RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Un nou campionat, o nouă provocare

/ 1 octombrie 2015
Echipa de baschet a Energiei este în fața unui nou început de campionat, primul meci al noii stagiuni în Liga Națională fiind programat pentru băieții lui Constantinides sâmbătă, la Târgu Jiu, de la ora 19:00, în fața nou promovaților de la Phoenix Galați.

 

baschet echipa        După ce și-au făcut încălzire cu două jocuri oficiale în Cupa României în fața unei echipe care s-a și destrămat între timp, Energia mai are timp de reglaje având în prima etapă de campionat un joc mai ușor, în fața unei echipe venită din liga secundă. Antonis Constantinides recunoaște că echipa sa nu este încă la capacitate maximă, dar acest lucru este absolut normal, echipa urmând să crească de la etapă la etapă, punctul maxim fiind programat a veni ceva mai târziu, când Energia va avea de disputat și meciurile din cupele europene: „Este un pic cam devreme să spunem că suntem pregătiți 100%, dar suntem pregătiți într-un procentaj destul de mare să începem pozitiv campionatul. Sâmbătă trebuie să arătăm care este rezultatul după munca depusă în perioada de pregătire. În toată acestă perioadă de pregătire, echipa a arătat multe aspecte pozitive, dar și unele negative, dar este normal pentru mine atâta timp cât 80% din lotul echipei este nou. Sunt sigur și optimist că echipa pe care am construit-o în vara acestui an se va lupta și va atinge poziții înalte. Sunt sigur că odată cu începerea campionatului toată lumea va crește și vom debuta pozitiv”, a declarat Antonis Constantinides, care se arată încrezător în șansele Energiei de a face un nou sezon de pus în ramă.

Galațiul, greu de învins

Antrenorul Antonis Constantinides și-a propus ca echipa sa să nu piardă niciun meci pe teren propriu în noul sezon și vrea ca începutul să fie unul foarte bun pentru a evita ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când Energia a pierdut în prima etapă, acasă, contra Craiovei. În ceea ce privește meciul de sâmbătă cu Galați, Constantinides spune că arată respect echipei și antrenorului, dar Energia trebuie să se impună, deși recunoaște că nu va fi atât de ușor precum pare: „Există un respect din partea noastră atât pentru jucători, cât și pentru antrenorul de acolo, care este un antrenor bun și experimentat. Din ceea ce am văzut din meciurile pe care le-au disputat în cupă împotriva celor de la U BT Cluj, Galațiul este o echipă dificil de învins. Este o echipă a cărei filosofie de joc este foarte periculoasă pentru orice echipă acre nu este concentrată pe parcursul celor 40 de minute de joc. Dacă nu suntem serioși s-ar putea să avem unele probleme. Dar din moment ce ne gândim să terminăm în primele patru nu avem niciun fel de scuză dacă pierdem un astfel de meci pe teren propriu”, a mai declarat Antonis Constantinides.

Antrenorul cipriot al Energiei spune că întregul lot este apt pentru meciul de sâmbătă și că se bazează, ca de fiecare dată, și pe aportul suporterilor gorjeni: „Primim energie de fiecare dată din partea lor, energie pozitivă de care avem nevoie!”, a încheiat Constantinides.

„Meciul de sâmbătă va fi foarte greu, cu o echipă incomodă. Galațiul a revenit în prima ligă după mulți ani și au și ei ambițiile lor. Ar fi o mare greșeală dacă am zice că este o echipă slabă. Au doi străini foarte valoroși, Pesic și Bojovic, care și-au demonstrat valoarea în campionatul românesc, dar și jucători tineri români, dornici de afirmare. Au și un antrenor cu experiență. Mă bucur că m-am integrat bine în jocul echipei, în filosofia antrenorilor și sper să continui pe acestă linie. Nu am decât să trag tare la antrenamente și totul vine de la sine”, Szablocs Șanta, jucător Energia Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.