul All Star Game readucând egalitatea pe tabelă cu trei minute înainte de final, scor 73-73. Guțoaia nu și-a încheiat reprezentația până când nu și-a adus echipa în avantaj, scor 78-75. Stănescu a fost introdus pe teren pentru un final pe care însă nu avea să-l mai joace, a reușit două puncte cu care a dus scorul la 78-77, dar cu 70 de secunde înainte de sirenă a făcut faultul cu numărul cinci și a luat loc din nou pe bancă.  Dacă în ultimele două partide, cu Piteștiul acasă și în deplasarea de la Oradea, Energia nu a gestionat foarte bine finalurile de joc, de această dată trupa lui Slobodan Nikolic s-a dovedit mult mai stăpână pe situație și în ultimul minut echipa gorjeană a înscris șase puncte și a primit doar trei, fapt care i-a consființit un succes meritat.

Grație acestui succes, Energia nu mai poate rata calificarea în play-off, pierderea meciului de la Iași, echipă care nu a câștigat niciun meci în acest sezon, reprezentând cea mai mare surpriză a acestui campionat.

 

Energia Rovinari – BC Mureș Târgu Mureș 85-80 (22-24, 17-17, 20-25, 26-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 900

 Energia: Troupe (17), Gliga, Kabengele (5), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (14), Steffel (8), Mocanu (6), Kljajevic, Nikolic (23), Guțoaia (12), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

 BC Mureș: Stănescu (11), L. Dumitru (2), Balasz, Watson (28), Forte (14), Aliakseyeu (5), Tudor, Pekovic (2), Lăpuște (7), Paliciuc, Cooley (11), Hallai. Antrenor: Srecko Sekulovic.

 Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Vlad Potra.

 www.sportingorj.ro


Comentează!

5 Comentarii până acum

 • realgorj spune:

  YUHUHUUU !!! BRAVO BAIETI, ATI FACUT UN ORAS FERICIT !!!

 • energia_fan spune:

  Bravo, baieti! Felicitari tuturor, in mod deosebit lui Stefan si lui Gutoaia, au jucat formidabil! Totusi trebuie spus ca kliajevic si mocanu sunt verigi slabe ale echipei!

 • SUUUUUUUUUUUPEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRR STEFAN ! EXTRAORDINAR!
  Trebuie sa recunoastem ca STEFAN a facut iarasi un meci mare! Acum il inteleg pe Slobodan cand il cearta – stie ce poate STEFAN . STEFAN A INTRAT IN INIMA MEA alaturi de Trim, Porter,Louis!…
  Frati si surori din tribuna baschetlui , VA IUBESC !
  Nu uitati , numai noi putem salva ENERGIA !

 • realgorj spune:

  @Alin Peptan: hai odata cu pozele, ca-i trecut de pranz ! Multumim anticipat !!!

  • Daca ar fi sa fim rautaciosi, am spune ca e vorba de o victorie, si noi scriem doar la infrangeri! 🙂 Numai ca nu suntem asa si cerem doar putina rabdare. O galerie foto necesita o munca de 1-2 ore. Sa auzim numai de bine!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.