RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Grigoraș a demisionat / Pandurii, om cu om contra Rapidului

/ 6 decembrie 2014
Pandurii Târgu Jiu a reușit să câștige acasă în fața codașei Rapid, scor 2-0, în ultima etapă a turului ediției 2014-2015, și a urcat pe locul 12, primul desupra liniei retrogradării. Fanii i-au scandat la final numele lui Petre Grigoraș, însă tehnicianul și-a dat demisia și a încheiat al doilea său mandat la Târgu Jiu.

IMG_2730 Meciul cu Rapid a fost ultimul pentru Petre Grigoraș pe banca pandurilor, tehnicianul demisionând la finalul întâlnirii în ciuda presiunii suporterilor care i-au scandat numele la sfârșitul întâlnirii. „A fost ultimul meu meci, de comun acord am ajuns la acest deznodămînt. Nu e nici un fel de problemă, începînd de astăzi nu voi mai fi pe banca echipei. Din păcate, rezultatele nu m-au ajutat şi era normal ca eu să mă retrag. Nu se ştie, poate mă voi întoarce în viitor şi a treia oară !”, a declarat Grigoraş.

Meciul cu Oțelul, de săptămâna viitoare, în Cupa Ligii, va fi pregătit, probabil de un antrenor interimar, cel mai probabil Dorian Gugu, secundul lui Grig în actualul mandat.

La Târgu Jiu era așteptat și viitorul antrenor, Edi Iordănescu, însă el nu a mai ajuns. Șefii clubului Pandurii pregătesc o mișcare deosebit de riscantă. Iordănescu junior nu are experiență de Liga 1 ca antrenor iar în situația în care se află echipa mutarea poate fi fatală. În cel mai greu an din istoria primei ligi, când retrogradează șase echipe, Pandurii angajează un debutant în ale antrenoratului. Ăsta da amatorism ! Anunțata numire a lui Edi Iordănescu are iz politic iar acționarii pandurilor caută mai degrabă protecție la FRF și LPF decât să obțină salvarea prin mijloace sportive. Săptămâna aceasta și Mihai Prunariu a demisionat la presiunea acționarilor.

Cu cuțitul la os, Pandurii nu a reușit să convingă nici de această dată chiar dacă a avut în față cea mai slabă echipă a turului, Rapid cu toate că a deschis scorul relativ repede prin Roman (1-0, min. 14).

Giuleștenii au dominat copios partea secundă și au ratat și un penalti prin Emil Dică. Matulevicius a stabilit scorul final în minutul 89 și Pandurii iernează pe locul 12, primul deasupra liniei retrogradării, asta dacă Concordia Chiajna nu învinge la Petrolul.

Pandurii a abordat jocul în clasicul 4-2-3-1, fără căpitanul Anton, menajat din cauza unei răceli. Oltenii sunt la al cincelea joc din acest sezon în care nu au primit gol.

Analiza om cu om

Gliwa: Eroul meciului. A parat penaltiul lui Emil Dică la scorul de 1-0 și a mai avut câteva intervenții salutare și după acest moment. Este la cel mai bun moment al său la Pandurii. Pe un teren ud a început ezitant, evitând să prindă, preferând să boxeze dar cu timpul a prins încredere și a adus 3 puncte echipei sale pentru că victoria este. indiscutabil, a lui.

Ungurușan: Căpitan în continuare, în lipsa lui Anton. Și-a făcut treaba defensivă. A avut o scăpare, dar Mendy a centrat greșit. A strâns bine în centru și chiar a susținut ofensiva, trecându-și în cont un asist, la golul doi al pandurilor.

Erico: Destul de multe erori pentru un post așa sensibil. A fost sărit, din nou, de o minge, a degajat greșit însă a arătat și spirit de sacrificiu. Totuși, jocul său rămâne riscant.

Elton: A alternat momentele bune cu cele proaste. Decisiv în fața lui Martin, apoi a făcut penalti la Pancu. Insistă prea mult cu urcările și își lasă postul descoperit. Per total a fost o plombă reușită dat fiind faptul că el e mijlocaș central și nu fundaș. În pauza competițională, Pandurii trebuie să treacă pe lista de priorități un fundaș de valoare chiar doi.

Momcilovic: Joc modest. Reținut pe ofensivă iar în defensivă și-a făcut, în mare, treaba.

Nistor: Postat în fața defensivei, însă aria sa de lucru a fost mult mai mare. Poate asta îi lipsește echipei, o rigoare tactică, Grigoraș acordându-le jucătorilor o prea mare libertate. Și acum, ca și la Cluj a trimis periculos de la distanță, fără gol, însă. A încercat și de multe ori a găsit pasa în adâncime.

Răduț: S-a zbătut, a băgat alunecări a jucat mijlocaș central, apoi în bandă. A vrut, a ordonat de multe ori jocul pandurilor, dar așteptările sunt mult mai mari de la el pentru că are stofă de fotbalist.

Buleică: Căutat de colegi în debutul meciului, dar s-a stins după ca un foc de paie. A frânat, în câteva rânduri, inexplicabil, asaltul ofensiv în loc să accelereze, cu toate că avea culoare favorabile. Centrările sale rămân modeste.

Predescu: Titular, însă nu a onorat încrederea antrenorului. Pare leneș și neimplicat. Anihilat de jocul aglomerat al Rapidului în defensivă, a apărut rar la joc.  A încercat câteva filtrante, unele reușite. Totuși, oferă încă prea puțin față de posibilitățile sale.

Shalaj: Dacă am fi indulgenți l-a credita cu pasa la primul gol, al lui Roman. Centrările sale au fost necalibrate, ori aiurea, ori peste toată apărarea oaspeților. A primit o pasă excelentă, cu fața la poartă, dar preluarea l-a trădat și a fost deposedat.

Roman: După ce a irosit o ocazie uriașă, din colțul careului de șase metri, s-a revanșat și a marcat la colțul lung. Coboară foarte mult pentru a juca mingile dar stă prea mult cu spatele la poartă. Îi e greu ca mijlocaș ofensiv, nu are pasa decisivă. Toată stima pentru efortul depus, dar și pentru cele 8 goluri marcate în tur.

Matulevicius: A stricat toate fazele, cu excepția golului când a marcat sub bară din câțiva metri. A mai scăpat o dată cu Bornescu și a șutat cu latul, ca un novice, în brațele portarului. E într-o formă deplorabilă, este de nerecunoscut. Contestat și acum de tribună.

Shamsin: A avut timp destul dar a făcut mai puțin decât altă dată când i s-a oferit mult mai puțin. Poate un mic plus la combativitate, asta pentru că m-aș fi așteptat la mai puțin din partea lui.

Anton: Nemenajat până la capăt cu toate că a acuzat o răceală. Grigoraș a vrut să-și securizeze victoria și a reușit prin introducerea sa.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.