RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Seară stelară

/ 16 martie 2015
Pandurii a obținut a doua victorie pe teren propriu cu Steaua București în istoria disputelor din Liga 1, scor 3-1, în etapa 21 a actualului sezon. Unicul succes de până acum data din 07.04.2009, scor 2-0, dublă Tremonti. Pandurii a urcat pe locul 9, cu 25 de puncte.

01Incredibilă transformare a pandurilor de la venirea lui Edward Iordănescu. Ca de la 0-6, în tur la 3-1 în retur, cu Steaua. Și nu e vorba de schimbări majore în lot. 8 jucători prezenți la umilința din Ghencea au evoluat și în victoria de necontestat din retur. Doar Cordoș, Vasiljevic, Pintilii și Eric nu s-au aflat în lot și în 2014. Iordănescu junior a știut, însă, să-și motiveze jucătorii și să organizeze perfect jocul. Pandurii au făcut un presing ucigător la nivelul fundașilor adverși obligându-i să joace cu minge lungă, o pradă ușoară pentru fundașii pandurilor. Linia defensivă a oltenilor a stat foarte sus pe posesia adversă, rezultând o echipă scurtă și agresivă.

Cu, probabil, cel mai bun mijloc din Liga 1, Pandurii a confiscat balonul și jocul. De remarcat și pregătirea fizică a băieților care au dus un ritm ridicat pe toată durata jocului în fața unui adversar de top, însăși campioana. Privit cu neîncredere odată cu venirea sa la Târgu Jiu, în special din cauza lipsei de experiență, Edi Iordănescu a demonstrat că este antrenor.

În 2015, Pandurii are 4 victorii, 2 în Cupa Ligii și 2 în Liga 1, un egal și o înfrângere și un golaveraj fantastic, 13-5. Pandurii s-a distanțat la 5 puncte de zona retrogradării dar în această săptămână are de susținut două finale pentru evitarea retrogradării, cu Viitorul, în deplasare, și cu Gaz Metan Mediaș, acasă. Cu 6 puncte emoțiile s-ar risipi iar echipa s-ar putea gândi chiar și un loc de Europa.

 Pandurii, om cu om

Gliwa: Bătut, dar norocos la șutul întâmplător al lui Filip, în debutul meciului când mingea a căzut pe bară și providențial în fața lui Țucudean, în minutul 12. A apărat ce avea de apărat. A primit gol din lovitură liberă, ca și la Dinamo. Dincolo de execuțiile lui Grozav și Iancu este de văzut cum a așezat jucătorii în zid și cum s-a așezat în poartă, mult în afara zidului, făcând imposibilă o reacție.

Ungurușan: Fără greșeală. L-a anihilat complet pe Tănase. Unul din cele mai bune jocuri ale sale la Pandurii, dacă nu cel mai bun. Bravo!

Cordoș: Uriașă gafă în debut când a trimis cu capul spre propriul portar, prea slab iar Țucudean a fost aproape de intercepție. A trecut ușor peste eroare și a dat siguranță apărării.

Vasiljevic: Puternic, tânăr, elegant, sigur. Este deja un transfer reușit.

Momcilovic: Imprecis la finalizare, dar de netrecut în apărare. Adi Popa nu a mișcat. Este singurul integralist din Liga 1. Joc solid din partea lui.

Anton: Cu Steaua a ajuns la 100 de jocuri în Liga 1 iar cifra rotundă a onorat-o cu o prestație mare. Coautor la golul doi, cu o pasă măiastră. Crește frumos lângă Pintilii, e alt ftbalist față de prima parte.

Pintilii: Imperial. A pasat decisiv la golul lui Roman. Nu a dat nici un centimetru înapoi, a luptat până la epuizare, dar nici așa nu s-a lăsat. Fantastic jucător !

Răduț: A jucat în ambele benzi dar nu a mai fost decisiv ca în ultimele două jocuri. A avut șansa golului, însă a fost blocat inextremis. Are calitate și nu poate lipsi din primul unsprezece.

Nistor: A creat primul gol, a scos un penalti, a alergat cu folos, a făcut de toate. Uriaș lângă Pintilii. Prestațiile din ultimul timp l-ar putea readuce în anturajul naționalei.

Shalaj: În sfârșit un joc solid din partea elvețianului. A și marcat cu o reușită pretențioasă.

Roman: De nota 10. A ajuns la 10 goluri în Liga 1 în actualul sezon, unul excepțional pentru el și este al doilea marcator al campionatului, după Keșeru (12 goluri) plecat din Liga 1. A marcat din fața porții și a încercat de multe ori poarta, cum îi stă bine unui atacant.

Buleică: Mai degrabă șters.  Nu a avut inițiative ofensive și și-a făcut doar treaba pe fază defensivă.

Pleașcă: Forțat de Iodănescu ca mijlocaș, se vede clar că nu e locul lui acolo. Nu prea e prieten cu mingea.  Joacă liniar, nu găsește soluții în careul advers.

Eric: Intră și dă gol. Acum din penalti dar nici de la punctul de var nu reușește oricine să marcheze. I-au fost suficiente câteva minute să marcheze. Probabil că în meciurile următoare va primi mai multe minute.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.