RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Eugen Pîrvulescu: „Fotbalul se va restructura până în 2014-2015”

/ 14 noiembrie 2012

Comitetul Executiv al LPF, din care și Pandurii face parte, a aprobat planul de restructurare a Ligii 1, care ar urma să se defășoare cel târziu din 2014-2015 sub forma unui campionat cu 14 echipe, cu play-off, la care să participe primele șase, și play-out, la care vor participa opt echipe.

Reprezentantul Pandurilor în Comitetul Executiv al LPF, Eugen Pîrvulescu, spune că are convingerea că se poate ajunge la această formulă de disputare a Ligii 1 chiar mai devreme decât termenul propus: „Toată lumea vrea să se ajungă la noua structură. Fotbalul românesc trebuie restructurat. Mai trebuie acum votate aceste propuneri ale noastre de Adunarea Generală a FRF de la începutul anului viitor și vom mai discuta pe acest subiect și la următoarea întrunire a Comitetului Executiv al LPF. Oricum, părerea mea este că fotbalul se va restructura singur și sigur până în 2014-2015. Probabil că vor fi probleme la licențiere, probleme care vor conduce la această restructurare”, a declarat președintele executiv al Pandurilor. Ceea ce a declarat Pîrvulescu a fost întărit de spusele lui Dumitru Dragomir, președintele LPF: „Domnul Chivorchian s-a ridicat și a propus să nu dăm niciun termen pentru trecerea la sistemul cu 14 echipe. Este posibil ca trecerea să se facă încă din sezonul viitor. Sunt foarte multe echipe cu probleme. E greu ca până în martie, echipele cu probleme să facă rost de banii necesari pentru a putea să îndeplinească toate condițiile”, a declarat Dumitru Dragomir.

Oficialul Pandurilor spune că noul sistem dorit pentru Liga 1 va fi unul mult mai atractiv: „Părerea mea este că toți vom avea de câștigat. Vor fi meciuri mai multe jucându-se în sistem de play-off, play-out, vor fi bani în plus pentru echipe din drepturile TV”, a mai spus Pîrvulescu. În ceea ce privește situația Pandurilor, Pîrvulescu spune că așteaptă un succes contra Concordiei pentru a ajunge la un bilanț extraordinar pentru echipa gorjeană, pe care o vede ieșită deja din criză: „Lucrurile s-au îndreptat la echipă, e liniște și cred că totul va fi bine în continuare. Trebuie să batem Chiajna și atunci totul va fi foarte bine”, a mai spus președintele executiv al Pandurilor.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.