RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Elevii de azi, campionii de mâine

/ 18 noiembrie 2014
În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi a Asociaţiei Judeţene de Atletism Gorj, sub patronajul Federaţiei Române de Atletism şi în spiritul lui Pierre de Coubertin, la Târgu Jiu va avea loc sâmbătă crosul „Elevii de azi, campionii de mâine”.

cros 1         Directorul DJST Gorj, Horaţiu Gorun, consideră că acest eveniment ar trebui să se înscrie într-o mai amplă serie de concursuri destinate descoperirii de noi talente ale atletismului gorjean: „Numele crosul este sugestiv, ‘Elevii de azi, campionii, de mâine’, şi cred că a încerca să facem cât mai multe selecţii la acest nivel ar fi până la urmă pentru sportul românesc, nu doar pentru sportul gorjean, un nou punct de plecare spre marea performanţă. În ceea ce ne priveşte pe noi, mai ales pe parte de atletism, e cunoscut faptul că avem deja o tradiţie şi ar fi o continuare fericită a rezultatelor extraordinare obţinute de-a lungul anilor de aceşti sportivi minunaţi şi de antrenorii acestora, care practic trăiesc şi respiră sport, chiar dacă nu au o motivaţie financiară extraordinară”, a declarat Horaţiu Gorun.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Gorj, Ion Bură, a explicat că Târgu Jiul a primit această competiţie ca recunoaştere a rezultatelor avute în acest domeniu în ultimii ani: „Federaţia Română de Atletism a accesat un proiect cu ‘Elevii de azi, campionii, de mâine’, un proiect în care să depisteze cât mai mulţi sportivi care să practice atletismul în viitor. Noi, Târgu-Jiul, datorită tradiţiei şi rezultatelor pe care le-am avut mereu în acest sport, am fost cuprinşi în acest proiect care se desfăşoară în 20 de localităţi din ţară. Acest proiect este unul de depistare a unor copii talentaţi care în viitor să fie sportivi de performanţă. Categoriile de vârstă sunt 2002-2003 şi 2000-2001, sportivi nelegitimaţi, distanţele sunt de la 800 la 1.200 de metri de alergare. Concursul se va desfăşura în Parcul Central din Târgu-Jiu, se vor cronometra timpii realizaţi de către sportivi şi primele rezultate se vor transmite către Federaţia Română de Atletism, ca să fie premiaţi şi cei care obţin rezultate mai deosebite şi să fie incluşi într-un program de performanţă”, a declarat Ion Bură.

Crosul va avea loc în Parcul Central din Târgu Jiu, sâmbătă dimineaţa, cu începere de la ora 10:00. Probele vor fi de 800 m pentru fetele născute în 2002-2003, 1.000 m pentru fetele născute în 2000-2001, 1.000 m pentru băieţii născuţi în 2002-2003 şi de 1.200 m pentru băieţii născuţi în 2000-2001. Pentru înscriere va fi obligatorie viza medicală pentru anul 2014 de la medicul de familie sau medicul şcolii. Primii 250 de participanţi vor primi o diplomă, un tricou inscripţionat şi o sticlă de apă sau suc, în vreme ce câştigătorii probelor vor câştiga medalii, câte un rucsac şi un fes inscripţionat, precum şi rechizite şcolare.

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.