RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Etapă de campionat național de pescuit sportiv staționar la Târgu Jiu

/ 17 octombrie 2013

Președintele proaspăt înființatei Federații Române de Pescuit Sportiv, Ștefan Popescu, a ajuns la Târgu Jiu pentru a participa la prima competiție majoră pe care această federație o organizează.

pescuit sportiv          „Suntem o federație nou înființată și ne propunem promovarea pescuitului sportiv la nivel național. Am ales Târgu Jiu pentru prima competiție la nivel național și dintr-un patriotism local, eu fiind gorjean, din Albeni, dar și pentru că Gorjul are un potențial fantastic fiind pretabil pentru toate tipurile de pescuit sportiv”, a declarat Ștefan Popescu la conferința de presă de prezentare a etapei de Campionat Național ce se desfășoară la Târgu Jiu în acest weekend. Etapa națională de Campionatul Național de pescuit sportiv la punct fix de la Târgu Jiu va avea loc pe insulița de pe Jiu în perioada 18-20 octombrie. Vineri, între orele 10:00-14:00 va avea loc antrenamentul oficial și ședința tehnică, iar sâmbătă și duminică se va desfășura concursul propriu-zis, cu câte o manșă în fiecare zi, între orele 09:00-14:00.

Unul dintre promotorii acestei competiții, actorul târgujian Ionuț Stoica, pescar împătimit și realizator al emisiunii „D’ale pescuitului”, a explicat că înființarea acestei federații reprezintă o mare bucurie și un prilej de a se propaga acest „microb” al pescuitului sportiv mai ales în rândul copiilor și tinerilor: „Dacă va fi nevoie, voi merge personal, cu mașina mea, din școală în școală. Ne-am gândit și ne dorim ca la anul să putem realiza pe Sohodol o tabără, o școală, de pescuit la păstrăv”, a declarat Ionuț Stoica.

Legat de participarea la acest prim concurs de pescuit sportiv organizat la Târgu Jiu, președintele Ștefan Popescu a declarat că va avea o destul de largă participare: „Vor participa circa 20 de pescari sportivi din țară, reprezentând șase cluburi printre care CS Moldova din Suceava, CS Cetate Alba Iulia, CS Arad, CS Monster Fish Timisoara și CS Gorj Fishing. Concursul nu va fi unul pe echipe, ci individual și se va desfășura după toate regulile federației internaționale”, a declarat Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv. „Zona în care se va desfășura concursul a fost populată în ultimii patru ani, cel puțin asta am văzut eu, știu și pot să spun sigur și poți pescui acolo cam orice, de la crap, caras, puiet de șalău, știucă, clean, mreană, albitură”, a declarat Ionuț Stoica, cel care a dezvăluit că printre cei circa 20 de pescari din toată țara ce vor fi prezenți la Târgu Jiu, 3-4 vor fi gorjeni, în Gorj existând deja două cluburi sportive , Gorj Fishing și Gilortul Novaci, și un al treilea pe cale de înființare, cu trei cluburi existente putându-se înființa și Asociația Județeană de Pescuit Sportiv Gorj.

Concursul se va desfășura și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj, care va acorda diplome și medalii câștigătorilor și a facilitat participanților condiții bune de cazare în Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.