RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Obiectiv îndeplinit şi doar atât

/ 1 aprilie 2014

Energia Rovinari a reuşit calificarea la Turneul Final al Cupei României, cât şi în fazele superioare ale campionatului, dar nu a confirmat aşteptările din debutul sezonului.

 logo-basket

 Gorjenii au început sezonul cu o bancă tehnică nouă şi un lot în mare parte schimbat. La Târgu-Jiu a fost adus Florin Nini, tehnician aflat la prima experineţă ca principal în baschetul masculin românesc. Apoi, rând pe rând, acesta şi-a acoperit posturile cu jucătorii doriţi, iar după o primă jumătate a sezonului bună pentru Energia, aceasta era văzută ca revelaţia campionatului actual. Însă, lucrurile s-au modificat din retur. Odată cu accidentarea lui Djapa, jucător în jurul căruia se conturau atât ofensiva, cât şi defensiva gorjenilor, formaţia olteană a fost nevoită să schimbe din mers, situaţie ce şi-a pus amprenta pe jocul dirijat de Florin Nini. Cu tot mai multe implementări în sistemul de joc, evoluţia echipei a început să aibă de suferit, de aceea gorjenii au tremurat serios în ceea ce priveşte accederea în playoff. În cele din urmă, cu victorii reuşite în faţa contracandidatelor, Steaua CSM şi Gaz Metan Mediaş, obiectivul a fost atins, în plus de acesta pentru Energia venind şi o calificare în Final-Four, de altfel a doua din istoria clubului.

 Acum, cu doar o singură partidă rămasă de disputat din actualul sezon regulat, Energia ocupă locul 8, poziţie ce îi va aduce o serie de playoff împotriva campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploieşti, echipă pe care Nini&Co. o vor întâlni şi în drumul spre finala Cupei României. Rămâne de văzut dacă oltenii vor reuşi să aibă un cuvânt greu de spus în partidele ce vor urma cu ploieştenii sau dacă Energia va fi o pradă uşoară pentru mult mai puternica Asesoft.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

 • Florin spune:

  Nu stiu exact ce asteptari aveati la inceputul sezonului dar o calificare in playoff si final fourul cupei sunt chiar peste orice asteptare. Echipa e capabila sa bata pe oricine si eu cred ca se poate trece de Asesoft atat in cupa cat si in campionat. Valoare individuala a jucatorilor, motivatia de a intalni campioana, publicul de acasa, revenirea lui Djapa, relaxarea celor de la Asesoft toate pot contribui la calificarea in premiera in semifinalele campionatului..iar in cupa orice e posibil. Deci suntem in grafic!! Hai Energia.

  • bubu spune:

   cu oricare alt antrenor echipa putea mult mai mult…dar piticul isteric stie doar sa tipe si cam atat…nici o schema clara de joc….

  • abu spune:

   Acum sa te vedem domnule Nini

  • baschet2014 spune:

   bai nini, hai ca stim ca tu esti ascuns sub nick-name-ul florin, nu te mai da viteaz ca esti un MARE ZERO BARAT! Esti praf ca antrenor si vii aici si ne zici noua ca putem elimina asesoftul, chiar nu vezi cat esti de penibil?

   • Florin spune:

    Poate acum iti dai seama cine e penibil. Dar asa suntem noi oltenii..la greu stim doar sa injuram, sa dam in ceilalti si sa ne indepartam de echipa (un alt ex Pandurii anul trecut a terminat pe locul 2!!! si acum joaca cu tribunele goale)..

    P.S. nu sunt Nini :))

 • bogdan spune:

  vise…..

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.