RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Rodemis Trifu, surpriza plăcută de la Chiajna

/ 5 mai 2015
Nepot al unui fost fotbalist al Pandurilor din anii 80, Rodemis Trifu a avut parte de un moment important în viața sa de fotbalist la finele săptămânii trecute, când a bifat prima sa prezență în Liga 1.

 

trifu      Profitând și de numărul mare de accidentări din lotul lui Edi Iordănescu, Rodemis Trifu a reușit să-și facă loc în lotul primei echipe, asta după ce evoluțiile din liga a 3-a, acolo unde joacă echipa secundă a gorjenilor, l-au recomandat. Tănărul jucător ofensiv crescut în grădina pandură a evoluat dezinvolt în cele peste 25 de minute cât a fost trimis pe teren contra Concordiei, singurul regret fiind legat de faptul că Pandurii a terminat meciul învinsă de echipa din Chiajna cu scorul de 1-0.  „Să fiu sincer, când am intrat am avut emoții, dar în timpul jocului mi-au trecut și e păcat că nu s-a terminat bine pentru noi și am luat bătaie de la Chiajna. Băieții de pe bancă m-au încurajat, și Alex, antrenorul (n. red.: Alexandru Radu – antrenor secund la Pandurii), m-a încurajat și mi-a zis să intru cu curaj, cu tupeu, să iau mingea cu mine și să fac un joc cât mai bun”, a declarat debutantul Pandurilor din meciul cu Concordia.

Nu se aștepta să joace

Făcându-și loc printre „vedetele” pandure ca urmare a seriei de accidentări suferite de mai mulți jucători, Rodemis Trifu recunoaște că nu s-a gândit că va fi trimis pe teren la acest meci, mai ales după ce Dan Nistor fusese eliminat în prima repriză. Totuși, Edi Iordănescu a avut curajul de a merge pe mâna tânărului jucător promovat de la echipa a doua: „Nu mă așteptam să debutez, mai ales că eram conduși, dar atunci când s-a accidentat Răduț am avut un sentiment că voi intra în teren. Am fost bucuros că am debutat și trist, în același timp, că am luat bătaie. Orice jucător își dorește să debuteze, să joace la Liga 1, așa cum îmi doresc și eu. Sper că și de acum înainte, de câte ori o voi face, să o fac cât mai bine”, a mai declarat Trifu.

Convocarea la prima echipă și debutul lui Trifu în Liga 1 au venit după ce Edi Iordănescu l-a văzut evoluând în liga a 3-a: „Eu vorbesc mereu cu Edi, el chiar a venit la meciul nostru cu Becicherecul, l-a remarcat pe Trifu și după acest meci, când a avut posibilitatea, l-a chemat la echipa mare”, a mărturisit antrenorul echipei a doua a Pandurilor, Adrian Bogoi.

„Colegilor mei de la echipa a doua le transmit să joace, să muncească!”

Bucuros de debutul său pe prima scenă a fotbalului românesc, Rodemis Trifu nu-i uită pe cei cu care împarte vestiarul la echipa a doua a gorjenilor și spune că mulți dintre ei ar merita și ei să facă pasul spre prima echipă. „Colegilor mei de la echipa a doua le transmit să joace, să muncească. Eu zic că sunt foarte mulți jucători buni acolo, care cu siguranță vor face pasul la prima echipă. Sunt jucători foarte buni la echipa a doua. Jucători tineri și talentați”, a declarat Trifu despre colegii săi de la Pandurii II, acolo unde după foarte mult timp în care prioritățile erau altele, acum se merge pe promovarea adevăratelor talente ale fotbalului gorjean. Trifu mai spune că și-ar dori ca ecuația salvării de la retrogradare să se rezolve rapid, chiar de la următorul meci, asta și pentru ca șansele ca el să joace mai multe minute în Liga 1 până la finalul sezonului să crească: „Îmi doresc foarte mult să mai prind meciuri în acest final de campionat. Depinde numai de Mister și de rezultate. Meciul cu Brașovul este unul foarte greu pentru noi, dar sunt convins că vom scoate cele trei puncte din acest joc și vom scăpa cu siguranță de retrogradare, să nu mai stăm în zona aceea fierbinte”, a mai declarat Trifu.

Familie de fotbaliști

Rodemis Trifu face parte dintr-o familie de fotbaliști, unchiul său, Constantin Trifu, evoluând în perioada anilor 80 și pentru Pandurii, dar și pentru Minerul Motru. Verișorul său, Patrian Trifu, are la activ destule meciuri la nivelul ligilor a doua și a treia, la echipe precum Gaz Metan CFR Craiova, CS Turnu Severin sau Minerul Motru, însă doar Rodemis a apucat să facă pasul spre prima ligă, fapt pentru care a fost felicitat de întreaga familie după meciul de la Chiajna: „Da, suntem o familie de fotbaliști… După debutul meu am primit din partea lor mesaje de bine, m-au încurajat, mi-au zis să o țin tot așa și să joc cât mai bine. Cel mai impresionant mesaj l-am primit de la tata. M-a sunat după meci și îi tremura vocea. I-am spus să nu plângă, că nu are de ce. Mi-a zis că e foarte fericit și să dea Dumnezeu ca de acum încolo să joc cât mai mult timp în Liga 1”, a mărturisit Rodemis Trifu.

 

bogoiE foarte important acest debut mai ales că el a făcut-o la o vârstă fragedă, dar și mai important este ca el să și rămână în circuitul echipei mari și să se impună. Antrenorii i-au dat încredere chiar dacă echipa trecea prin momente grele, echipa era condusă și juca în zece oameni, Edi i-a dat încredere, iar el trebuie să răspundă prin jocul lui. Are calitățile necesare pentru a juca în Liga 1, trebuie să mai crească, totuși e diferență între nivelul ligii a 3-a și Liga 1, dar orice jucător are un început și trebuie să profite de începutul acesta și de șansa ce i-a fost acordată. Are calități fizice bune, calități tehnice bune, este un jucător care se pliază pe mai multe posturi, este un jucător inteligent chiar dacă este foarte tânăr. Mai trebuie să crească în forță și tehnico-tactic, să aprofundeze mai bine sistemele de joc care se desfășoară în timpul jocului. Are calități de atacant pur-sânge, de marcator, dar e și un sevant bun”, Adrian Bogoi, antrenor Pandurii II Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

 

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.