RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Gorjul găzduieşte în acest weekend Campionatul Naţional de Orientare în Alergare

/ 31 august 2011

În perioada 1-4 septembrie va avea loc la Târgu Jiu Campionatul Naţional de Orientare în Alergare, Trofeul Olteniei, ediţia a 30-a, competiţie la startul căreia vor lua startul circa 200 de sportivi din toată ţara.

În această după-amiază are loc deschidera centrului de concurs, care este situat la Hotelul Sport din incinta Complexului Sportiv „Municipal” din Târgu Jiu şi validarea concurenţilor. Joi, 1 septembrie, va avea loc proba de Sprint, startul acesteia fiind dat de la stadion, traseul trecând prin Parcul Central, zona pietonală din centrul oraşului Târgu Jiu, iar sosirea va avea loc la amfiteatrul din faţa Univeristăţii Constantin Brâncuşi.

Proba de Medie Distanţă se va desfăşura vineri, 2 septembrie, cu startul programat la ora 10:00, cea de Lungă Distanţă va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, de la aceeaşi oră, în vreme ce proba de Ştafetă va încheia competiţia duminică, startul fiind stabilit de această dată la ora 09:30.

Organizatorii anunţă că au fost îndeplinite toate condiţiile impuse de regulamente, toate hărţile de Orientare existente în judeţul Gorj sunt declarate zone închise începând cu data de 01.12.2010, ceea ce înseamnă că în Gorj nu au mai avut loc în acest an competiţii de acest gen. De asemenea, la proba de Lungă Distanţă, la toate categoriile, contează pentru calificările la Cupa Mondială.

În afara probei de Sprint, toate celelalte probe vor avea parte de trasee complexe, cu alergare pe asfalt, dar şi cu etape de pădure, cu teren deluros, forme de relief clare, alternate cu zone de teren frământat, reţea bogată de poteci, pădure de foioase cu desişuri greu de traversat, zone cu vegetaţie de sol, dar şi zone cu alergabilitate foarte bună, vizibilitate medie.

Această competiţie este organizată de Federaţia Română de Orientare şi CS Ecosport Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu, Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj şi al Palatului Copiilor Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.