RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Așa jucători, așa fani

/ 12 aprilie 2013

Pandurii a fost surclasată de Petrolul la Târgu Jiu atât pe teren, cât și în tribune. Cotat ca un derby al campionatului, locul 3 cu locul 4, Pandurii-Petrolul a atras pe Municipal circa 3.500 de spectatori. Chiar mai puțini decât la precedentul joc cu codașa CSMS Iași. Asta deși clubul gazdă are 4.500 de abonați declarați.

sigla SG pe alb-albastruCe i-ar fi putut ține pe suporteri acasă ? Vremea, nu. Prețul biletului a fost unul accesibil. Am putea bănui că jocul lipsit de substanță prestat de echipa lui Pustai și, mai nou, și de rezultate. O singură victorie în ultimele patru jocuri și un joc deloc convingător. Nu înfrângerea e de pus la zid, ci modul cum reacționează echipa e îngrijorător. La finalul partidei cu Petrolul, Nistor s-a declarat deranjat de „prestația” fanilor. Fotbalistul i-a persiflat pe gorjenii „obișnuiți cu Champions League sau trofee”. Și spectatorii ar avea dreptul să se declare nemulțumiți. Dar Nistor se crede deja o vedetă internațională vânată de marile cluburi din Europa. Fotbalistul fără juniorat nu știe că statutul de vedetă nu este dat de numărul banilor câștigați, ci de respectul pentru cei care plătesc un bilet la un spectacol sportiv. Vedete fără fani nu există. Și dacă nu e spectacol, asta nu e vina plătitorului. E vorba aici de cerere și ofertă. Nu e spectacol, nu sunt spectatori. Câștigurile uriașe ale lui Nistor la Târgu Jiu, în comparație cu veniturile unui consumator de fotbal, nu-i dau dreptul să-i tragă la răspundere pe cei care, poate, nu-și permit să rupă de la gură nici măcar o sumă mică pentru un meci de fotbal. Unii spectatori i-au cerut demisia lui Pustai la final. E, totuși, prea mult. Echipa se află în obiectiv și nu e cazul să ne pripim. Dar Pustai trebuie să schimbe ceva în jocul unei echipe ce a pus până acum spectacolul mai presus de rezultat.  Echipă cu tradiție, Petrolul a venit la Târgu Jiu și cu o galerie de toată lauda, exceptând scandările nesimțite la adresa gazdelor, care a dominat fondul sonor al stadionului. Dar și ploieștenii au arătat pe teren că-și merită fanii.

www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

 • scorpion spune:

  O analiza corecta,clara si obiectiva.Felicitari!
  Din pacate,asa sunt unii oameni,cand se vad cu bani,uneori castigati prea usor,uita de unde au plecat si mai ales pentru ce sunt platiti…
  Respect pentru adevaratii fotbalisti care au plecat de aici,Chiriches,Pintili si Maxim,care ,pe langa valoare au dat dovada si de caracter ,seriozitate si respect fata de spectatori.Domnul Nistor ,prin declaratiile pe care le-a facut,nu realizeaza ca fara spectatori fotbalistii sunt anonimi si in anonimat nu se castiga asa de usor acesti bani care le fura mintile si omenia…
  Oricine greseste in viata,nimeni nu e perfect,dar trebuie sa iti asumi greselile si sa lasi capul in jos cand esti vinovat,sa respecti pe cei din jurul tau daca vrei sa fi respectat! E o regula a unei convietuiri normale intr-o societate civilizata…

 • gabi spune:

  Reactie tarzie la declaratiile lui Nistor !Au trecut 6 zile de atunci …Mie ,de Nistor chiar imi place ca jucator,dar dupa declaratia asta i-l vad cu alti ochi!Dar el ,marele Nistor, pe care se bat echipe de top ,e unul cu trofee castigate si noi suntem taranii lui?Cred ca mai taran e el cu declaratiile astea!

  • Reacția nu a fost târzie, editorialul a fost publicat deja în săptămânalul „Sport în Gorj” apărut marți. Redacția își rezervă dreptul ca unele materiale publicate în ediția print să apară mai târziu în ediția on-line, un motiv în plus pentru a cumpăra ziarul.

 • Florin spune:

  Probabil ca oamenii au fost ocupati cu multimea de activitati culturale din oras. Pur si simplu nu meritam o echipa de fotbal.

 • Jimmy spune:

  Daca a ajuns si taranul asta de Nistor sa isi dea cu parerea despre suporterii de la Tg-Jiu, am ajuns rau frate. Infectul asta sa nu uite de unde a plecat, la 17 ani era portar la nu stiu ce Hotel si Benone Lazar il transfera pe 14 mingi la International. Il facu Pandurii jucator si acum incepe sa fie si el arogant.

  PS. Baiete stai in banca ta, mai ai mult de mancat pana sa iti dai tu cu parere de suporterii unei echipe, fie ea si de Liga III.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.