RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia câștigă și în cupă după succesul din campionat

/ 15 decembrie 2013

Fără a avea în față un adversar care să-i pună mari probleme, Energia Rovinari a câștigat primele două întâlniri cu Farul Constanța.

1În meciul de campionat, penultimul al turului sezonului regulat, Energia s-a impus cu 98-62 (35-20, 26-14, 21-14, 16-16), dar momentul important al „trilogiei” Energia – Farul avea să fie duminică seara, când organizatorii și-au propus nu doar ca gazdele să câștige, ci și ca suporterii să vină în număr cât mai mare în tribune și să contribuie la campania prin care au dorit să poată dona cât mai multe jucării de pluș copiilor cu probleme din Târgu Jiu. Chiar dacă prezența a fost mai redusă decât în alte rânduri, pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu au fost aruncate suficient de multe jucării astfel încât campania pusă în mișcare de clubul Energia și Asociația Tinere Speranțe Gorjene să fie considerată un succes. Cu un succes pentru gorjeni s-a încheiat și meciul Energiei cu Farul, manșa tur a sfertului de finală din Cupa României fiind câștigată de Energia cu 69-110 (26-27, 16-22, 11-38, 16-23), echipa gorjeană fiind considerată oaspete la acest prim joc, conform tragerii la sorți.

Spre deosebire de meciul din campionat, prima parte a jocului a fost mai echilibrată, pauza găsind pe tabelă o diferență destul de mică între cele două echipe, 42-49 pentru trupa lui Florin Nini. Probabil cravașați serios la cabine, jucătorii Energiei au ieșit mult mai montați și sfertul trei a fost câștigat categoric de elevii lui Nini. Energia a continuat să domine jocul și să se distanțeze chiar și în sfertul patru, când pe teren au fost trimiși și jucători care au evoluat mai puțin, adică Bratoloveanu, Gliga, Alionescu, Roșu sau Aktaș.

Consfințirea calificării Energiei în Final Four se va face odată cu returul sfertului de finală cu Farul ce va avea loc luni dimineață, la ora 11:30, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Farul Constanța – Energia Rovinari 69-110 (26-27, 16-22, 11-38, 16-23)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 600

Farul: Călin, Stănescu (20), Deconescu, Bucur, Minea (24), Enache (5), Trandafir (4), Oltean (4), Păun (12), Olteanu. Antrenor: Emilian Olteanu.

Energia: Watson (10), Troupe (12), Bratoloveanu (5), Gliga, Darby (28), Roșu (3), Kakaroudis (21), Vlaicu (10), Djapa (13), Alionescu (2), Karpelesz (2), Aktaș (4). Antrenor: Florin Nini.

Arbitri: Fabiana Martinescu, Alexandru Ivan, Alexandru Stamate.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.