RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Primul asalt pentru podium

/ 12 mai 2015
Energia se apropie de închiderea unui an fără egal în istoria echipei de baschet. Trupa lui Constantinides a fost a treia în EuroChallenge la prima sa participare europeană și vrea să fie tot a treia și în Liga Națională.

 

alb-albastru 600 energia baschet        În această seară, de la ora 18:00, în Sala „Mihai Viteazul” din București, Energia caută un succes care să-i ofere posibilitatea ca la Târgu Jiu să reușească să cucerească medaliile de bronz ale acestei ediții de campionat. Steaua CSM București – Energia Târgu Jiu este duelul care va da echipa care va completa podiumul, primele două poziții find acontate de Asesoft și BC Mureș, cele care-și dispută în acest an titlul.

Duelul dezamăgitelor

O luptă pentru locul trei reprezintă de foarte multe ori un duel între două echipe ce încă își trăiesc dezamăgirea ratării prezenței în finala mare. Energia a fost la câteva fracțiuni de secundă de ajungerea în meciul decisiv pentru accederea în finală, iar regretul este în continuare mare, mai ales că echipa și-a arătat potența și în duelurile din EuroChallenge: „E normal să fim oarecum dezamăgiți, asta pentru că am am avut oportunitatea, am avut șansa și ne doream foarte mult să accedem în finală, însă la sfârșit nu am avut concentrarea și abilitățile pentru a realiza acest lucru. În aceste meciuri de semifinale de campionat ai nevoie de mai multă pasiune, de mai multă concentrare. Am senzația că nu am avut aceste lucruri și în final am plătit tributul lipsei de experiență pentru astfel de meciuri”, a declarat antrenorul Energiei, Antonis Constantinides. Acesta spune însă că echipa sa stă bine la capitolul motivațional: „Din partea noastră există o motivație, noi nu am terminat niciodată pe locul 3. Oricum, noi știm că o clasare pe locul al treilea ne oferă biletele pentru EuroChallenge în sezonul viitor și astfel nu există posibilitatea ca noi să mergem la București și să nu fim interesați de această partidă”, a mai spus tehnicianul cipriot.

Defensiva e cheia seriei

Constantinides vrea ca echipa sa să conștientizeze care este singura cale spre îndeplinirea acestui ultim target, locul trei nu poate fi obținut decât cu ajutorul unui joc defensiv aproape perfect. „Sunt meciuri foarte dificile din moment ce nu vom avea avantajul terenului propriu și dacă vom merge acolo cu aceeași filosofie cu care am atacat meciurile de la Ploiești, gândindu-ne doar din punct de vedere ofensiv, atunci nu avem nicio șansă. Trebuie să ne reamintim de echipa pe care am văzut-o în ianuarie și februarie în ceea ce privește defensiva. În acest fel vom avea mai multe șanse să câștigăm seria. Altfel va fi foarte greu pentru noi dacă vom lăsa Steaua să înscrie 80-85 de puncte pentru a câștiga un meci acolo. Important este să câștigăm un meci acolo”, a mai spus Constantinides.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.