RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Gică Popescu: „Simt Gorjul altfel acum, total schimbat!”

/ 18 februarie 2014

Gică Popescu a revenit astăzi la Târgu Jiu în campanie electorală, una sub alte auspicii decât cea din 2005, pierdută chiar pe mâna sau, mai bine spus, pe influența lui Marin Condescu.

IMG_3954Alături de Gică Popescu, la întâlnirea cu votanții gorjeni au participat și Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici și Cristian Bivolaru, iar de partea cealaltă au fost reprezentate toate grupările cu drept de vot: Pandurii Târgu Jiu, Minerul Motru, Jiul Rovinari, Știința Turceni, LPS Târgu Jiu, precum și Asociația Județeană de Fotbal Gorj. „Simt Gorjul altfel acum, total schimbat!”, a comentat Gică Popescu situația actuală în raport cu cea din 2005. „Personal, cei opt ani de la precedenta candidatură i-am câștigat. Sunt cu totul și cu totul un alt om, cu mai multă experiență, cu un alt discernământ vis-a-vis de experiențele pe care le-am trăit în 2005. M-a ajutat foarte mult acea campanie. Am realizat mai multe chestiuni pe care nu mi le închipuiam din interiorul fotbalului. Așa au ales să voteze cei din 2005, le-am respectat votul! Toată lumea a spus că 102 voturi au fost multe, mie mi s-au părut foarte puține, pentru că doream să câștig. O înfrângere e o înfrângere, chiar dacă e la limită, punctele se duc la celălalt. Sperăm ca de data aceasta lucrurile să stea total invers”, a mai declarat fostul internațional situația de acum mai bine de opt ani.

Baza proiectului, sectorul juvenil

Gică Popescu și echipa sa propun un proiect de redresare a fotbalului românesc atacând baza, nu vârful. Nu vorbește foarte mult despre echipa națională, ci despre cum trebuie lucrat la nivel de copii și juniori.  Gică Popescu a spus că aproape două treimi din programul său este dedicat sectorului juvenil: „Am fost la federații care au trecut exact prin ce trecem noi, lipsa rezultatelor. Ce-au făcut cu toții și ne-au spus să facem și noi? Au zis „Atenție mare la copii și juniori! Vreți să redresați fotbalul, ocupați-vă de copii și juniori, plecați de la bază!”. Proiectul meu, în proporție de 60%, asta înseamnă. Dezvoltarea unui segment care în ultimii ani de zile nu a avut atenția cuvenită”.

Vizită în vestiarul Pandurilor

IMG_3965După discuțiile avute cu cei care vor avea mandat de vot pe 5 martie și conferința de presă susținută, Gică Popescu și echipa sa deplasată la Târgu Jiu au făcut o scurtă escală în vestiarul Pandurilor pentru o discuție amicală cu tehnicianul Cristi Pustai și apoi au ieșit pe teren, acolo unde echipa gorjeană se afla la antrenament.

Au trecut și pe la reprezentanții administrației locale

1966763_460177490775993_34330021_nChiar dacă timpul avut la dispoziție a fost extrem de scurt, Ilie Dumitrescu, de exemplu, fiind obligat să ajungă înapoi la București pentru a fi în studioul Digi Sport pentru a comenta meciul Stelei cu Universitatea Cluj, caravana electorală a lui Gică Popescu a avut parte de o întâlnire și cu primarul Florin Cârciumaru și președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, cel care a și postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj: „Astăzi, am avut parte de un moment deosebit. Am avut ocazia sa fiu alaturi de legendarii Gica Popescu, Miodrag Belodedici, Ilie Dumitrescu. Le multumesc pentru vizita!”.

Alegerile privind desemnarea succesorului lui Mircea Sandu în scaunul de președinte al FRF vor avea loc pe 5 martie, iar în cursă sunt înscriși opt candidați, alături de Gigă Popescu depunându-și dosarele și Marcel Pușcaș, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Octavian Popescu, Sorin Răducanu și Paul Zarna.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.