RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Florin Nini: „Sunt adeptul unui joc de contraatac, un joc care să placă”

/ 13 august 2013

Antrenorul Florin Nini a dezvăluit care este viziunea sa legată de jocul pe care dorește să-l imprime Energiei în viitorul sezon.

nini cu rosuTehnicianul Energiei spune că echipa gorjeană va juca spectaculos, dar pentru asta va fi nevoie de o condiție fizică foarte bună: „Sunt adeptul unui joc de contraatac, de tranziție, care place ochiului, dar care poate fi făcut doar în condițiile în care pregătire fizică și nivelul fizic și tehnic al jucătorilor sunt foarte bine puse la punct. La asta lucrăm, cu antrenament dimineața la sala de forță, pe stadion și în sală. Acum vom citi dacă jucătorii noștri au aceste abilități. Pe această idee am și construit echipa. Eu zic că va fi un joc care să placă, cu o echipă muncitoare, care să-și câștige mingile prin apărare. Este o echipă puternică, experimentată, care va trebui să decidă momentele importante ale unui joc, situații speciale gen ultimele secunde sau întoarcerea unui rezultat negativ sau menținerea unei diferențe atunci când conduci. Voi căuta să am o rotație cât mai lungă pentru a ține un ritm ridicat”, a declarat Florin Nini.

Principala problemă a lui Florin Nini este aceea a omogenizării unui lot în mare parte nou, foarte mulți jucători fiind la primul sezon în tricoul Energiei: „La relațiile de joc trebuie să lucrăm foarte mult. În afara lui Darby și a jucătorilor locali, care au evoluat mai puțin, avem o echipă nouă, schimbată în proporție de 90%. Din acest motiv, rezultatele ne vor da relațiile de joc și omogenitatea care se va crea până la ora debutului de sezon. Nu este un lucru ușor de realizat, este practic o echipă nouă, un nou început, dar va fi și responsabilitatea mea de a-i face să comunice. Și antrenamentele au rolul de a-i ajuta să aibă o bună comunicare și relaționare între ei. Omogenizarea nu o poți însă programa precum forma sportivă. Aici ține de carctereul jucătorilor, de disponibilitatea lor, de faptul că sunt sau nu niște persoane sociabile. Dar alegerea jucătorilor nu am făcut-o doar pe marginea rezultatelor sportive, ci și având în vedere aceste aspecte. Eu cred că sunt jucătări de echipă, care știu să joace în sistem și altruiști”, a explicat antrenorul echipei gorjene.

În altă ordine de idei, Energia a semnat astăzi și ultimul contract, la echipa gorjeană ajungând și pivotul bosniac Drasko Albijanic. Acesta a jucat sezonul trecut la BCM U Pitești, iar în România a mai evoluat în tricoul celor de la Asesoft Ploiești.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.