RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Al unsprezecelea start

/ 12 iulie 2015
Pandurii se află în fața celui de-al unsprezecelea start consecutiv în Liga 1, ceea ce reprezintă o mică performanță. Doar alte trei echipe, Steaua, Dinamo și CFR Cluj evoluând în primul eșalon în toată această perioadă, ceea ce face din echipa gorjeană una cu experiență în Liga 1.

IMG_7338

Primul meci oficial al sezonului pune în fața pandurilor lui Edi Iordănescu o mare necunoscută, ACS Poli Timișoara venind din liga secundă, cu mulți jucători noi, ceea ce îi crează antrenorului echipei gorjene un disconfort. Edi Iordănescu este adeptul unor meciuri atent pregătite, cu o bună analiză a adversarului, ceea ce nu poate face acum. „Nu mi-am dorit o nou promovată, nu știm bine adversarul, nu știm cum va reacționa grupul. Sunt mulți jucători care au jucat în Liga 1, au retrogradat cu echipa și acum au promovat. Ei îi știu individual, dar ca și filosofie de joc, grup e greu să spus ceva de ei. I-am văzut un singur meci la Liga a 2-a. Am cules informații de la ultimul lor amical”, spune Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor fiind pe aceeași linie a declarațiilor pe care a avut-o și imediat după tragerea la sorți. Lipsa unor informații legate de adversar este completată și de dificultatea cu care Edi Iordănescu își poate evalua proprii jucători și nivelul de joc al echipei din cauza faptului că Pandurii nu a avut meciurile amicale pe care antrenorul și le-ar fi dorit.

Absențe la Pandurii

Una dintre absențele certe din lotul Pandurilor pentru prima etapă este cea a lui Paul Anton. Mijlocașul defensiv al gorjenilor a revenit foarte târziu la Târgu Jiu, după ce a urmat un program de recuperare la București: „Sunt absențe, Paul Anton nu s-a pregătit cu noi de două săptămâni din cauza problemelor la spate. Urmează un program de recuperare, e o problemă mai veche la el, în Olanda i-au apărut dureri mari, a plecat și a făcut investigații. Mi l-aș dori cât mai repede înapoi, dar nu depinde mine”, a explicat antrenorul Pandurilor. Erico, jucător care nu a mai plecat în Israel deși toate lucrurile păreau aranjate, nu va juca nici el în prima etapă. În cazul său, dincolo de faptul că avea un deficit de pregătire față de restul echipei, în ultimele zile a acuzat probleme musculare și nu s-a mai antrenat. Oricum, chiar dacă în prezent are mari probleme la nivelul fundașilor centrali, unde și Nikola Vasiljevic, recent operat la genunchi și indisponibil pentru o perioadă de circa cinci luni, Edi Iordănescu spunea că Erico ar putea reprezenta o soluție abia după scurgerea câtorva etape.

Nou veniții, în urmă cu pregătirea

Deși la această oră lotul Pandurilor începe să arate aproape de cerințele lui Edi Iordănescu, cel puțin la nivel cantitativ și calitativ, mulți ddintre jucătorii pe care i-a adus în această vară nu sunt puși la punct din vedere fizic, ceea ce va face ca ei să reprezinte pentru o vreme doar variante pentru banca de rezerve. Unul dintre cazurile ce se încadrează aici ar putea fi cel al lui Ioan Hora, jucător care nu s-a pregătit cu echipa decât în ultima săptămână: „Sunt 3-4 jucători care au ajuns la noi în ultimul moment, în frunte cu Hora, care a venit în ultimele zile. Am insistat la conducere să ajungă la o înțelegere cu el, e un jucător cu calitate, cu CV bun, un jucător care poate aduce calitate. A venit direct din vacanță, nu și-a parcurs etapele pregătirii, forțându-l se poate accidenta. Trebuie să avem răbdare cu ei, nu putem sări anumite etape”, a declarat antrenorul Pandurilor la ultima conferință de presă înaintea plecării spre Timișoara. Între timp, la Pandurii a ajuns și Dan Nistor, care, în mod normal, are și mai puține antrenamente alături de noii și mai vechii săi colegi. Totuși, Nistor ar putea fi titularizat la Timișoara, dacă îi va sosi în timp util cartea verde, asta nu doar pentru că Edi Iordănescu are nevoie de un închizător mai experimentat lângă Mrzljak, ci și pentru că Nistor a evoluat și anul trecut pentru Pandurii și cunoaște nu doar filosofia de joc a antrenorului, ci și mulți dintre jucători. Dan Nistor a revenit la Târgu Jiu săptămâna trecută după ce a reziliat contractul cu Evian. Mijlocașul a semnat cu Pandurii pentru următoarele două sezoane, Nistor sperând în relansarea carierei sale, care în prima sa parte părea să-l pună printre candidații serioși la un loc în lotul național, lângă Pintilii, Chiricheș sau Maxim, toți foști jucători ai Pandurilor.

Meci fără favorită

Având și experiența returului sezonului trecut la cârma Pandurilor, edi Iordănescu nu se avântă să spună că echipa sa ar avea prima șansă la victorie la meciul de pe Bega, chiar dacă adversara vine din Liga a 2-a. „E prea devreme să vorbim de echipe favorite. Nu vorbim de favoriți, anul trecut plecam favoriți în jocuri cu Viitorul, Chiajna și U Cluj și știți rezultatul. Am fost outsideri cu Steaua, Dinamo de trei ori, cu Petrolul sau CFR și ați văzut rezultatele. Important e cum vom fi mintal, fizic tactic, nivelul de coeziune, toate influențează nivelul echipei”, a declarat Edi Iordănescu.

Privind per ansamblu campionatul ce tocmai a început, Mirel Rădoi, cel care antrenează în acest sezon Steaua, nu consideră Pandurii printre echipele care s-ar putea implica în lupta pentru titlu, acolo unde vede doar patru adversare redutabile pentru echipa sa: Astra, CFR Cluj, FC Botoșani și CS U Craiova.

ACS Poli Timișoara – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Dan Păltinișanu”, Timișoara, luni, ora 21:00

Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV

Echipe probabile:

Poli: Kirschstein – Luchin, Cânu, Scutaru, D. Popescu – Melinte, Llorente – Javi Hernandez, Zicu, Curtean – Elek. Antrenor: Dan Alexa.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco Fernandes, Șandru, Momcilovic – Mrzljak, Nistor – Ciucur, Răduț, Nicoară – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.