RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii nu scapă de griji. ”U” ia 3 puncte la Târgu Jiu

/ 20 aprilie 2015
Universitatea Cluj a plecat cu toate punctele de pe Municipal, după un meci ce nu a întârziat să evindețieze inexatitățile din defensiva pandură despre care Edi Iordănescu vorbea la ultima conferință de presă. Astfel, Pandurii ratează șansa de risipire a grijilor retrogradării și o scoate pe U, pentru moment, din zona roșie a clasamentului.

11160161_911964935526960_755220112_n

Incert înaintea startului partidei, Mihai Pintilii a reluat ieri antrenamentele, iar, în această după-amiază, Edi Iordănescu s-a putut baza pe serviciile internaționalului român, fiind titular.

De partea cealaltă, U Cluj a venit la Târgu Jiu fără 2 dintre jucătorii de bază, Andrei Lungu și Pablo Ceppelini, ambii suspendați. Adrian Falub a început cu Valentin Lemnaru în atac, după ce olandezul Gravenberch a decis să părăsească echipa din cauza situației instabile prin care trec alb-negrii. Aceștia nu și-au primit salariile de mai multe luni, iar finalista Cupei României traversează o perioadă nefastă din punct de vedere financiar. Universitatea Cluj era obligată să învingă Pandurii, aflându-se înaintea jocului pe locul 14, la doar 2 puncte de prima poziție ce permite salvarea, ocupată de FC Brașov.

În ciuda eforturilor depuse de conducerea gorjeană pentru a aduce fanii la stadion, meciul din etapa 27 a avut parte de o asistență redusă, aproximativ 1500 de oameni preferând să urmărească Pandurii – U Cluj pe viu.

Raul Costin a încasat galben în primele 30 de secunde ale disputei, după o intrate tare la Viorel Nicoară. U Cluj s-a retras în apărare încă din start, lăsând impresia că un punct scos pe Municipal ar mulțumi-o pe deplin. De aceea, Pandurii au fost mai mereu în preajma careului advers. Adrian Falub a aliniat un sistem 4-1-4-1, Raul Costin sprijindu-și permanent colegii din linia de fund. Gorjenii au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 23, dar șutul lui Pintilii nu a prins cadrul porții apărate de Robert Veselovski. Trei minute mai târziu, după o tentativă de atac a Universității, Pandurii au plecat pe contraatac prin Nistor, însă faza s-a risipit cu o pasă interceptată de adversari. Peste alte patru minute, Roman a reluat cu capul o centrare venită din partea dreaptă, oaspeții scăpând din nou cu fața curată. Cea mai mare ocazie a venit însă în minutul 35. În urma unei combinații între Nistor și Roman, decarul pandurilor l-a pus la încercare pe Veselovski cu un șut expediat din marginea careului. De abia reintrat în programul echipei, Pintilii s-a accidentat, fiind înlocuit de Elton Da Silva. U a ajuns și ea pentru prima dată în careul advers înainte de pauză, iar mingea centrată de Viveiros a trecut agonizant printre fundașii olteni, fără a fi respinsă. Faza s-a stins la Bambara, care a ratat preluarea. 0-0 – rezultatul la jumătate meciului, unul mulțumitor pentru oaspeții pandurilor de astăzi.

Actul secund a fost început de amfitrioni extrem de static, aceștia preferând să construiască lent în jumătatea Universității. Aflat în propriul careu, Bambara a comis henț, iar centralul partidei, Sebastian Colțescu, a dictat lovitură de la 11 metri. Cel desemnat să bată penalty-ul a fost Mihai Roman, dar acesta nu a profitat, Veselovski ghicindu-i intențiile. Emoțiile s-au mutat în careul celor de la Pandurii, Nuno Viveiros fiind aproape să le dea oltenilor lovitura de grație, cu un lob ce l-a depășit pe Gliwa, dar care nu s-a încadrat în spațiul porții apărate de polonez. La scurt timp de la ratarea loviturii de pedeapsă, Iordănescu Jr. a preferat să-l înlocuiască pe Roman, Eric devenind vârful alb-albaștrilor. Odată cu scurgerea timpului, echipa gazdă a continuat jocul de posesie, dar fără să dea randament. Ocaziile de gol s-au rarefiat, iar, după acțiuni întregi în care a respins mingile adverse, U Cluj și-a făcut fericiți cei 10 suporteri veniți la meci, printr-un gol semnat Nuno Viveiros (min. 70) din centrarea lui Vladuț Morar. Pandurii nu au mai reușit nimic până la final, toate încercările de egalare fiind în zadar. 0-1 – rezultatul final al confruntării.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • gabi spune:

    Pandurii nu scapa de griji?…Pandurii, nu scapa de retrogradare ,ptr ca la Pandurii joaca niste nume, nu niste fotbalisti…Daca te cheama Radut, sau Eric, nu-i suficient,trebuie sa mai si poti…echipa asta e limitata ,e plina de jucatori cu fite in cap:Nicoara(asta n-are nimic in cap),Nistor,Buleica,Anton Roman…toti ,dar toti sint cap sec,dar se cred fotbalisti1Si in definitiv ,ptr ce sa ramana Pandurii in prima Liga?Sa joace la Severin?..

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.