RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, răpusă în „Junglă”

/ 14 noiembrie 2015
Fără adversar în Grupa K a competiției europeane la care participă, Energia continuă să aibă un parcurs îngrijorător de slab în campionat.

b3Echipa gorjeană a ajuns deja la un îngrijorător 2/5 în raportul dintre victorii și înfrângeri, iar Energiei pare să-i fie extrem de greu de acum înainte nu doar să prindă o poziție favorabilă pentru meciurile de play-off, ci chiar și prezența în play-off.

Pentru Energia, deplasările din acest sezon în Luga Națională au însemnat, invariabil, înfrângeri. Trupa lui Constantinides a capotat, mai greu sau fără replică, în fața Craiovei, a celor de la Dinamo, la Sibiu și, acum, la Târgu Mureș.

Echilibru rupt în sfertul trei

Scorul final indică o diferență mare între cele două echipe, însă pe parcursul meciului echilibrul a existat vreme de 30-35 de minute. Gazdele au început în forță și au condus cu 9-2, dar Energia a revenit la doar o posesie în spatele mureșenilor, scor 11-9. Apoi din nou a urmat o perioadă în care trupa lui Prakuraitis a fost mai exactă în aruncări și BC Mureș a avut un avantaj de zece puncte după opt minute de joc, tabela indicând 23-13. Energia a avut însă un run de 9-0 și primul sfert se încheia un singur punct avans pentru gazde. Două minute și jumtate negre pentru echipa gorjeană a făcut ca Energia să aibă din nou -10 și chiar la 12 puncte în spatele gazdelor, scor 37-25 în minutul 15 și 42-30 în minutul 17. Mack și Radosavljevic, fiecare cu câte o reușită de trei puncte, au dat tonul revenirii, iar Energia a avut puterea de a ajunge la doar patru puncte distanță de BC Mureș la jumătatea meciului, scor 45-41. Chiar și după pauză, Energia a fost cea care a avut inițiativa și după patru minute de joc, trupa lui Constantinides avea să preia pentru prima dată conducerea pe tabela de marcaj, scor 51-52. Din păcate, avea să fie pentru prima și ultima dată când echipa gorjeană a avut avantaj la Târgu Mureș, asta pentru că echipa gazdă a demolat practic Energia fîcând un parțial de 23-7 în ultimele 6 minute ale sfertului trei. Cu un deficit de 15 puncte înaintea ultimelor 10 minute de joc, Energia nu a reușit decât un ultim sfert echilibrat, pe care însă l-a pierdut la un singur punct, scorul final, 90-74, fiind însă „opera” celor șase minute negre din sfertul trei!

Mureșul, învingătoare și în statistici

Chiar dacă diferența a fost făcută de cele șase minute din sfertul al treilea, BC Mureș este dată drept câștigătoare meritorie a meciului de către cifrele statisticilor. Astfel, trupa lui Prakuraitis a fost în avantaj evient la mai toate capitolele: 45/30 la recuperări, 19/7 la punctele făcute din mingile pierdute de adversar, 18/4 la punctele făcute în urma recuperărilor sau 36/20 la punctele făcute sub panou. De fapt, această ultimă diferență, coincidență sau nu, este și diferența la care Energia a pierdut la Târgu Mureș! Dacă privim doar aportul pivoților, este evident că Energia a fost slabă sub panou în acest meci, Eziukwu a marcat doar 3 puncte, iar Șanta a venit cu alte 4, însă nici pivoții gazdelor nu au adus prea multe puncte, însă extremele mureșene au pătruns mai mult sub panou și aici s-a făcut diferența!

După acest eșec, Energia își face bagajele pentru o nouă deplasare europeană, la Prishtina, acolo unde ar putea, cu o nouă victorie, să-și asigure 100% biletele pentru faza următoare a FIBA Europe Cup.

BC Mureș Târgu Mureș – Energia Târgu Jiu 90-74 (23-22, 22-19, 29-18, 16-15)

Sala Sporturilor, Târgu Mureș

BC Mureș: Jurevicius (9), Kemp (4), Polyak (14), Barro (7), Ivanovic (18), Ilicov, Martinovic (16), Gajovic (16), Fraseniuc (3), Jakab, Barabasi, Lazar (3). Antrenor: Audrius Prakuraitis.

Energia: Eziukwu (3), Diggs (23), Mack (19), Guțoaia (3), Troupe (6), Horne (7), Radosavljevic (9), Andrei, Aktaș, Șanta (4), Mihuți. Antrenor: Antonis Constantinides.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

3 Comentarii până acum

 • Fan energia spune:

  Cat mai aveti de gand sa tineti banca aia de rezerve?

 • Geo spune:

  Nicusoareeeeeeeeeeeeee! Uite vezi matale ce inseamna sa pupi fundurile tuturor si sa nu fi realist si mai ales obiectiv? Sunt cativa postaci pe acest site, ca si Nicusor, care fiindca mananca o maine calda la acest club fara niciun fel de merite tot ridica in slavi pe unu si pe altul, in pricipal conducerea acestui club si de ceva vreme pe Constantinidis. Eu mi-am spus parerea aici,inr-un mod sicer, fara ranchiuna, incercand sa vad lucrurile in mod corect: http://www.sportingorj.ro/2015/11/04/interes-oficial-pentru-glyniadakis/#comments
  Imediat su sarit cei de sus sa faca pe grozavii. Problema nu este asta, in definitiv au dreptul sa scrie ce vor… este insa atat de evidenta obedienta acestora incat de umplu de fiecare de rusine si penibil. De ce? Pentru ca absolut toata lumea de bun simt observa, vede, afla, stie ce se intampla la acest club si in final, rezultatele nu fac altceva sa confirme slabul management existent. Mai mult, Constantinidis, a facut erori inpardonabie atat anul trecut cat si in acest an, in ceea ce priveste componenta echipei. Chiar si acum, ati vazut voi ceva spectsculos la noul jucator venit? Sa fim seriosi! Bani aruncati pe fereastra! Dar, alaturi de prietenul nostru Nicusor, hai sa pretindem ca totul este minunat, ca cine stie din ce greseala am ajuns pe ultimul loc din campionat si ca este timp suficient sa devenim cei mai buni! Eu, personal, chiar imi doresc sa ne bucuram de victoriile Energiei nu numai in Eurochallange ci si in campionatul intern! Vom vedea… sanse mai sunt, dar sunt prea multe lipsuri la echipa ca sa se materializeze, in opinia mea. Chiar daca Constantinidis ar fi cel mai bun antrenor din lume nu ar putea sa obtina cine stie ce rezultate intrucat, repet, a gresit aducand jucatori slabi si acum plateste pretul incapacitatii sale manageriale. Sa-i fie de bine, cum, necum, el ia salariu de mii de euro iar noi ce mai ramane! Sa nu fim sarcastici pana la urma este doar un joc, nu-i asa Nicusoare?

 • energifan spune:

  @Geo – Ai perfecta dreptate!Totusi sa nu disperam, „experienta” prezidentului ne scoate la liman,chiar daca echipa inca nu performeaza in campionat.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.