RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Le Mans Sarthe Basket – Scurtă prezentare

/ 9 martie 2015
Adversara Energiei de marți seara a luat naștere în anul 1939, iar în acest sezon este favorită la câștigarea FIBA EuroChallange. Eventuala eliminare a francezilor de la Le Mans ar fi un nou șoc produs de câștigătoarea Cupei României în această competiție.

{5B1C1CA7-CF95-4FF4-B86F-C6F4382653F1}flexible

Le Mans Sarthe Basket – denumirea completă a clubului din orașul Le Mans (Franța), începând cu anul 1993. În Hexagon, acesta este cunoscut și sub numele de MSB. Gruparea, pregătită actualmente de Erman Kunter, s-a înființat în anul 1939, iar primul trofeu (Cupa Franței) a venit în vitrina clubului în anul 1964. Francezii au la activ 4 campionate cucerite și 3 cupe ale Franței. Meciurile de pe teren propriu le dispută într-o sală cu o capacitate de 6030 de locuri, culorile oficiale fiind portocaliu și gri.

Le Mans se bucură în fiecare an de un buget ce se învârte în jurul sumei de 5 milioane de euro. Dovada constă în numele sonore pe care le pregătește Erman Kunter, precum Rodrigue Beaubouis și Michal Ignerski, tehnicianul cu dublă cetățenie fiind, la rându-i, cunoscut în baschetul european. Obiectivul francezilor constă în cucerirea trofeului suprem FIBA EuroChallange, dar acest lucru se poate realiza doar dacă va trece peste Energia Târgu Jiu, surpriza ediției 2014-2015, în sferturile de finală.

Erman Kunter – Născut pe 8 octombrie 1956, la Istanbul. Din 2010 deține dublă cetățenie, când a obținut-o pe cea franceză. De-a lungul carierei de antrenor a pregătit formații celebre din Turcia, ca de exemplu Darüşşafaka, Beşiktaş sau Galatasaray Istanbul. De asemenea, Kunter a ocupat funcția de selecționer al naționalei țării în care s-a născut. În 2010, a devenit campion al Franței cu Cholet Basket, în 2012 s-a întors la Besiktas, iar din 2014 a preluat Le Mans Basket.

Rodrigue Beaubouis – În vârstă de 27 de ani, Beaubouis și-a făcut debutul ca jucătorul profesionist în sezonul 2006-2007, la Cholet Basket, unde a fost coleg cu actualul component al celor de la CSKA Moscova, Nando De Colo. Un real talent, Rodrigue (1.88 metri) a efectuat în 2009 pasul cel mare, spre cea mai spectaculoasă ligă de baschet de pe planetă, NBA, când a fost draftat de Oklahoma City Thunder. Totuși, acesta a evoluat în America pentru Dallas Mavericks, fiind cedat la texani. 4 sezoane a petrecut Beaubouis alături de Dirk Nowitzki în Dallas, iar pe 26 martie 2014, acesta a revenit în Europa, înțelegându-se cu Spirou Charleroi. În Belgia, jucătorul originar din Guadeloupe nu a impresionat, iar în iunie 2014 s-a întors în Franța, la Le Mans. 13.5 puncte pe meci este media lui Rodrigue Beaubouis în acest sezon de EuroChallange.

În Pro A, cea mai importantă ligă din Franța, Le Mans ocupă poziția a 8-a, cu 12 victorii și 11 înfrângeri.

Foto: FIBA Europe

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.