RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Ciuca bătăilor – Pandurii, om cu om contra Stelei

/ 19 iulie 2015
Pandurii Târgu Jiu a fost umilită de Steaua de două ori în două luni cu același scor, 0-3. Pe 20 mai a pierdut finala Cupei Ligii iar pe 18 iulie, la Severin, oltenii au pierdut acasă, după 7 ani, în fața campioanei în Liga 1.

PANDURII-FCSB REP 1-31 Edward Iordănescu pare să nu fi învățat nimic din lecția de pe Național Arena, din mai. Pandurii a cedat la scor, din nou, contra campioanei, iar impresia a fost una de neputință crasă.

Tânărul tehnician nu și-a updatat tactica la ce are la dispoziție la momentul acesta insistând pe o idee, bună de altfel, inoportună acum. A surprins titularizarea lui Pițian, un jucător lent, lipsit de tehnică și nici foarte productiv la recuperare. Poate doar talia l-o fi impus titular.

Edi a aliniat o echipă incapabilă să construiască, cu Mrzljak și Pițian la închidere, și incapabilă să susțină un tempo ridicat, vezi cazurile Hora și Nistor veniți de curând din vacanță și invocați de Edi pe post de scuză. Presingul avansat cerut de tehnician a fost unul sinucigaș pe termen lung chiar dacă a produs în prima jumătate de oră câteva șanse de gol. Cu timpul presingul și-a pierdut din agresivitate și s-a transformat într-unul pasiv, de întâmpinare, care nu i-a deranjat deloc pe adversari, lăsați să construiască în voie.

Cu niște fundași centrali atehnici, Pandurii s-a văzut nevoită să joace cu minge lungă, în condițiile în care nu are o talie impresionantă în partea superioară. O misiune ușoară pentru orice adversar, cu atât mai mult Steaua care a cules toate baloanele aruncate la întâmplare de olteni.

Săriți din schemă, Nistor, Răduț, Ciucur sau Hora, fotbaliști care știu cu mingea, nu s-au prea întâlnit cu „obiectul”. Și când l-au avut nu prea au știut ce să facă cu el.

Pandurii pierde după 7 ani acasă cu Steaua și înregistrează prima înfrângere a sezonului.

Pandurii, om cu om

Mingote: A salvat unu la unu cu Tade apoi a scos șutul din vinclu al lui Stanciu. Evoluție corectă în ciuda scorului. La goluri nu i se poate reproșa nimic. Poate cel mai bun om al gazdelor.

Ungurușan: Omul lui, Chipciu, a marcat o dublă. Ungurușan doar i-a făcut umbră stelistului la primele două reușite, nereușind să-l blocheze. Aportul lui ofensiv a fost insignifiant. Dar nici defensiv nu a fost la cele mai înalte cote.

Vasco Fernandes: Dominat de Tade. Zona centrală a fost vulnerabilă, toate golurile fiind marcate de acolo. A salvat un gol ca și făcut după o gafă a lui. Modest.

Șandru: Un dezastru. Un jalon. Nu are perspective să devină un fundaș de clasă. Doar o rezervă de Liga 1, maxim. Edi putea găsi ceva mai bun prin ligile inferioare. Nu l-a dublat niciodată pe Momcilovic. Nu a participat la nici o fază fixă în careul advers, semn clar că-i lipsește lovitura de cap. Misiunea lui a fost să-l țină pe Adi Popa deși nici viteza nu este atuul său. Umilit de puștiul Mihalcea, vinovat la golul 3 al Stelei. Mi-e foarte dor de Erico, Vasiljevic… În plus nu are pasa, nu are construcția. Bubuie orice minge iar când respinge o face haotic fără să caute un coleg.

Momcilovic: Câine surd la vânătoare. Putea marca la 0-0. A ratat. A oferit foarte ușor cornerul din care s-a marcat la 0-1. În loc să respingă în lateral s-a complicat și a scăpat în corner. Pare să continue forma slabă din finalul sezonului trecut.

Mrzljak: Joc modest. Mult prea modest. Recuperări puține și mingi multe irosite.

Pițian: Când nu ești în stare să redublezi o minge din out, fără adversar atunci ce cauți în Liga 1 ? Cap de linie. Nu exceleză cu nimic. E de neînțeles titularizarea lui. Mai bine o improvizație…

Ciucur: A părut că-l domină pe Guilherme, dar asta a ținut cât Pandurii a dominat. Nu a creat nimic periculos, nu a centrat, nu a avut nici un contraatac. Nu s-a remarcat.

Nistor: Cele mai mari ocazii au venit din piciorul lui, așa nepregătit cum este. S-a tăiat cu trecerea timpului, lucru previzibil, dar a fost singurul cu orgoliu de fotbalist. Și la 0-3 s-a bătut, chiar și fără resurse.

Răduț: Nu i-a ieșit nimic. A driblat apoi a dat la adversar sau a pierdut ușor. Nu l-a susținut pe Momcilovic defensiv. Merita schimbat dar numai dacă aveai cu cine. Pirlo de Pandurii e departe de cel adevărat, chiar și păstrând proporțiile.

Hora: Folosit vârf împins nu s-a prea întâlnit cu mingea. A avut o reluare bună, pe lângă poartă. I-a fost teamă sau nu a putut să joace unu la unu. A preferat pasa în lateral. Oricum e de urmărit când va fi pregătit 100  %.

Roman: Forțat la pauză, dar s-a văzut că evită contactele. A avut două reluări care nu fac cinste unui golgheter chiar și al României (locul 2 anul trecut în topul golgheterilor).

Anton: S-a văzut că are câteva clase peste Pițian, dar nici el nu a schimbat jocul. S-a văitat, s-a menajat, pare că nu-i mai stă capul la Târgu Jiu. Are nevoie de un concurent serios pe post. Sau mai degrabă Pandurii are nevoie…

Munteanu: A intrat cu vână, fără complexe. A fost mai viu decât mulți alții cu ștate mai vechi în Liga 1. În fața unor adversari mai modești poate face mai multe.

Sursa foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.