RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia își așteaptă adversarii din EuroChallenge

/ 4 iulie 2014
Echipa de baschet a Energiei așteaptă botezul competiției europene în care câștigarea Cupei României i-a dat dreptul de a participa, duminică, la Munchen, urmând a avea loc tragerea la sorți pentru grupele FIBA EuroChallenge.

energia6            La tragerea la sorți, clubul târgujian va fi reprezentat de antrenorul secund, Claudiu Alionescu, și de administratorul Energiei, Dan Cumpănașu. „Duminică seara vor avea loc tragerile, iar luni se vor întâlni echipele pentru discuțiile legate de programul meciurilor. Echipele vor fi împărțite pe criterii geografice, prea multe detalii nu am primit nici noi. Am înțeles că se vor face direct grupe. Nu știm cum vor fi împărțite, est-vest sau nord-sud… Dacă va fi o linie între nord și sud deasupra Ungariei am putea avea în grupă echipe din Ungaria, Bulgaria, Turcia, Italia, poate și Austria și Germania. Am văzut că din fosta Jugoslavie nu e nicio echipă înscrisă, Grecia, Cipru nu au nici ele echipe în EuroChallenge”, a declarat noul antrenor secund al Energiei, Claudiu Alionescu. În urnele de la Munchen vor fi 32 de echipe ce vor fi împărțite în opt grupe de câte patru echipe, în grupe fiind plasate doar echipe apropiate din punct de vedere geografic, acest criteriu fiind abordat de Europe FIBA pentru a micșora pe cât posibil cheltuielile legate de transport, iar din grupe, pentru faza optimilor de finală, se vor califica doar primele două clasate.

O surpriză pentru toată lumea, despre care oficialii gorjeni nu au nicio explicație încă, este dispariția de pe lista echipelor înscrise în FIBA EuroChallenge a celor de la BC Mureș Târgu Mureș: „Nu știu ce s-a întâmplat cu Târgu Mureșul. A fost o surpriză și pentru mine. Știu că nu au voie să nu se prezinte și e ciudat faptul că U Cluj, care a terminat pe locul patru și nu merge Mureșul, care a terminat pe locul trei…”, a mai declarat Alionescu.

 Echipa capătă contur

După tumultuoasa perioadă a numirii antrenorului Todorov și a demisiilor în bloc a tehnicianului și celor doi președinți, echipa de baschet începe să se reorganizeze și să capete formă. Cu cipriotul Antonis Constantinides antrenor principal și Claudiu Alionescu în postura de antrenor secund, Energia Târgu Jiu, așa cum se numește mai nou echipa de baschet, începe să strâmgă și jucători. Lângă Watson a fost pus și Nemanja Milosevic, apoi a fost semnat contractul cu cehul Michal Kremen, pentru ca puțin mai târziu să vină și confirmarea că Darby va continua și el la Târgu Jiu. Este foarte probabil ca în câteva zile și Porter Troupe să semneze o nouă înțelegere cu Energia, situație în care echipa gorjeană va ajunge la cinci jucători străini sub contract, cel de-al șaselea loc de stranier în lotul Energiei fiind păstrat, aproape obligatoriu, pentru un pivot veritabil, greu, dacă nu chiar imposibil, de găsit pe piața internă.

 Vor pivot experimentat

Așa cum au ales și în cazul lui Michal Kremen, oficialii Energiei vor să meargă și în cazul jucătorului care va asigura poziția 5. Secundul Alionescu spune că sunt discuții destul de avansate cu jucători pe care antrenorul Constantinides fie îi cunoaște foarte bine lucrând în trecut cu ei, fie i-a văzut la lucru: „Se discută pentru aducerea unui jucător pentru poziția 5. Antrenorul are mai multe variante, s-a luat legătura cu agenții, acum rămâne să vedem care va fi varianta optimă în raportul calitate-preț. Sunt jucători pe care antrenorul îi cunoaște, i-a văzut, nu sunt luați de pe DVD-uri sau doar din spusele impresarilor. Sunt jucători pe care i-a văzut, unul a jucat în Turcia în sezonul trecut, altul, propus de antrenor, a jucat în Cipru și Grecia. Acum trebuie să vedem ce vor ei, ce pretenții au și impresarii”, a mai declarat Claudiu Alionescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.