RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Grigoraș crede în Pandurii: „E, acum, un model de urmat”

/ 25 mai 2013

Plecarea de la Pandurii a coincis cu un episod mai puţin plăcut pentru tehnicianul Petre Grigoraş, care a căzut pradă problemelor de sănătate. Recuperat acum după operaţia la inimă suferită în urmă cu câteva săptămâni, Grig priveşte încă de pe margine fenomenul fotbalistic. Asta nu-l impiedică însă, pe omul care a făcut istorie la Târgu Jiu, să cântărească trecutul, prezentul, dar şi în viitorul Pandurilor. Grigoraş mărturiseşte că inima sa bate, încă, şi pentru fosta sa echipă. 

grig observatorulReporter: Ce mai face „inimosul” Petre Grigoraş?
Petre Grigoraş: Da, bine zis „inimos” pentru că acum am intrat şi eu în categoria acelora care au ceva pe corazon! Iar pentru cei care vor să afle, să ştiţi că mă simt mult mai bine, sunt aproape de finalul recuperării după intervenţia chirurgicală suferită, deci sunt OK. Nu voi reveni acum pe bancă, se apropie şi finalul de campionat, grijile sunt mai puţine, dar sigur îmi voi relua activitatea începând din vară. Bineînțeles că voi încerca să fiu mai puternic de acum încolo, nu am încotro.

Rep.: Asta înseamnă că aveţi de gând să suferiţi în continuare pentru fotbal…
P.G.: Da sigur, mi-am ales o meserie şi vreau să o duc până la capăt, până nu o să mă mai vrea nimeni. Noroc că deocamdată am unde să dau „cu sapa”!

Rep.: Apropo de „ocupaţia de bază”, fotbalul, mai sunt doar două etape din sezonul 2012-2013. Cum aţi caracteriza acest campionat?
P.G.: Păi, a fost unul în care s-a detaşat Steaua în învingătoare, încă din tur şi-a asigurat titlul de campioană. În rest, au fost surprize plăcute şi neplăcute. Una din cele plăcute a fost Pandurii, neplăcute au fost Vaslui, Rapid, CFR… Au apărut noi forţe, Pandurii, Astra, Petrolul, care au practicat un fotbal de calitate, iar acum sunt îndreptăţite să spere la un loc un Europa.

Rep.: Vă e dor de foştii elevi?
P.G.: Aş minţi să spun că nu. Dar în toată această perioadă am ţinut legătura cu ei, chiar i-am felicitat pentru rezultate, iar ei m-au sunat atunci când am trecut prin clipe mai puţin plăcute. Şi era şi normal să se întâmple asta pentru că am petrecut o perioadă foarte plăcută acolo, la Târgu Jiu, şi au rămas nişte relaţii foarte bune între mine şi jucători, două categorii care s-au respectat reciproc.

Rep.: Din fericire, se pare că cineva vă continuă munca începută la Târgu Jiu.
P.G.: Aşa era şi normal deoarece nu o să existe niciodată o echipă fără antrenor. Însă e foarte important că au continuat pe aceeaşi linie, iar evoluţia echipei a rămas cel puţin la fel de bună, chiar şi cu sincope, dar aşa se întâmplă peste tot. Ideea e că şi-au păstrat pofta de joc, de performanţă. Şi toată lumea a priceput că recordurile sunt făcute să fie doborâte.

Rep.: Credeţi că se poate împiedica tocmai acum, Pandurii, la doar un pas de Europa?
P.G.: Nu, nici vorbă. Eu cred că în proporţie de 99% Pandurii sunt în Europa la finalul sezonului. Chiar nu văd cum să nu se întâmple asta… Eşecul cu Braşovul a fost doar un duş rece şi sunt convins că băieţii se vor concentra la maxim în ultimele două etape.

Rep.: Veţi fi prezent la Târgu Jiu la primul meci al Pandurilor în cupele europene?
P.G.: Dacă aş fi liber şi invitat, bineînţeles că da, voi veni. Mi-ar face o mare plăcere, timp de aproape trei ani a curs sânge de pandur prin mine, cred că şi eu am contribuit la această performanţă, am făcut 35 de puncte în campionatul ăsta şi mi-aș vedea un vis continuat și împlinit. Chiar ar fi o mândie şi o bucurie să îmi văd foștii jucători la lucru, fanii care mi-au fost aproape… Sincer, aş veni şi neinvitat, o să-mi iau un concediu vreo 3-4 zile la Târgu Jiu, atunci când e vară şi e rost de cupe europene.

Rep.: Credeţi că poate crea o nouă schimbare printre olteni, o participare a Pandurilor în Europa?
P.G.: Evident că da. Odată cu dispariţia Craiovei, Pandurii a rămas singură într-o zonă în care s-au dat foarte mulţi jucători de mare valoare. Iar Pandurii e acum un model de urmat, este o echipă care practică un fotbal frumos. Nu degeaba a avut parte de atâtea laude. Şi exemplul cel mai bun este faptul că jucători care nu spuneau mai nimic în urmă cu vreo 2-3 ani, acum au devenit cei mai curtaţi din România.

Rep.: Ce ar fi necesar pentru ca Pandurii să nu meargă în Europa doar în excursie?
P.G.: Va fi nevoie de o concurenţă acerbă pe posturi. Adică să nu plece nimeni din jucătorii de bază, să se mai aducă ceva întăriri în centrul defensivei, la mijloc şi în atac, şi să aibă şi un pic de şansă la tragerea la sorţi. Va trebui să fie pregătită din toate punctele de vedere şi ca lot, dar şi psihic. Pandurii e echipa care nu are absolut nimic de pierdut. Ar fi o onoare să treacă de câteva tururi, iar să ajungă în grupe ar fi chiar extraordinar!

Rep.: Pe cine aţi considera jucătorul sezonului la Pandurii?
P.G.: Eu nu consider că un anumit jucător a făcut diferenţa în acest sezon, dar e adevărat că au fost vreo câţiva care au excelat. Un Viera, un Nistor, un Matulevisius în retur. Chiar aducerea lui Anton şi Nicoară, care au avut evoluţii foarte bune şi s-au integrat. Sincer, regret că nu am putut să lucrez şi eu cu ei pentru că îi dorisem dinainte… Ca şi concluzie, trebuie să reţinem că forţa Pandurilor a constat în grup, nu în individualităţi, deci jucătorul sezonului ar fi echipa.

 Departe de fotbal, aproape de pescuit!

             După intervenţia chirurgicală suferită la inimă, Petre Grigoraş stă pentru o vreme cât mai departe de fotbal. Grig încearcă să-şi facă „încălzirea” cu ajutorul unui alt sport, pescuitul. „Stau mai mult acasă, m-am refugiat într-o oază de verdeaţă, încercând să depăşesc o perioadă mai puţin fericită. Acum doar alături de familie urmăresc meciurile, însă la TV şi din ziar, în rest m-am delectat cu plimbări. Necazul e că nici la pescuit nu am putut să merg, deoarece mâna stângă nu o pot folosi prea bine. Nu aş putea să dau la peşte cu ea în buzunar! Abia aştept să dau la un clean, mă voi încălzi la pescuit pentru fotbal”, mărturiseşte fostul antrenor al Pandurilor.    

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.