RSS post comments feeds rss email feeds twitter

CSM Oradea – adversar redutabil în etapa cu numărul 20 a Ligii Naționale

/ 20 februarie 2015
Energia a înfăptuit minunea, miercuri seara, cu Astana, calificându-se în play-off-ul FIBA EuroChallange, dar până la jocul cu Brindisi din această competiție și prima dispută din sferturi, gorjenii sunt nevoiți să-și întoarcă din nou ochii spre campionat.

2-Energia-vs-CSM-Oradea

Duminică, ora 20:00, Energia Târgu Jiu o primește, în runda cu numărul 20 a LNBM, pe CSM Oradea, echipă ce, în ciuda multiplelor probleme de lot întâmpinate din cauza accidentărilor pe parcursul ediției curente, rămâne o forță a baschetului românesc. CSM dispune de jucători remarcabili din punct de vedere individual, iar, sub bagheta unuia dintre cei mai buni antrenori autohtoni la ora actuală, Cristian Achim, CSM expune, totodată, un baschet colectiv de calitate. Orădenii ocupă poziția a 3-a în clasament, adunând 11 victorii și 6 înfrângeri.

Până la disputa de marți cu Enel Brindisi, când Energia va reveni în Europa, acolo unde arată că se simte cel mai bine, câștigătoarea Cupei României este obligată să se impună împotriva formației de pe Crișul Repede, pentru a veni mai aproape și de obiectivul intern. În caz contrar, un eșec în fața propriilor suporteri ar cântări foarte greu la ora bilanțului, cu atât mai mult cu cât, de acum înainte, toate partidele de acasă vor fi la fel de dificile. Înfara lui CSM Oradea, gorjenii urmează să le primească pe Steaua CSM Eximbank, U BT Cluj Napoca și BC Mureș, în data de 27 februarie, aceștia mergând la Sibiu, pentru un duel direct ce vizează calificarea în fazele superioare.

În tur, CSM Oradea i-a învins pe olteni, scor 95-88.

După calificarea în sferturile de finală ale competiției FIBA EuroChallange, putând apărea surprize și pe parcursul acestei faze, întrucât Energia să avanseze, o accedere în play-off-ul Ligii Naționale de pe o poziție cât mai bună cu putință ar completa un sezon de vis la Târgu Jiu.

„Încă nu mi-am revenit după acel ultim meci extraordinar din Europa pentru că aici s-au depășit toate așteptările, este o performanță extraordinară. Însă, trebuie să ne ieșim cu toții din reverie, mai ales jucătorii. Deja s-a creat impresia că se sacrifică campionatul intern în favoarea cupelor europene, iar asta e o problemă. Eu sunt mulțumit până la Dumnezeu de evoluția din Eurochallenge, dar atunci când vine vorba despre campionatul intern, lucrurile stau altfel, rezultatele au fost destul de modeste. Așa că aștept acum o mobilizare din partea băieților și pentru meciul cu Oradea, care va fi unul foarte important. Să nu uităm că obiectivul nostru numărul unu rămâne întrecerea internă, accederea în Play-Off.” – Laurențiu Ciurel, director CEO (sponsorul principal al echipei de baschet).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.