RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Steaua, eclipsată la Târgu Jiu de Energia

/ 5 martie 2015
În derby-ul etapei intermediare, doar o echipă a strălucit şi aceasta nu a fost Steaua, echipa cu cea mai bună linie de clasament până la ora meciului, ci Energia. Trupa lui Constantinides a confirmat faptul că trece prin cea mai bună perioadă şi a învins fără drept de apel Steaua, asta chiar dacă au existat şi momente în care au ridicat piciorul de pe acceleraţie.

Cu un moral excelent după victoria din deplasarea de la Sibiu, Energia a început în forţă meciul cu Steaua şi s-a desprins la o diferenţă impresionantă, primele 10 minute ale meciului aducând echipei gorjene un avantaj de 16 puncte. Glyniadakis a câştigat foarte clar duelurile de sub panou şi avea la un moment dat, la scorul de 13-4, de două ori mai multe puncte înscrise decât întreaga echipă stelistă. Pe parcurs, Bavcevic a sesizat pericolul de a pierde la o diferenţă dezastruoasă fără a avea un om mare sub panou şi l-a trimis acolo pe Drăguşin. Pivotul Stelei nu a avut mari realizări în acest meci, dimpotrivă, a terminat cu o statistică foarte slabă, însă s-a luptat de la acelaşi nivel cu Glyniadakis şi l-a oprit pe acesta din a mai înscrie la fel de uşor. Forţa echipei gorjene este acum grupul şi un lot din care susţinerea poate veni şi de pe bancă. Aşa cu Energia a câştigat la Sibiu fără Glyniadakis pe teren, echipa gorjeană a avut soluţii şi pentru perioada în care grecul şi Drăguşin s-au anihilat reciproc. După ce Steaua a avut o răbufnire de orgoliu, câştigând sfertul secund cu 13-24 şi cu o mână de ajutor din partea unor arbitri ce au dat tot ce a fost la limită doar oaspeţilor, Energia a revenit de la cabine decisă să arate cât se poate de clar că nu este loc pentru o înfrângere pe teren propriu. Sârbul Milosevic a avut din nou o evoluţie aproape perfectă, cu un procentaj de 70% la aruncările de două puncte şi de 100% la cele de trei puncte şi de la linia de fault, pivotul mic al Energiei adunând 18 pucnte în acest meci. Lângă acestea a pus şi 13 recuperări pentru un nou double-double, performanţă reuşită la acest meci şi de grecul Glyniadakis (13 puncte şi 11 recuperări). O evoluţie la fel de bună, aşa cum ne-a obişnuit de la sosirea sa la Târgu Jiu, a avut şi conducătorul de joc Giordan Watson, care a strâns 16 puncte şi a distribuit 8 pase decisive.

Energia Târgu Jiu – Steaua CSM Bucureşti 79-67 (24-8, 13-24, 24-14, 18-21)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 900

Energia: Watson (16), Troupe (9), Darby (9), Milosevic (18), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Karpelesz (8), Omer, Aktaş, Mack (6), Glyniadakis (13). Antrenor: Antonis Constantinides.

Steaua: M. Paul (3), Drăguşin (4), Barac (15), Dodoc (6), Amis (14), Nicoară (16), Darwiche, Drca (1), Perry (2), Ikonic (6). Antrenor: Niksa Bavcevic.

Arbitri: Alexandru Olaru, Laszlo Bucuresti, Şerban Rasoga.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • energeticianul spune:

    eu as vrea doar sa il salut pe dl Felix…

  • paul spune:

    Si eu as vrea sa-l salut pe „dl.”Felix,”dl/dra”Darina,sarpele si alte reptile:))))Vai de mama voastra de intriganti!!HAI ENERGIA cu suporterii adevarati alaturi de voi si la bine si la greu!Felicitari si multumiri pentru clipele de bucurie pe care ni le oferiti,noua si mai ales copiilor nostri!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.