RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Marius Vlaicu: „Florin Nini trebuie felicitat pentru ceea ce a realizat la Galați”

/ 29 septembrie 2015
Baschetbaliștii debutează sâmbătă în stagiunea 2015/2016, în compania nou-promovatei Phoenix Galați, formație antrenată și patronată de Florin Nini, predecesorul lui Antonis Constantinides la cârma grupării gorjene și omul căruia îi aparțin o mare parte din meritele performanței obținute în EuroChallange, prin prisma nucleului alcătuit în mandatul său la Energia.

vlaicu-terenAnul 2014 i-a adus lui Marius Vlaicu promovarea în funcția de comisar al Federației Române de baschet, iar sezonul 2015/2016 va fi al doilea pentru acesta în calitatea cunoscută și sub denumirea de observator.

Marius Vlaicu a vorbit pe marginea reglementării făcute în această vară, ce a vizat obligativiatea jucătorului român în permanență pe teren: „Decizia Federației în privința jucătorului autohton zic eu că este un câștig pentru toți jucătorii de baschet români. Este un imbold pentru juniori, pentru a se pregăti în tentativa de a prinde un loc în echipele de primă ligă. Am văzut în Cupa României, n-a fost ușor, se marchează destul de puține puncte, dar până la urmă este un câștig, deși cu un jucător român la Liga Națională, aceștia pot deveni foarte scumpi. Se ajunsese acum câțiva ani ca echipele să pluseze pe salariile lor. În special, antrenorii români trebuie să înțeleagă că această regulă este importantă pentru baschetul românesc,” spune președintele AJBG.

Fost președinte la secția de baschet a Energiei, Vlaicu a amintit cât de greu este să alcătuiești un nucleu de jucători care să performeze, ce lipsește multor echipe din campionatul românesc, dar și despre meciul Energiei cu Phoenix Galați de sâmbătă: „Nu e ușor să găsești cele mai bune soluții din orice calitate pe care o ai într-un club, deoarece îți asumi o responsabilitate și scouting-ul de jucători care trebuie făcut este cel mai greu. Din punctul meu de vedere, la orice echipă este necesar să existe un om cu expertiză în baschet, care să se ocupe în special de acest lucru, anume scouting-ul jucătorilor, la cerințele antrenorului, bugetul existent, dar m-aș gândi, în principal, la viitor. Vizavi echipa Energiei, aceasta arată cu totul altfel. Și mutarea în altă sală cred că va fi resimțită, pentru că publicul a fost tot timpul al șaselea jucător. Sperăm să se lege relațiile de joc, iar sâmbătă ne așteaptă un meci interesant cu Galați. Vine fostul antrenor al Energiei, Florin Nini, care trebuie felicitat pentru ceea ce a realizat la Galați. A pornit de jos și și-a încununat visul său de antrenor.”

Responsabil de tot ce înseamnă arbitraj în baschetul gorjean, Vlaicu a felicitat tinerii care au susținut și promovat examenul din această toamnă pentru obținerea certificatelor de arbitrii divizionari: „Avem trei colegi care au mers la examen și au avut sorți de izbândă favorabili. Albert Tocaru la București, Udroiu Vlăduț și Filip Cîrciumaru la Timișoara. Îi felicităm și le dorim succes, mai ales că sunt studenți și n-au pierdut timpul, iar acest lucru ne mobilizează, urmând să dăm drumul la un nou curs de arbitraj. Fac apel către iubitorii de baschet, pot să vină să învețe, chiar fete care au împlinit vârsta de 16 ani. Din păcate, nu avem la Târgu Jiu un arbitru care să rămână. Va fi greu pentru cluburi, deoarece în zona Olteniei sunt doar doi arbitrii, la Craiova și la Pitești, iar atunci vor trebui să vină de la Sibiu sau Timișoara, însemând cheltuieli pentru cluburile de juniori. Sigur, baschetul nu este o profesie din care să-ți asiguri venitul zilnic, este o pasiune și trebuie să respectăm deciziile tutuor,” a încheiat Marius Vlaicu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.