RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Final de sezon pentru Energia Rovinari, Asesoft s-a impus cu 3-0 în disputa din play-off

/ 3 mai 2014

Primul meci disputat de Energia Rovinari contra celor de la Asesoft Ploiești în play-off pe teren propriu a fost și ultimul, oaspeții reușind să câștige cu 69-87 (21-18, 19-18, 16-26, 13-25), fapt care a încheiat seria meciurilor dintre cele două echipe pentru accederea în semifinalele campionatului, acolo unde va merge Asesoft-ul.

Asesoft vs energia 2Energia Rovinari a avut două absențe de marcă, în afara lui Darby, care și-a fracturat un deget în primul meci din play-off, antrenorul Radu Stroescu văzându-se nevoit să joace și fără Jazvin, care s-a ales cu o ruptură musculară. Chiar și fără cei doi, Energia a început meciul în forță, încrezătoare în puterea de a duce seria spre meciul patru. Djapa a revenit pe teren în acest meci nu doar ca variantă de rezervă, ci ca titular, pivotul fiind ținut pe parchet mai bine de 28 de minute în această partidă, una în care a acumulat 10 puncte. Echipa gorjeană a controlat prima parte a meciului și începtul sfertului trei, însă la 46-37 pentru Energia a intervenit un moment mai slab al gazdelor la care au contribuit și arbitrii întâlnirii. Milosevic și Djapa au fost sancționați mult prea ușor cu greșeli personale și, ajungând fiecare la cea de-a treia, au fost scoși de antrenor pentru a fi protejați pentru final, iar fără ei pe teren Asesoft-ul s-a dezlănțuit atingând un impresionant run de 17-0 care a dus scorul la 46-54. Energia a avut forța de a mai reveni o dată, s-a apropiat la doar trei puncte de oaspeți după care din nou Asesoft-ul s-a distanțat, scor 53-62, dar Porter Troupe a reaprins speranțele în Sala Sporturilor cu un buzzer beater care menținea echipa gorjeană în luptă, 56-62, înaintea ultimelor 10 minute de joc. Totuși, efortul depus, faulturile acumulate, forța oaspeților și, nu în ultimul rând, arbitrajul prost al celor trei arbitri trimiși de federație la acesl meci au făcut ca Asesoft-ul să fie la timonă în ultimul sfert, unul pe care și l-a adjudecat clar, diferența dintre cele două echipe crescând pe tabelă.

În vreme ce Asesoft merge în semifinale și visează la un nou titlu de campioană, sezonul se încheie odată cu acest meci pentru echipa gorjeană, care rămâne însă cu o performanță majoră obținută în acest an, câștigarea primului trofeu din istoria clubului, Cupa României.

Energia Rovinari – Asesoft Ploiești 69-87 (21-18, 19-18, 16-26, 13-25)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 850

Energia: Watson (12), Troupe (17), Bratoloveanu, Ștefan (3), Vlaicu (3), Djapa (10), Tudosă, Alionescu, Karpelesz (6), Aktaș, Milosevic (11), Keerles (7). Antrenor: Radu Stroescu.

Asesoft: Adamovic (14), Szijarto, Burlacu (18), Negoițescu, Mohammed (6), Tica (7), Lee (4), Krapic (8), Dumitrescu, Movileanu (5), Popovic (15), Guțoaia (10). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Arbitri: Bogdan Podar, Nicolae Dragoș, Ciprian Ciocan.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Multumim baieti !A fost un sezon bun, incununat de cucerirea Cupei Romaniei.Speram sa va revedem la toamna in aceeasi formula, fiindca acum aratati intr-adevar ca o ECHIPA !

  • paul spune:

    Multumim baieti pentru clipele frumoase petrecute alaturi de voi in acest sezon!Vom fi alaturi de voi si la bine si la greu in sezonul urmator.Hai ENERGIA!!Ca o sugestie pentru conducerea Clubului venita in numele suporterilor…..daca se poate mai multa atentie in alegerea antrenorului in sezonul urmator!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.