RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Premieră la Târgu Jiu, Pandurii în finala Cupei Ligii !

/ 10 martie 2015
Pandurii Târgu Jiu rescrie istoria! Fosta vicecampioană a României s-a calificat în prima finală din istoria de 53 de ani a clubului, după o dublă victorie în fața lui Dinamo, 2-1 la Târgu Jiu și 3-1 în Ștefan cel Mare. Echipa din Gorj va întâlni, cel mai probabil, în finala Cupei Ligii pe Steaua, victorioasă în tur cu Astra, 3-0.

bucurie pandura       La un pas de finala Cupei Ligii, Pandurii a controlat debutul jocului din Ștefan cel Mare. Mai degrabă precauți, la adăpostul victoriei la limită de la Târgu Jiu, 2-1, din tur, oltenii s-au mulțumit să domine mijlocul terenului și să canalizeze intențiile ofensive exclusiv spre vitezistul Nicoară. Extrema gorjenilor s-a descotorosit mereu de Fai, însă nu a avut și continuare eficientă. Dinamo a replicat din faze fixe, imprecis de fiecare dată. Efervescența ofensivă a lui Nicoară era să-i coste însă pe panduri. Câinii au recuperat sus o pasă neglijentă a gorjeanului și Niculae a ratat ocazia meciului, șut în bară din șapte-opt metri (min. 29). Dacă ocaziile au fost rare, încleștarea a produs multe cartonașe galbene. În pericol de eliminare, după două faulturi în decurs de câteva minute, Roman a fost chemat pe bancă de Iordănescu junior după 30 de minute, tehnicianul preferând să aibă golgheterul pe teren cu Steaua, duminică decât să riște o eliminare a acestuia.

Inspirația lui Edi

Supervizat din tribune de tatăl său, selecționerul Anghel Iordănescu, juniorul Iordănescu s-a dovedit foarte inspirat. Două dintre rezervele sale au decis jocul și calificarea. Intrat pe finalul primei reprize, Matulevicius a deschis scorul după un penalti scos de Răduț în fața nefericitului Fai (0-1, min. 65). Chemat de pe bancă să betoneze defensiva, Pleașcă a marcat la prima atingere de balon și a dus scorul la 2-0 (min.71). Grozav a reaprins speranțele câinilor din lovitură liberă de la 20 de metri (1-2, min. 84), dar Pandurii i-a readus cu botul pe labe. Răduț l-a bătut și el pe Naumovski și Pandurii a câștigat dubla cu Dinamo cu un scor categoric, 5-2.

Pandurii va întâlni, cel mai probabil, în finala Cupei Ligii pe Steaua București care a dispus de Astra în meciul tur cu 3-0.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.