RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Egal cu iz de înfrângere

/ 10 octombrie 2015
Deși Steaua nu era o sperietoare pentru Energia, după cum spunea noul tehnician Bozo Rudic, „militarii” au fost la un 7 metri distanță de a pleca cu victoria de la Târgu Jiu, dar Dediu a transformat, cu emoții, lovitura de pedeapsă.

detaliu-handbal

Partida a început cu ambele echipe marcând succesiv, iar după câteva minute în care echilibrul s-a menținut pe tabelă, gorjenii au fost primii care s-au distanțat la mai mult de două goluri diferență. Au urmat momente de joc haotic ale Energiei, Steaua profitând pentru a intra în avantaj la cabine, 13-11. Ratările lui Rareș Păunică din prima parte l-au exasperat pe Bozo Rudic, tehnician ale cărui acte nu sunt încă gata pentru a-i permite acestuia să-și coordoneze jucătorii în de-aproape. În partea secundă, extrema a fost trecută pe bancă, Tîrzioru intrând în locul lui Păunică, poate cel mai neinspirat transfer realizat de conducerea gorjeană în această vară.

Steaua s-a distanțat la 4 goluri, 22-18, dar Energia a avut puterea să revină și chiar să egaleze. Ultimele 10 minute au fost presărate și de gafe ale brigăzii de arbitri, iar cu 30 de secunde înaintea finalului, scorul era egal, 26-26. Un time-out solicitat de Ovidiu Mihăilă și golul lui Szoke i-au adus pe „militari” în avantaj. Secundul Energiei, Sorin Bîrză, a cerut și el timp de odihnă pentru echipa sa, iar în ultima secundă a meciului, Ionuț Nistor a obținut aruncare de la 7 metri din extremă, transformată de Claudiu Dediu, pentru un 27-27 tras de păr.

Per ansamblu, fața Energiei începe să arate altfel după numirea lui Rudic, în prinicipal determinarea băieților fiind alta, aspect la care sârbul a și lucrat de la sosirea la Târgu Jiu: „Atitudinea este singura pentru care putem spune că suntem mulțumiți. Asta le-am spus și la vestiar, la final, că sunt mulțumit că ne-am bătut până la sfârșit. Am intrat în meci cu frică, nu am avut determinarea pe care am avut-o la antrenamente. Nu mă așteptam ca după câteva zile să se schimbe totul, dar, ca atitudine, sunt mulțumit. La unii, dar la alții… Nu știu… O să analizăm. Vreau să felicit Steaua. Nu degeaba este pe locul pe care este, e o echipă foarte bine organizată, cu disciplină, au jucat foarte bine tactic, au punctat exact unde trebuie, unde noi nu ne-am apărat bine. Sunt multe chestii care nu mi-au plăcut în jocul nostru, dar eu nu renunț. Cu muncă mai multă ne vom organiza mai bine în apărare și ne trebuie mai multă concetrare și determinare și la antrenamente. O să fie mai bine! Știu la antrenament ce au făcut, știu ce pot și de aia sunt așa… Nu cer eu unui jucător ce nu poate, dar să respectăm ce am vorbit. Nimic mai mult, nimic mai puțin! Eu le spuneam și în trecut jucătorilor: „Aveți respect pentru munca voastră! În primul rând pentru voi, după asta pentru adversar și nu mai știu ce…”, spune Rudic.

Bozo Rudic a comentat și un eventual blocaj psihic al elevului său, Rareș Păunică, a cărui evoluție a fost una derizorie în meciul cu Steaua: „Când ești cu poarta în față… Nu știu… Trebuie să muncim mai mult și la cap. Nu știu dacă e blocat la cap. La antrenamente a aruncat destul de bine. Nu știu ce să zic. Trebuie să vedem ce este și acolo. Eu am insistat să se joace și pe extreme. Le-am spus băieților la vestiar, după meciul cu CSM București, că noi am jucat 4 contra 6. Nu am folosit deloc extremele. Acum le-am folosit, numai că nu am realizat nimic…”.

De asemenea, tehnicianul Energiei așteaptă ca problema cu actele să-i fie rezolvată în săptămâna ce urmează, pentru a putea sta la marginea terenului în partida de la Timișoara: „Cred că problema se va rezolva în această săptămână. Nu e o problemă la club, e o problemă care cred că se va rezolva. M-a afectat foarte mult faptul că nu am fpst pe bancă. Și pe mine și, probabil, și pe ei, dar asta e, nu avem ce să facem. Ne pregătim pentru următorul meci,” a conchis sârbul.

Energia Târgu Jiu – Steaua București 27-27 (12-13)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 300

Energia: Șelaru, Țenghea – Iancu, Nistor (9), Chiruț (2), Tîrzioru (3), Țuțu (7), Șoldănescu, Păunică, Mledenciu, Enache, Giotoiu (1), Dediu (3), Stoica, Acatrinei (1), Mănescu (1). Antrenor: Bozo Rudic.

Steaua: Maskevich, Stetsyura, Dragomir – Stanciu, Grasu (3), Johannson, Szoke (7), Georgescu (1), Florea (6), Irimescu (2), Dinescu, Cian (3), Petrilă. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Arbitri: Octavian Fâneață / Ștefan Hendrea.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.