RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii atacă din nou Portugalia!

/ 1 octombrie 2013

            La numai o lună după succesul de răsunet cu Braga, pandurii se întorc în Portugalia. De data aceasta, oamenii lui Pustai încearcă să culeagă primele puncte din grupa E în deplasarea cu Pacos Ferreira.

 IMG_9452 - CopyPacos de Ferreira – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „D. Afonso Henriques”, Guimaraes, joi ora 22:05

Televizare:  PRO TV, DolceSport şiDigiSport

Echipe probabile:

Pacos: Degra – Tony, Ricardo, T. Valente, Lopes – Romeu, Andre Leao – R. Ribeiro, S. Oliveira, Bebe – Caetano. Antrenor: Costinha

 Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Buleică, Anton, Breeveld, Distefano, Ciucur – Eric. Antrenor: Cristi Pustai

Lusitanii antrenaţi de fosta glorie a naţionalei Portugaliei, Costinha, şi-au revenit fix înaintea meciului cu Pandurii. După șapte eşecuri consecutive în toate competiţiile, Pacos a obţinut un punct cu Vitoria Setubal, iar sâmbătă a câştigat la Maritimo Funchal, scor 4-3! Pandurii sunt însă neînvinşi în deplasările europene…

Revin aproape de Braga

             Pandurii revin pe pământ lusitan, acolo unde în urmă cu numai 30 de zile au obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în grupele Europa League. Se întâmpla la Braga, pe terenul finalistei din urmă cu 2 ani, iar golurile lui Buleică şi Ciucur au transformat visul în realitate. Soarta face ca gorjenii să revină foarte aproape de „locul faptei”. Meciul cu Pacos Ferreira din grupa E se joacă la Guimaraes, o localitate aflată la numai 23 kilometri de Braga! La fel ca Pandurii, Pacos nu poate juca meciurile de acasă pe propria arenă şi a preferat să meargă la Guimaraes decât la Porto. Asta poate şi în speranţa că la meciul de joi vor veni mai mult decât cei 5 mii de spectatori prezenţi pe „Dragao” la duelul din play-off-ul Ligii Campionilor cu Zenit. Glumind puţin însă am putea spune că fanii din Guimaraes au toate motivele să-i simpatizeze pe gorjeni. Braga şi Vitoria Guimaraes sunt rivale de moarte aşa că eliminarea vecinilor de la nord a provocat cu siguranţă bucurie la Guimaraes. Meciul va începe la ora 20:05, ora locală, imediat după finalul meciului Lyon-Vitoria Guimaraes aşa că rămâne de văzut câţi din fanii locali vor da o fugă rapidă din faţa televizoarelor până la stadion. Stadion care rivalizează ca frumuseţe cu cel din Braga, „D. Afonso Henriques” a fost renovat tot pentru EURO 2004 şi are o capacitate de 30.165 de locuri. Stadionul a fost denumit după primul rege al Portugaliei, Dom Afonso Henriques, născut în Guimaraes. La fel ca la deplasarea de la Braga, pandurii vor ateriza miercuri la Porto şi apoi vor continua pe autostradă drumul spre Guimaraes.

 Panduri, reveniţi-vă!

             Meciul cu Pacos nu îi prinde pe gorjeni în cea mai bună formă. Pandurii au doar o singură victorie în ultimele 4 meciuri oficiale, şi aceea cu echipa secundă a celor de la Farul în Cupa României. În rest, două eşecuri cu Dnepr şi Gaz Metan Mediaş şi un egal la CFR Cluj. Echipa lui Pustai a arătat rău la ultimul meci cu Mediaş aşa că e nevoie de o schimbare în atitudine pentru un rezultat bun la Guimaraes. Meciurile cu Pacos trebuie tratate cu maximă atenţie pentru că ar putea fi singura „sursă” de puncte din această grupă. Fiorentina şi Dnepr sunt foarte puternice aşa că gorjenii au şanse mari să se bată cu trupa lui Costinha pentru un onorabil loc 3. Pustai nu va apela probabil la multe modificări faţă de meciul cu fosta sa echipă, Gaz Metan. În poartă ar fi un semn de întrebare. Mingote a intrat cu Mediaş tocmai pentru a avea un meci în picioare înaintea jocului din ţara sa natală, dar gafa monumentală de la golul 2 al ardelenilor ar trebui să-l scoată din schemă. Sentimental, Mingote trebuie să fie titular pe pământ lusitan în faţa familiei şi prietenilor. Alegerea logică e însă Stanca, portar care nu a greşit în acest sezon. Suspendat la meciul cu Mediaş, Anton va reveni în primul 11, cel mai probabil în locul lui Distefano. În atac, dacă Matulevicius nu-şi revine iarăşi miraculos după accidentarea din meciul cu Farul, va intra fie Adrovic, fie Alex dos Santos. Ambii nu par a fi însă pe gustul lui Pustai, care nu poate apela însă la Rubio sau Shamsin, neincluşi pe lista UEFA. O posibilă surpriză ar fi urcarea lui Eric pe postul de vârf şi introducerea lui Distefano într-un fel de 4-5-1 flexibil.

 “Sunt dezamăgit că nu am reuşit să câştigăm cu Mediaş, aveam nevoie de un moral mult mai bun înaintea meciului din Europa League. Nu avem timp de pierdut, trebuie să ne concentrăm pentru partida de joi din Portugalia.”  

Eric de Oliveira, Pandurii Târgu Jiu

 Pacos nu mai e ciuca bătăilor!

Pacos şi-a revenit după startul dezastruos de sezon. Şapte eşecuri la rând, 3 în Europa şi 4 în campionat, contabilizaseră oamenii lui Costinha înaintea primei remize care a venit în urmă cu o săptămână acasă cu Vitoria Setubal, 1-1. Pacos a prins curaj după acest punct şi sâmbătă a reuşit şi prima victorie din acest sezon, 4-3 la Maritimo Funchal! Un meci spectaculos care a avut de toate. Pacos a fost condusă cu 1-0, 2-1 şi 3-2, dar a dat lovitura în minutul 89 prin atacantul împrumutat de la Manchester United, Bebe. Acesta a marcat o dublă şi pare să fie principalul pericol şi pentru panduri. Caetano şi fostul CFR-ist, Manuel Jose au semnat celălalte două reuşite care au salvat pentru moment scaunul scârţâind al lui Costinha. Pacos nu a scăpat însă de „lanterna roşie”. Cu doar 4 puncte din 6 meciuri, „galben-verzii” rămân ultimii în SuperLiga portugheză.

 4

jucători de la Pacos au evoluat în trecut în Liga 1: Tony, Andre Leao şi Manuel Jose (toţi la CFR Cluj) şi Rui Miguel (Astra)

 6

eşecuri din 9 meciuri are Pacos în cupele europene. Singura victorie a lusitanilor a fost un 1-0 cu Zimbru Chişinău în 2009 în preliminariile EL    

GRUPA E EUROPA LEAGUE

Rezultate etapa 1, Grupa E, Europa League:

Pandurii – Dnepr                               0-1 (Rotan 38’)

Fiorentina – Pacos de Ferreira  3-0 (Rodriguez 30’, Ryder 67’ şi Rossi 76’)

Clasament:                           V         E         Π          Gol.                 Pct.
1.Fiorentina                          1          0          0          3-0                    3
2.Dnepr                                  1          0          0          1-0                     3
3.Pandurii                             0          0          1          0-1                     0
4.Pacos de Ferreira             0          0          1          0-3                     0

Program etapa a doua (joi, ora 22:05):
Pacos de Ferreira – Pandurii
Dnepr – Fiorentina

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.