RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Ne înecăm la mal?

/ 23 mai 2013

Pandurii merită să ajungă în Europa. Și nu o spun doar ca suporter, ci trag o concluzie ghidându-mă după cifrele acestei stagiuni.

         sigla SG pe alb-albastru   Echipa gorjeană a stat pe podium 28 de etape din cele 32 disputate în acest sezon. O constanță greu de intuit înaintea acestui campionat și greu de menținut dacă nu ai valoare. Oltenii trebuie să mai reziste două etape… O calificare în cupele europene de pe locul 4 aș considera-o o ratare. Doar prezența pe podium m-ar mulțumi pe deplin, mai ales de pe locul 2, pentru că titlul neoficial de vicecampioană a României cântărește mai mult decât o prezență meteorică în Europa. Și totul depinde, încă, de noi. Soarta e și ea de partea gorjenilor. Cine ar fı crezut că după înfrângerea cu FC Brașov, Pandurii rămâne pe locul 2 ? Eu, personal, nu. Probabil, e un semn divin. Cârcotașii s-au apucat să tragă concluzii după eșecul cu Brașov. Pandurii nu vor să joace în Europa ! Dar, de ce n-ar vrea ? Locul 2 ar aduce după sine circa 600.000 euro în plus față de locul 4 din drepturile tv și 800.000 euro față de locul 5. Pandurii au făcut eforturi să obțină licența de cupe europene, iar acum să dea cu piciorul la această șansă, poate unică?

            Cert este că Pandurii nu se poate clasa sub locul 5 în acest sezon, ceea ce este deja o premieră. Locul 7 era cea mai bună performanță în Liga 1. Iar calificarea în Europa ar fı cireașa de pe tort. Ar fı atuul suprem al lui Condescu în fața detractorilor de la C.E.O. care-i contestă managementul din ultimii ani. Sunt convins că înfrângerea cu FC Brașov a fost un accident și că acești băieți nu pot rata tocmai acum. Dacă tot avem toți de câștigat, de ce să nu o facem?

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.