RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Michal Kremen şi Marvin Jefferson – Prezentare

/ 16 iulie 2014

Aflată în faţa debutului european, Energia Târgu-Jiu a operat doar două transferuri de jucători străini în această vară, ideea continuităţii fiind agreată de oficialii echipei oltene. Câştigătoarea Cupei României i-a acontat pe Michal Kremen şi Marvin Jefferson, aceştia alăturându-se altor nume precum Giordan Watson, Tal Karpelesz, Nemanja Milosevic, Louis Darby şi, în mare măsură, Porter Troupe, jucători cunoscuţi iubitorilor de baschet gorjeni. Aceştia vor fi conduşi de cipriotul Antonis Constantinides.

Energia Târgu Jiu se pregăteşte intens de EuroChallange, aceasta aflându-se aproape de a definitiva lotul. Oltenii au reuşit să obţină semnătura jucătorilor ce au contribuit la trofeul câştigat în precedentul sezon, în plus, la Târgu Jiu sosind Michal Kremen şi Marvin Jefferson, două nume ce au conoscut gustul competiţiilor europene.

Michal Kremen (33 de ani) evoluează pe poziţiile 3-4 şi măsoară 2.01 metri. Acesta a petrecut ultimii doi ani în Cipru, la Apoel Nicosia, unde în ultimul sezon, alături de antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, a cucerit titlul de campion. Kremen este un jucător ce a evoluat în dese rânduri în EuroCup şi EuroChallange, în 2007, cehul reprezentându-şi ţara la Campionatul European din Spania. Kremen are un CV bogat, dovadă fiind cele nouă trofee câştigate în ţara de provenienţă, cu echipa CEZ Basketball Nymburk. Sportivul, născut la Marianske Lazne, este un baschetbalist ce poate să îşi pună amprenta pe jocul prestat de gorjeni în competiţiile în care aceştia vor fi angrenaţi, datorită experienţei şi cunoştinţelor de care dispune. De amintit este faptul că, Michal Kremen a vrut să se întoarcă în țara natală pentru a juca în următorul sezon pentru BK Orli Prostejov, dar oferta venită de la Energia l-a convins pe ceh să îşi aleagă noua destinaţie.

Nume: Michal Kremen                             index
Data nașterii: 29.07.1981
Locul nașterii: Marianske Lazne
Înălțime: 201cm
Greutate: 96 kg.
Poziția: 3-4

Echipe la care a activat:

2001-2006 MMCITE Brno ( Cehia)
2006-2011 CEZ CEZ Basketball Nymburk (Cehia)
2011-2012 Vysocina Jihlava (Cehia)
2012-2014 Apoel Nicosia (Cipru)

Marvin Jefferson (28 de ani) măsoară 2.06 metri şi evoluează pe poziţia 5. Jucătorul născut în California a activat la echipe din Franţa, Uruguay, Cipru şi Turcia. Americanul nu dispune de un CV la fel de bogat ca cel al lui Michal Kremen, cea mai titrată echipă, la care a evoluat acesta, fiind Apollon Limasol (Cipru). Alături de ciprioţi, Marvin şi-a făcut debutul în EuroChallange, unde a evoluat în şase partide, având o medie de 6,7p/meci. Perioda petrecută în Insula Afroditei i-a adus transferul la Energia Târgu-Jiu. În Cipru a fost urmărit de Constantinides, tehnician care l-a inclus acum pe lista de achiziții a clubului gorjean. În sezonul 2013-2014, Jeferson a evoluat în liga secundă din Turcia, pentru Pertevnial Istanbul, acesta remarcându-se cu medii de 13.6 puncte, 9.4 recuperări şi 2 capace per partidă. Marvin este un pivot clasic, ce dispune de  forţă, cât şi de procedee specifice acestei poziţii.

jeffNume: Marvin Hilton Jefferson
Data nașterii: 7 ianuarie 1986
Locul nașterii: Gardena, California -SUA
Înălțime: 206cm.
Greutate: 110kg.
Poziția: 5.

Echipe la care a activat:

2010-2011 UJAP Quimper (Franța-Liga a-II-a)
2011 Atletico Bigua (Uruguay)
2011-2012 JA Vichy Val d’Allier Auvergne (Franța- Liga a-II-a)
2012-2013 Apollon Limassol (Cipru)
2013 Boulazac Basket Dordogne (Franța)
2013-2014 Pertevnial Istanbul (Turcia-Liga a-II-a)

Rămâne de văzut în ce măsură cele două adiţii vor ajuta Energia Târgu-Jiu atât în competiţiile interne, cât şi pe plan european. Campania de achiziţii a oltenilor nu s-a încheiat, oficialii echipei aflându-se în tratative cu mai mulţi jucători autohtoni.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.