RSS post comments feeds rss email feeds twitter

AVANCRONICĂ / Jiul Rovinari – Pandurii II, capul de afiş pentru sportul gorjean în acest weekend

/ 12 noiembrie 2009

Sigla_mingi

Vineri, cu începere de la ora 14:00, pe terenul de la Moi, va avea loc meciul dintre Jiul Rovinari şi Pandurii II Târgu Jiu, partidă contând pentru etapa a XIV-a a Ligii  a III-a, seria a V-a. Partida se anunţă a fi un adevărat derby date fiind ambiţiile celor două echipe gorjene, dar şi poziţiile ocupate în acest moment în clasament.

Chiar dacă teoretic pleacă cu şansa a doua, gazdele de la Jiul Rovinari vor să confirme faptul că în acest sezon se înscriu printre echipele cu greutate din această serie: „Va fi un meci greu, este şi normal, clasamentul arată că este un derby între două echipe cu pretenţii. Pandurii II au pretenţii de promovare, noi avem şi noi pretenţiile noastre. Nu mai suntem o echipă nou promovată, avem ceva experienţă şi jucători de valoare şi vrem mai mult decât în sezonul trecut”, a declarat Vali Modrea, preşedintele Jiului Rovinari pentru www.sportingorj.ro. Oficialul rovinărenilor spune că, în ciuda faptului că în afara gazonului există prietenii legate între oamenii angrenaţi în structurile celor două echipe, partida se va juca doar pe teren: „În fotbal există prietenii doar în afara celor 90 de minute de joc. Va fi un meci de care pe care, dar care se va juca în teren şi în limitele sportivităţii. Noi avem un an şi jumătate la acest nivel şi nu am primit niciun cartonaş roşu direct şi asta arată că suntem o echipă interesată în primul rând să joace fotbal. Cred că va câştiga echipa care va dovedi o mai mare dăruire şi care va avea şi un pic de noroc. Noi la capitolul acesta am cam suferit. În acest campionat avem 3 înfrângeri, 2 acasă şi una în deplasare, în meciuri în care am ratat foarte multe ocazii iar adversarii au înscris chiar şi fără a avea ocazii”, a mai spus Vali Modrea. Acesta a adăugat că are încredere că acest duel sportiv va fi condus foarte bine de brigada delegată: „Sperăm că va fi un arbitraj bun şi avem toate premisele să credem că aşa va fi, la centru fiind delegat un arbitru divizionar B care se află în lotul de perspectivă pentru Liga I”.

Din cealaltă tabără, cea a oaspeţilor de la Pandurii II, răzbate aceeaşi stare dominată de aceleaşi coordonate: teama de starea terenului şi dorinţa de victorie: „Este un derby local în care vor fi şi ambiţii foarte mari. Va câştiga echipa care se va dărui mai mult pentru că pe acest teren, afectat de ultimele ploi căzute, tehnica nu ne poate ajuta. Eu spun că pornim cu şanse egale, dar în mod normal ar trebui să învingem. Vreau ca elevii mei să se mobilizeze şi să arate că echipa mare se poate baza şi pe ei. Ne-ar fi prins bine şi câţiva dintre jucătorii de la prima echipă, jucători cu experienţă, dar au şi ei problemele lor, iar noi trebuie să ne descurcăm şi cu aceşti tineri care în astfel de meciuri trebuie să demonstreze că au cu adevărat valoare”, a declarat antrenorul celor de la Pandurii II, Gabi Zahiu. Secretarul general al Pandurilor, Daniel Băloi, spune că echipa secundă a clubului târgujian are drept ţintă la finalul stagiunii promovarea: „Îmi doresc să câştigăm acest meci pentru că noi avem un obiectiv clar în acest sezon, promovarea în liga a II-a. Avem nevoie de această victorie, dar cred că ne va fi foarte greu pentru că terenul de la Moi a devenit impracticabil din cauza vremii nefavorabile, iar meciul va fi unul de angajament”.

Situat acum în postura de observator independent al acestui derby gorjean, dar aflat până nu demult pe banca tehnică a Jiului, Costel Andriucă spune că şansele de victorie sunt împărţite în mod egal de cele două combatante, dar nu şi-ar dori un scor egal la finalul celor 90 de minute de joc: „Meciul dintre Jiul Rovinari şi Pandurii II este un meci în care fiecare echipă pleacă cu şanse egale, 50%-50%, e un meci în care fiecare poate câştiga deşi, eu spun că la Moi oaspeţii câştigă foarte greu. Mai este şi vremea care a afectat terenul destul de mult. Va fi un meci dificil pentru ambele echipe, se va juca foarte mult pe angajament şi numele învingătoarei va fi dat şi de pregătirea fizică. Din câte ştiu eu, şi nu am lăsat această echipă de mult timp, Jiul Rovinari stă bine la acest capitol. După părerea mea, ar fi păcat ca acest meci să se termine cu un scor egal. Ar fi două puncte care s-ar risipi şi ambele echipe ar avea nevoie de ele, Jiul pentru o clasare cât mai bună, iar Pandurii II în lupta pentru promovare”, a declarat Andriucă pentru www.sportingorj.ro.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.