RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Florin Stângă nu uită perioada petrecută la Pandurii: „Au fost cei mai frumoși ani!”

/ 9 noiembrie 2012

            La 34 de ani, fost căpitan al Pandurilor, Florin Stângă joacă fotbal cu plăcere chiar dacă acum o face în al doilea eșalon, la Corona Brașov, echipă care pare a avea șanse de promovare în acest sezon. Despărțirea de Pandurii n-a fost urmată pentru Stângă și de alte satisfacții sportive precum cele avute la Târgu Jiu, deși a evoluat în Grecia, la Skoda Xanthi, și în România la FCM Târgu Mureș și FC Brașov, așa că Pandurii a rămas în sufletul mijlocașului.

Reporter: La ce te gândești când sună telefonul și începe convorbirea cu un „Alo, de la Târgu Jiu…”?
Florin Stângă: Chiar am o bucurie. Târgu Jiul a fost ca o a doua mea casă și sunt foarte bucuros când mai am contacte cu oamenii de acolo.

Rep.: Au fost anii petrecuți la Târgu Jiu cei mai prolifici pentru Florin Stângă în careira sa?
F.S.: Da, cu siguranță da! Și cei mai frumoși ai din cariera mea de sportiv. Și pot să spun că și eu și soția mea, pe plan familial, ne-am simțit foarte bine la Târgu Jiu. Soția, când mai vede meciuri ale Pandurilor, chiar și acum mai spune „E, ce bine era la Târgu Jiu!”.

Rep.: Cum e privită acum Pandurii în țară?
F.S.: Este privită ca o echipă foarte bună, care joacă un fotbal foarte bun.

Rep.: Are acum Pandurii forța de a merge în Cupele Europene?
F.S.: Eu îmi doresc din tot sufletul ca Pandurii să meargă în Cupele Europene. Sunt alături de ei și atunci când au câte un rezultat negativ sunt așa, puțin supărat…

Rep.: Cum îi merge acum fotbalistului Florin Stângă?
F.S.: Eu sunt mulțumit de situația în care mă aflu acum. E o echipă în care avem un colectiv foarte bun, încercăm să avem rezultate foarte bune, acum, dacă va fi să și promovăm, va fi foarte bine, dar eu cred că va fi foarte greu.

Rep.: În România, fotbalistul de 22-23 de ani este considerat tânăr, iar cel de 32-33 de ani e considerat bătrân. Cum vezi tu această situație?
F.S.: Pentru mine, care m-am înscris acum și la cursurile școlii de antrenori, cel mai bun fotbalist este cel care joacă cel mai bine și care aleargă cel mai bine. Nu contează vârsta. Numai că în România nu e la fel ca-n Occident. La noi lucrurile sunt invers…

Rep.: Ce fotbalist de la Pandurii îți place cel mai mult acum?
F.S.: Sincer, pentru că îmi sunt și prieteni, îi apreciez pe Adi Rusu și pe Mingote. Mi-au fost și colegi.

Rep.: Doar Rusu și Mingote au mai rămas în echipă dintre foștii tăi colegi de la Pandurii. Mai ții legătura cu ei?
F.S.: Aproape săptămânal, dacă nu, la două săptămâni vorbesc cu unul dintre ei. Este normal, am fost colegi, am jucat împreună, am suferit împreună, ne-am bucurat împreună. Au rămas în sufletul meu.

Rep.: Care va fi viitorul lui Florin Stângă în fotbal?
F.S.: Am un contract pe trei ani cu cei de la Corona, vreau să îl duc până la capăt și sper să-mi dea Dumnezeu sănătate să pot să joc până la 37 de ani. M-am apucat de cursurile pentru antrenori de la București și sper din tot sufletul să ajung un antrenor măcar pe măsura fotbalistului care am fost.

Rep.: Ai un mesaj pentru suporterii Pandurilor:
F.S.: Îi rog din tot sufletul să fie alături de echipă așa cum au fost tot timpul și să-i conducă spre rezultate bune, să obțină victorii care să ducă echipa în Cupele Europene.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.