RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii caută jucători de națională!

/ 18 noiembrie 2015
Pandurii se află în lupta pentru un loc în play-off, acesta fiind obiectivul declarat al grupării gorjene, dar odată ajunși acolo, oficialii trebuie să viseze la mai mult. Pentru o performanță majoră, conducătorii Pandurilor se gândesc la transferuri importante.

 

IMG_6226  Șansele Pandurilor de a-și atinge obiectivul sunt foarte mari, circa zece puncte din cele nouă partide rămase de disputat din sezonul regulat fiind un target relativ ușor de realizat. În aceste condiții, știut fiind faptul că în play-off echipele vor pleca cu jumătate din bagajul de puncte cu care închid sezonul regulat, și, în consecință, diferențele dintre echipe vor fi destul de mici, este normal ca la Târgu Jiu să se înfiripe și gândul de a trage la titlul de campioană. Drept urmare, în perioada imediat următoare, în privința lotului, prima măsură ar fi să nu se piardă din jucătorii importanți: „Prioritatea clubului este să ne întărim și nu să ne diminuăm șansele de a ajunge acolo unde ne-am propus. Sigur că există o anumită tentație de fiecare dată în acest sens, dar eu cred că avem mai mult de câștigat dacă ajungem în primele șase echipe, așa cum ne-am propus și o să încercăm să punctăm la capitolul încasări din transferuri în vară”, a declarat Narcis Răducan. Acesta nu exclude și plecările, dar spune că trebuie să fie vorba de oferte de nerefuzat: „Acum, sigur că fiecare jucător are un preț și există și momente în care nu poți refuza unele oferte, dar, deocamdată, nu a venit acel moment și ca și cuvânt de ordine vrem să continuăm în această formulă”, a mai spus președintele Pandurilor.

40 de puncte = biletul de play-off

Calculele pentru atingerea obiectivului inițial și a punctului de plecare spre un alt obiectiv mai îndrăzneț sunt destul de simple. Echipa are în acest moment 30 de puncte și ar mai avea nevoie de încă 10 pentru a termina în primele 6, este calculul lui Edi Iordănescu, un calcul pe care merge și președintele gorjenilor: „Biletul de play-off se obține când matematic suntem acolo. Întradevăr, noi am tot făcut calcule și am zis că dacă la sfârșitul sezonului regulat avem între 38 și 40 de puncte, noi considerăm că ar fi echivalent și cu play-off-ul. Lucrurile nu sunt destul de clare, pe de o parte nu se știe situația CFR-ului, care poate împinge lucrurile mai sus și cred că se va depăși această cotă pe care am prognozat-o noi, cu 38-40 de puncte. Dar, și eu, ca și Edi, zic că dacă terminăm în această toamnă cu 40 de puncte, mai rămân trei meciuri în primăvară, în care sunt convins că nu ne vom întoarce cu mâna goală din toate jocurile. Nu este simplu pentru că deja se simte faptul că toate echipele se bat pentru obiective, indiferent care sunt acelea. Vom întâlni acum două echipe care încearcă să supraviețuiască în prima ligă și sunt convins că nu ne va fi deloc ușor. În condiții normale ar trebui să luăm șase puncte din următoarele două meciuri, dar meciurile nu mai sunt dinainte câștigate, avem experiența ultimelor jocuri, așa că suntem rezervați în a ne bucura înainte să înceapă partida”, sună analiza pertinentă a lui Narcis Răducan asupra parcursului pe care Pandurii ar trebui să-l aibă până la finalul sezonului regulat pentru a începe în primăvară lupta pentru ceva mai important decât o prezență în cupele europene.

Achiziții cu greutate

În cazul în care echipa va fi în play-off, campania de achiziții nu va fi foarte bogată, dar se va baza foarte mult pe calitate. Narcis Răducan măprturisește că vrea să aducă la Pandurii jucători care au câștigat trofee sau, cel puțin, s-au bătut pentru ele: „Sigur că lucrez pentru viitor, am intrat deja în contact cu anumiți jucători, m-aș bucura foarte mult să ne întărim, vrem să ne întărim calitativ. În scenariul în  care vom juca în play-off, meciurile vor fi foarte grele și atunci ne trebuie o competiție pe posturi, ne trebuie jucători care s-au luptat pentru trofee sau poziții fruntașe. În acest sens vom face transferurile în această iarnă”, a declarat președintele Pandurilor. Acesta spune că se va merge tot pe linia trasată în vară, când nu s-au făcut investiții în jucători, dar au fost aduși jucători care evoluează pentru echipa națională: „Este puțin probabil să vorbim de investiții. Vom merge pe linia pe care am urmat-o în vară, adică pe jucătorii mai degrabă liberi, bine monitorizați. Iată că poți accesa jucători foarte buni și așa, iar exemple sunt ultimii doi jucători trimiși la echipa națională, jucători pe care i-am adus gratis, au venit și fără agenți și care sunt acum în portofoliul clubului și de care putem beneficia. Deci, se găsesc chiar și jucători de nivelul echipei naționale dacă cauți bine. Eu cred că undeva la trei jucători vom aduce, așa am vorbit cu Edi, dar asta nu e o cifră exactă. Eu cred că dacă aducem în fiecare compartiment un jucător important, creștem nivelul echipei”, a mai spus Narcis Răducan.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.