RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Un singur pivot pentru noul sezon

/ 1 august 2014

Pentru sezonul 2014-2015, gorjenii vor dispune de o rotaţie restrânsă de jucători, ba mai mult, singurul pivot din lotul pregătit de Antonis Constantinides, va fi americanul Tony Woods.

woodsjpg-515d17a157c4340e

Odată cu trofeul Cupei României cucerit de Energia Târgu Jiu în sezonul precedent, aceasta şi-a câştigat dreptul de a evolua în EuroChallange, stagiunea 2014-2015. Alături de gorjeni, la această competiţie vor mai lua parte vicecampiona României, CSM Oradea, cât şi ocupanta locului patru, U BT Cluj Napoca. Aflată în faţa debutului european, Energia a stabilit lotul cu care va aborda întreg sezonul următor, pentru oficialii echipei fiind o vară destul de încărcată. Jucătorii de care cipriotul Antonis Constantinides se va putea folosi de-a lungul sezonului ce va debuta pe 24 septembrie, sunt următorii:

Poziţia 1: Watson, Tudosă, Aktas.

Poziţia 2: Troupe, Ştefan, Bratoloveanu.

Poziţia 3: Darby, Karpelesz.

Poziţia 4: Milosevic, Kremen, Minea, Vlaicu

Poziţia 5: Woods.

Aruncând o privire peste soluţiile de care va dispune noul antrenor al oltenilor, constatăm că, acestea nu sunt foarte variate. Problema cea mai mare din roster-ul gorjenilor pare a fi, în continuare, poziţia 5, unde deţinătoarea Cupei României dispune doar de Tony Woods. Americanul va fi, cel mai probabil, singurul pivot clasic cu care aceasta va ataca cele trei fronturi pe care va fi angrenată. Mai mult de cât atât, banca de rezerve nu îi va oferi nici ea prea multe variante antrenorului cipriot, aceasta completându-se cu jucători autohtoni ce nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor în precedentul sezon, excepţie făcând extrema cu dublă cetăţenie, Tal Karpelesz. Aceştia plus noutăţile Michal Kremen şi Marian Minea vor avea sarcina de a acoperi cu brio minutele de odihnă ale colegilor din startul de bază al echipei, lucru ce nu va fi uşor.

De-a lungul anilor petrecuţi pe prima scenă a baschetului masculin românesc, Energia ne-a obişnuit cu o rotaţie scurtă de jucători, dar care, de cele mai multe ori, a reuşit să pună probleme multor echipe de valoare din competiţiile interne. Spre deosebire de sezoanele precedente, în acest an, echipa olteană va avea un program extrem de aglomerat, aceasta urmând să dispute jocuri din trei în trei zile, odată cu debutul în a treia competiţie europeană. Rămâne de urmărit dacă Antonis Constantinides va reuşi să se descurce cu un lot restrâns şi, cel mai important, cu un singur pivot clasic în acesta.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.