RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Salbă de medalii pentru karatiștii gorjeni

/ 19 mai 2014
Desfășurat la Sibiu, Campionatul Național de Karate Kyokushinkai Tradițional al României, Kata și Kumite s-a materializat pentru sportivii gorjeni într-o salbă de medalii, Clubul Sportiv Karate Kyokushinkai Târgu Jiu aducând în Gorj nu mai puțin de 23 de medalii.

kyokushinkai            Clubul târgujian de karate kyokushinkai a avut la competiția de la Sibiu, sub pregătirea instrurctorului (sempai) Dorin Dumitru, 23 de sportivi, iar rezultatele obținute de aceștia la probele de kata (măiestrie) și kumite (luptă) au fost extraordinare. Elevii lui Dorin Dumitru au obținut trei titluri de campioni naționali, 11 vicecampioni naționali, iar 9 dintre ei au completat podiumurile de premiere obținând medalii de bronz.

Toți cei medaliați, dar și practicanții acestui sport, pe nedrept pus în umbră și poate prea puțin susținut, merită felicitări, astfel de rezultate și comportări la nivel național obținându-se doar ca urmare a unei pregătiri asidue, prin antrenamente riguroase. Practicarea karate-ului de către copii și tineri, în speţă a karate-ului kyokushin, dar şi mişcarea sportivă, în general, poate reprezenta un mijoc de prevenire a problemelor negative cu care ne confruntăm zi de zi: delincvenţa juvenilă, violenţa în familie şi pe stradă, abandonul şcolar sau consumul de alcool și stupefiante.

Rezultatele foarte bune obținute de sportivii Clubul Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu dau speranțe la comportări foarte bune și la Campionatul European de Karate Kyokushinkai Tradiţional, ce va avea loc în perioada 16-20 iulie 2014 și care se va desfăşura anul acesta în Romania.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.