RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Aspecte după primul meci jucat de Energia în EuroChallange

/ 6 noiembrie 2014

Câștigătoarea Cupei României a obținut victorie la debut, contra estonienilor de la Tartu Rock.

eurochallenge2

Pe lângă maniera categorică în care Energia s-a impus la primul meci în Europa, câteva aspecte după partida de marți seara au rămas neremarcate:

  • Motivația și dorința băieților lui Constantinides de a se lupta pentru fiecare minge a jocului, în încercarea de a o fructifica în cele 24 de secunde dedicate ofensivei, a făcut diferența. Vicecampioana Estoniei a părut o echipă rutinată, în plus, tehnicianul Kullamae Gert neavând toți jucătorii la dispoziție.
  • Louis Darby a bifat primul meci cu adevărat reușit de la startul ediției competiționale 2014/2015. Cu 16 puncte a încheiat americanul, având un procentaj de 70% la aruncările din acțiune. Accidentările nu îi dau încă pace numărului 8 din echipa alb-albastră.
  • Energia a încheiat partida cu 100% la aruncările libere, având 10 marcate din tot atâtea încercate. Cvintetul format din Watson, Darby, Milosevic, Karpelesz și Turner a trecut pe la linia de fault.
  • Gorjenii au reușit 21 de intercepții, iar adversarii acestora au pierdut 21 de mingi. Doar la un singur capitol a stat mai bine Tartu Rock decât Energia, cel al recuperărilor. 31 de mingi prinse la panou (8 ofensive) au avut gazdele, în timp ce estonienii au recuperat de 32 de ori (9 ofensive). Porter Troupe „a furat” cinci mingi de la adversari, fiind liderul încleștării la capitolul intercepții și confirmându-și încă o dată statutul de bun jucător defensiv.
  • Amfitrionii au încasat sub 60 de puncte, fapt ce demostrează că apărarea acestora a funcționat la standarde înalte.
  • În ciuda locurilor care au rămas neocupate în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, atmosfera creată de suporterii olteni a fost demnă de o competiție europeană.
  • Organizarea clubului oltean nu putea trece neobservată. Aceasta a atras cuvinte pozitive, dovadă fiind raportul întocmit de comisarul partidei. Roadele muncii depuse de oficialii câștigătoarei Cupei României au fost culese după succesul de marți seara.

În acest moment, Energia Târgu Jiu conduce grupa B a FIBA EuroChallange, urmând a se deplasa în Ungaria, pentru partida cu formația românului Roland Torok, Kormend. Dacă desnodământul va fi în favoarea gorjenilor, aceștia pot lua prima șansă la calificarea în fazele superioare ale competiției. Până atunci însă, Energia are un test extrem de greu pe plan intern, acasă, contra campionilor de la CSU Asesoft Ploiești, sâmbătă, cu începere de la ora 19:45.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.