RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii italiano

/ 26 iulie 2014
Pandurii Târgu Jiu trebuie să se declare mulțumită de rezultatul de debut în noul sezon,  scor 1-1, pe terenul nou promovatei CSU Craiova, dar trebuie să-și facă griji în privința jocului.

 radut intre plesan si madsonCS Univeristatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-0)

Stadion „Ion Oblemenco”, spectatori: 11.000

Au marcat: Curelea (min. 86) / Gezim (min. 74)

CS U Craiova: Brac – Achim, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Madson – Băluță (min. 64 Neacșa), Mateiu (min. 46 Pleșan, min. 77 Rocha), Ferfelea, Bancu – Curelea. Antrenor: Ionel Gane.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Christou, Erico (min. 8 Gezim), Momcilovic – Anton, Elton, Nistor – Iorga (min. 71 Buleică), Roman (min. 82 Nicoară), Răduț.

Arbitri: Cristian Balaj – Aurel Oniță, Ciprian Danșa.

Cartonașe galbele: Achim (min. 51), Madson (min. 58), Kay (min. 66) / Anton (min. 41), Elton (min. 50), Roman (min. 61), Nistor (min. 87)

 

Petre Grigoraș a promis un joc ofensiv, însă echipa sa abia a călcat prin careul advers. Ca și la Mediaș, în Cupa Ligii (scor 1-0), oltenii s-au arătat foarte pragmatici, reușind să marcheze la una din puținele șanse de poartă.

Pandurii nu a fost capabilă să subordoneze o nou promovată, lăsându-se dominată, deși se laudă cu cel mai bun mijloc din Liga 1.

Accidentarea lui Erico în debutul jocului (min. 8) a arătat cât de puțină încredere are tehnicianul în fundașii centrali de rezervă, debutantul Pîrvulescu și juniorul Negrescu. Petre Grigoraș a preferat să-l retragă pe Elton ca fundaș central decât să facă o schimbare post pe post. De altfel, Elton a fost singurul stâlp al apărării iar nou introdusul Shalaj a reușit golul de un punct pe „Ion Oblemenco”.

Dar iată cum s-au comportat gorjenii în primul meci al sezonului, în formula 4-3-3:

Stanca: Este prima opțiune a lui Grigoraș pentru postul de portar, iar după prestația din primele două jocuri oficiale alegerea sa este legitimă. Sigur pe el, a avut și noroc, dar și o intervenție uriașă în fața lui Curelea la scorul de 0-0, la un șut din patru metri. La gol nu a avut replică, dar nici vină. Joc de picior foarte bun. S-a hazardat să dribleze în fața porții sale, dând palpitații propriei echipe.

Ungurușan: Preferat lui Pleașcă, fundașul dreapta a asistat neputincios la golul juveților. Prins între doi adversari, Ungurușan nu l-a stăpânit pe Bancu care a centrat impecabil pentru egalare. Considerat mai ofensiv, nu a urcat mai deloc.

Erico: Ghinion teribil! Brazilianul era urmărit de emisarii unei grupări franceze dar nu a rezistat decât 8 minute pe teren. Mai întâi s-a ciocnit cap în cap cu Curelea și a fost nevoie de îngrijiri apoi a cerut schimbarea din cauza unor probleme la genunchi.

Christou: Cel mai bun pasator al juveților. A reușit să-i ofere pe tavă două mingi excelente lui Curelea, dar acesta a ratat. La a treia atacantul gazdelor nu a mai greșit și a marcat din spatele cipriotului, depășit de joc pe Ion Oblemenco. O glumă de fundaș!

Momcilovic: Sârbul își face treaba ca un metronom. Lasă puține fisuri pe faza de apărare și urcă și în atac când jocul o permite. Nimic de reproșat.

Nistor: S-a vrut a fi un adevărat număr 10. Nu i-a ieșit totul, dar a vrut. Pasă genială către Mihai Roman, la golul gorjenilor.

Anton: A luptat ca un devărat capitan. După retragerea lui Elton a rămas cam singur ca mijloc. El a recuperat și a generat golul echipei lui Grigoraș.

Elton: Impecabil ca fundaș central. Dacă nu era numărul de pe spate ai fi zis că fratele său geamăn Erico este în centrul defensivei. O alegere bună a lui Grigoraș. I ieșit frumos cu mingea la picior în câteva rânduri.

Răduț: Fluctuant! A jucat foarte bine în prima parte și s-a stins pe parcurs. Îndrăgostit de minge a preferat un dribling în plus, dar asta face parte din gena sa de fotbalist. Din păcate, niciun dribling în careul advers sau în preajma lui.

Iorga: Inexistent. Dacă n-a ști ce calități are, te-ai întreba de ce a fost transferat. Nu e din povestea Pandurii, deocamdată. Zero reușite și modest pe faza defensivă.

M. Roman: Un zid în calea mingii. A ratat o ocazie uriașă, care nu trebuia ratată. Singura, de altfel ! A încercat șutul de la distanță, dar niciunul cadrat în locul unor continuări mai fotbalistice. Este motivul pentru care îl regreți la maxim pe Matulevicius.

Gezim: Elvețianul a debutat cu gol în Liga 1, din postura de rezervă, un gol de un punct pentru Pandurii, dar nu a impresionat. A arătat prea puțin. Poate e valoros și are nevoie de timp pentru acomodare. E de urmărit !

Buleică: Putea tranșa meciul dar s-a pierdut pe o contră a gorjenilor. A șutat lamentabil în plasa laterală, cu stângul, deși viteza sa ar fi trebuit să-i ofere mai multe opțiuni.

Nicoară: A jucat pe dreapta și nu pe stânga, cum eram obișnuiți, și nu a adus nimic nou în jocul fad al echipei sale.

 „O să fie mai greu în primele etape, pentru că avem câţiva jucători care nu au prea jocuri în picioare şi lucrul ăsta se poate observa din ritmul de joc. Astăzi (vineri – n.r.), într-adevăr, nu am făcut un meci strălucit, Craiova şi-a creat câteva situaţii foarte clare de a înscrie. Dacă marcau primii poate aveau şanse chiar să şi câştige. Până la urmă am reuşit noi să marcăm, şi cred că s-a făcut undeva dreptate, pentru că ei au egalat pe final. Cred că a fost un rezultat mai aproape de adevăr”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

 

2 goluri

a marcat Pandurii în primele jocuri oficiale ale sezonului, 1-0 cu Gaz Metan Mediaș în Cupa Ligii și 1-1 cu CSU Craiova, în prima etapă a sezonului 2014-2015.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.