RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Lideri în Grupa I din EuroChallange/ Băieții lui Constantinides, om cu om în victoria senzațională cu Okapi

/ 14 ianuarie 2015

Energia Târgu Jiu a repurtat ieri seara cea mai frumoasă și categorică victorie a primei etape din LAST 16 și continuă visul european, cu speranțe chiar pentru calificarea în ultimele opt echipe ale FIBA EuroChallange.

{D2251D82-AFB4-46BF-A4E0-7144D6F1A237}flexible

Câștigătoarea Cupei României a demonstrat, în succesul extraordinar împotriva belgienilor de la Okapi AalStar, că nu se află întâmplător printre cele mai bune echipe ale FIBA EuroChallange. 33 de puncte a fost diferența cu care Energia s-a impus în prima etapă a Grupei I, scor 93-60.

Băieții lui Constantinides, om cu om:

Giordan Watson: Catalizatorul propriei echipe în partida de ieri seara. Și-a impus ritmul în defensivă, forțându-l pe adversarul direct, Rotnei Clarke, să comită nu mai puțin de 5 turnevoruri. Tot atâtea intercepții a bifat americanul Energiei. Acesta a avut cel mai mare indice la capitolul +/-, 35. 15 puncte și 5 pase decisive a mai reușit Watson.

Porter Troupe: Odată cu scurgerea meciurilor, acesta revine la forma care la consacrat în primii 2 ani petrecuți în orașul lui Brâncuși și care i-a adus mai apoi transferul la Apoel Nicosia. Un apărător desăvârșit, americanul își face din ce în ce mai mult simțită prezența în faza ofensivă. 50%, la 3 puncte, a fost cel mai mic procentaj al Troupe împotriva celor de la Okapi.

Louis Darby: Spre deosebire de sezonul trecut, acesta a început să marcheze 2 sau 3 aruncări din spatele arcului de cerc, ceea ce poate constitui un plus pentru câștigătoarea Cupei României. În rest, Darby nu s-a ridicat la nivelul baschetului prezentat la Sibiu, fructificând doar 3 acțiuni din cele 11 încheiate pe mâna sa.

Michal Kremen: O umbră a jucătorului dinaintea accidentării. Cehul a intrat temător, fără să își asume aruncări. Cu toate acestea, în aproape 14 minute, Michal a cules de 4 ori mingea de la panou.

Nemanja Milosevic: Împreună cu Watson, este cel mai constant jucător al Energiei. Seara trecută, sârbul a rezolvat numeroase acțiuni, parafând un nou double-double. 13 puncte și 17 recuperări a avut Milosevic în primul joc din Last 16.

Răzvan Bratoloveanu: A debutat în FIBA EuroChallange, petrecând aproape 2 minute pe parchet. +4 – indicele acestuia la capitolul +/-. Peste cel al lui Baris Aktas.

Marian Minea: Nu s-a remarcat, asta datorită timpului petrecut în teren. De când a sosit la Târgu Jiu, acesta nu și-a ajutat semnificativ echipa, fiind unul dintre mutările neinspirate ale verii 2014.

Cătălin Vlaicu: L-a înlocuit pe Glyniadakis, cu 3 minute înainte de sirena finală a confruntării. Cu 2 puncte și un assist a încheiat fostul jucătorul al celor de la CSȘ Giurgiu. Vlaicu a atras asupra sa un fault anti-sportiv, atunci când soarta partidei era scrisă.

Tal Karpelesz: De la coșul calificării marcat în jocul cu Egis Kormend, acesta este într-o evidență scădere. Doar 8 puncte a marcat cu Okapi AalStar, nereușind să-și treacă în cont nici măcar un stop-șut de la 6.75. Totuși, jucătorul cu dublă cetățenie a oferit cel mai frumos assist al serii, destinatar fiind grecul Glyniadakis.

Baris Aktas: A avut menirea de-al suplini pe Watson, în timpul în care fundașul american s-a aflat pe bancă pentru odihnă. Nu s-a evidențiat deloc, motiv pentru care a încheiat cu un indice negativ la eficiență.

Andreas Glyniadakis: Printre cei mai buni oameni de pe teren. Double-double de senzație, cu 19 puncte și 14 recuperări, dintre care 5 ofensive, iar, din total, 8 le-a reușit în prima jumătate a încleștării. Grecul a comis 6 turnover-uri, nimic neobișnuit pentru un pivot de 2.15 metri. Sperăm s-o țină tot așa!

Alte două aspecte merită remarcate după prima partidă din Grupa I: spectacolul din tribune și maniera de arbitraj. Atât galeria, cât și publicul au fost la nivelul favoriților. De asemenea, brigada de arbitri și-a efectuat pe deplin datoria.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • mihai spune:

    Bravo, felicitari, joc foarte frumos, spectaculos si eficient. Daca echipa juca asa si la sibiu mai existau discutii despre arbitri? Cand joci slab, mai ales in deplasare, niciodata nimeni nu va primi ajutor din partea arbitrilor, dimpotriva, succes in continuare!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.