RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Față în față cu istoria

/ 24 octombrie 2013

Poarta istoriei e mereu deschisă. Rămâne doar să ai curajul de a bate la poartă sau frumoasa nebunie de a intra chiar neinvitat. Cine și-a vrut locul în cartea de istorie, și l-a luat!

sigla SG pe alb-albastru           În fotbal, poveștile frumoase se nasc după meciuri cu echipe de legendă. Steaua și-a construit faima internațională călcând în picioare multe echipe mai mari sau mai mici, dar recunoașterea vine grație unei nopți magice când Barcelona a fost îngenuncheată la Sevilla. Dinamo nu ar fi în memoria fanilor din România și nu numai fără meciul cu Hamburg, Craiova fără Fiorentina, UTA fără Feyernoord, Petrolul fără Liverpool sau Oțelul fără Juventus. Acestea au fost, sunt și vor rămâne piloni în istoria fotbalului românesc fie că au fost sau vor fi întrecute de alte performanțe. Și, mai ales, dacă nu vor mai fi egalate vreodată.

Pandurii a intrat în acest an pe trasa către nemurire. Poate sunt cuvinte mari, dar meciurile de la Braga sau Tel Aviv vor rămâne nu doar în istoria clubului târgujian și nu numai. Trupa lui Pustai și-a trecut deja examenele, ceea ce visează acum este doar o promovare la excepțional. Un fel de a face la facultate doi ani în unul. E clar, Braga sau Hapoel Tel Aviv au rezonanță europeană, însă le lipsește ceva pentru a pune performanțele pandure pe linia celor amintite mai sus. E adevărat, Braga s-a luptat nu demult pentru un trofeu european, dar când spui Fiorentina lucrurile se schimbă radical. Numele are o cu totul altă greutate. Și nu e vorba doar de un nume. Fiorentina are trecut, dar și prezent.

Se spune că soarta ți-o poți scrie singur, iar norocul le surâde doar celor curajoși. Pentru a putea vreodată a face recurs la istorie, Pandurii trebuie să-și fixeze o țintă înaltă, iar una mai strălucitoare decât un rezultat fantastic în compania Fiorentinei nu există! Așa că, luptați panduri, „Voi s-arătați acum la-ntreaga lume / Cum știu să lupte bravii mei gorjeni!”.

P.S.: La Florența, alături de panduri vor fi și componenți ai Craiovei Maxima, invitați de conducerea gorjeană într-o interesantă acțiune de marketing ce poate fi și un factor mobilizator pentru băieții lui Pustai.

editorial publicat în săptămânalul Gorj News

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.