RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii n-a cedat nici în fața Stelei

/ 1 aprilie 2012

Trupa lui Petre Grigoraș își menține invicibiltatea la Târgu Jiu în fața echipelor cu pretenții la titlu, după victoriile cu CFR Cluj și Rapid și remiza cu Dinamo, a fost rândul Stelei să se mulțumească cu un egal în fața Pandurilor, scor 1-1 (0-0).

În fața unei echipe ce și-a schimbat antrenorul înaintea partidei de la Târgu Jiu, Pandurii a început meciul mai ezitant, Steaua jucând cu aplomb în prima repriză, așa cum nicio altă echipă nu a făcut-o în acest sezon la Târgu Jiu. După ce Rusescu și-a încercat, fără succes, șutul din lovitură liberă în minutul 8, după un sfert de oră Chiricheș a apărut surprinzător la finalizare, a fost găsit cu o pasă filtrantă în careul Pandurilor, dar Mingote respinge șutul fostului său coleg. Voiculeț a încercat vigilența lui Stanca șutând de la peste 25 de metri, dar portarul Stelei s-a speriat mai rău patru minute mai târziu, când un suporter a părăsit peluza și a pătruns pe teren pentru a protesta într-un mod original, cu pantalonii pe vine. Suporterul respectiv, împreună cu un prieten al său, care a încercat să-l oprească, au fost preluați de forțele de ordine, iarfotbalul și-a recăpătat rolul principal. Tatu i-a oferit o centrare bună lui Rusescu, dar vârful Stelei a trimis cu capul în plasa laterală în minutul 27, Chipciu a șutat pe lângă poartă în minutul 40, Voiculeț a făcut același lucru un minut mai târziu la cealaltă poartă. Steaua a avut marea ocazie a primei reprize în chiar ultimul minut al acesteia, Tănase a căutat colțul lung cu un șut din interiorul careului, dar a nimerit doar bara, iar Tatu a scuturat din nou plasa laterală oferind suporterilor ocazia unui oftat.

Maxim a dat semnalul asaltului pandur cu un șut din marginea careului care a trecut pe lângă poartă în primul minut al reprizei secunde. Ibeh, destul de șters în acest meci, a avut șansa deschiderii scorului în minutul 63, dar lovitura sa de cap n-a prins cadrul porții steliste. Un minut mai târziu, Nistor a încercat să-l lobeze pe Stanca, stelistul a deviat puțin mingea, iar Chiricheș i-a refuzat golul fostului său coleg din toamnă respingând de pe linia porții. Suporterii Pandurilor și-au pus mâinile în cap în minutul 69, când Batin a scăpat singur cu Stanca, dar șutul său l-a nimerit pe portarul oaspeților. Marile ocazii ale Pandurilor aveau să se răzbune în minutul 73. Pintilii a pierdut o minge în preajma careului propriu, mingea a ajuns la Chipciu, iar stelistul a prins un șut de excepție cu care l-a învins pe Mingote la singura ocazie a oaspeților din repriza secundă. Pandurii nu s-au pierdut cu firea, Nistor a tras un semnal de alarmă pentru elevii lui Stoichiță șutând senzațional în minutul 78, dar transversala s-a opus egalării. Nimeni nu mai avea ce să facă însă în minutul 81, când după un aut de pe dreapta Nistor a centrat, Maxim i-a luat fața lui Chipciu și după ce a preluat în careul mic al oaspeților a trimis balonul pe lângă Stanca, în poarta Stelei și scorul a redevenit egal.

Până la final niciuna dintre formații n-a mai reușit să se apropie periculos de poartă, deși încercări au mai fost, Pandurii atacând chiar și cu fundașul Viera, surprins în câteva rânduri în careul oaspeților chiar și în alte momente decât cele ale fazelor fixe executate de echipa sa. Pandurii se mulțumește și cu acest punct, Grigoraș considerând că partida a fost echilibrată și perioadele de dominare au fost împărțite, în vreme ce Steaua poate fi mulțumită cu punctul doar în măsura în care el respectă oarecum distribuția de forțe de pe teren, însă în ceea ce privește lupta pentru titlu, echipa bucureșteană a făcut un pas mare spre ieșirea din luptă.

Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1-1 (0-0)

Stadion “Municipal” Târgu Jiu, spectatori 9.000
Au marcat: Maxim (min. 81) / Chipciu (min. 73)

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, I. Rada, Cristea – Voiculeţ, Pintilii (min. 92 Neagu), Nistor – Maxim (min. 84 Al. Grigoraş), Batin, Ibeh (min. 80 Lemnaru). Antrenor: Petre Grigoraş.

Steaua: Stanca – Geraldo, Chiricheş, Iliev, Pârvulescu – Chipciu, Răduţ (min. 61 T. Bălan), Bourceanu, Tănase (min. 71 Fl. Costea) – Tatu, Rusescu (min. 84 M. Costea). Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Cartonaşe galbene: Cristea (min. 7), Voiculeţ (min. 11), Pintilii (min. 43), Maxim (min. 81), Nistor (min. 89) / Tatu (min. 35), Bourceanu (min. 76).

Arbitrii: Marius Avram – Radu Ghinguleac, Vasile Marinescu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.