RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pleașcă, surpriza din lotul lui Pițurcă

/ 7 noiembrie 2011

Selecționerul Victor Pițurcă a anunțat lotul României pentru meciul de pe 11 noiembrie cu Belgia, iar din acesta fac parte și trei jucători de la Pandurii.

Dacă prezența lui Chiricheș în lotul lui Pițurcă nu surprinde pe nimeni după ce acesta a evoluat cu succes în partida contra Franței, iar Pintilii este în mod constant unul dintre cei mai apreciați mijlocași la închidere din Liga I, convocarea lui Marian Pleașcă este o plăcută surpriză.

Fundașul dreapta al Pandurilor a făcut un salt imens într-un singur sezon. Pleașcă era acum un an în lotul celor de la Pandurii II și nici acolo nu prindea prea des un loc de titular, însă din iarna trecută cariera sa a luat o turnură interesantă. Gabi Matei, fost jucător al Pandurilor, acoperea banda dreaptă, dar semnase deja cu Steaua, așa că Petre Grigoraș a hotărât să-i dea o șansă tânărului de la echipa a doua. Pleașcă a fost luat în lotul primei de la echipa a doua chiar în timpul cantonamentului din Antalya, iar după ce Gabi Matei s-a accidentat, Pleașcă i-a luat locul în prima echipă.

Returul campionatului trecut Pleașcă a evoluat destul de mult și a crescut de la meci la meci devenind o certitudine pentru Petre Grigoraș și unul dintre titularii Pandurilor pentru sezonul în curs, unul pe care l-a început cu cinci etape de pauză forțată din cauza unei accidentări. Cu toate acestea, Pleașcă a reintrat în forță în echipa Pandurilor, a avut evoluții apreciate, iar Victor Pițurcă este unul dintre cei care l-au văzut cu ochi buni pe fundașul Pandurilor, acum oferindu-i șansa de a juca la echipa națională de seniori.

Inițial, naționala României avea programate două jocuri amicale în această pauză competițională din Liga I, cel cu Belgia și un altul cu Grecia, însă cei din urmă au anulat meciul, Pițurcă luând în calcul chiar disputarea unui joc de verificare în compania unei echipe din Liga I.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.