RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Slobodan Nikolic, încrezător înaintea returului

/ 7 ianuarie 2013

Energia Rovinari atacă partea a doua a sezonului regulat cu trei noi piese în lotul echipei, jucători pe care antrenorul Slobodan Nikolic îi vede peste cei la care tocmai a renunțat.

Tehnicianul gorjenilor spune că noile achiziții sunt pregătite să intre în arenă jucând minute bune considerându-i destul de bine pregătiți din punct de vedere fizic: „Fiecare dintre cei trei jucători noi pot să joace câte 25 de minute la cel mai bun nivel, cu sprinturi, pe atac și pe apărare. Janjusevic a jucat până aproape de Crăciun, la fel și Kennerly, care a jucat pe 21 decembrie ultimul meci în Mexic, doar Wisseh nu a jucat în ultimele luni, dar nu e o problemă”, a declarat Slobodan Nikolic. Acesta crede că toți cei trei jucători recent aduși la Târgu Jiu își vor aduce aportul la un joc mult mai bun al echipei, Nikolic remarcându-l pe pivotul american: „Joseph Kennerly e un pivot pentru pozițiile 4-5 care ne va ajuta foarte mult. Am avut un prim antrenament cu joc 5 contra 5 și m-am convins de acest lucru. A arătat că ne poate ajuta”.

Slobodan Nikolic este sigur că la meciul de la Sibiu, cu care Energia va relua campionatul, toți cei trei jucători noi vor avea drept de joc: „Cred că vor putea juca toate cele trei noi achiziții. Așteptăm cartea verde pentru Janjusevic, dar ea ar trebui să vină mâine pentru că, se pare, și în Macedonia, ca și în Serbia, este astăzi Crăciunul. Cartea verde este o chestie de cinci minute, se rezolvă cu un mail. Până miercuri dimineață se pot primi toate cărțile verzi ale celor trei”, spune antrenorul Energiei. Cu toate acestea, situația lui Wisseh pare mai greu de rezolvat având în vedere că ea depinde tocmai de adversarul pe care Energia îl va avea în meciul de miercuri, CSU Atlassib Sibiu, fosta echipă a fundașului american.

Între altele, Slobodan Nikolic pare împăcat cu situația din România, în care jucătorii străini, în special cei americani, sunt nevoiți să revină mai târziu la pregătire după extrem de scurta pauză de iarnă: „Nu este o problemă pentru mine faptul că jucătorii străini vin acum mai târziu după o pauză atât de scurtă. E o problemă a Federației Române de Baschet cu pauza mică din iarnă. Cred că doar în România jucătorii au această pauză extrem de lungă, cea din vară. Vara jucătorii au vacanță de 4-5 luni, iar acum doar de 10 zile”, a mai spus antrenorul echipei gorjene.

Energia Rovinari va juca în prima etapă a returului sezonului regulat la Sibiu, miercuri, de la ora 18:45, cu CSU Atlassib Sibiu, meciul urmând a fi transmis in direct de Digi Sport 2.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.